Ako sa býva v dome z Ytong Lambda 375 bez zateplenia?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ano, viem, tém o ytongu je veľa. Lenže mňa nezaujíma názor tých, ktorí stavali z niečoho iného - je logické, že budú preferovať to svoje. Zaujíma ma názor ľudí, ktorí si vybrali ytong lambda 375 bez zateplenia. Chcem počuť ich názory a ako sa im býva a tak. Ďakujem a nenadávajte na mňa veľa :) pekný dník
Odpovedať
@cache Tomu prvému nech zbúrajú: http://www.cas.sk/clanok/319695/proch...
Odpovedať
Profilova fotka
@avantime ten mal aspon povolenie, to su ini experti co bude nemeli vobec, alebo postavili uplne ine, Gasparovic, Talapka, Kufa....
Odpovedať
@majkoj Talapka si urobil aj minijazierko :-D
Odpovedať
@cache @majkoj Nech je zakon aky chce. Pokial urad vyda stavebne povolenie a to nadobudne pravoplatnost urad to musi skolaudovat. A tak to aj zostane. Predstavme si, ze laik si necha vypracovat PD domu, ktora bude v rozpore s tepelnotech. normou (on o tom nevie), nasledne poziada stavebny urad o SP (ten si to nevsimne) ktore mu bude vydane. SP nadobudne pravoplatnost. Dom sa postavi a pri kolaudacii by mu mal niekto povedat, ze neskolauduje? Urcite nie. Podla vsetkeho by urad niesol zodpovednost za takto vydane SP. Dotycny si splnil vsetky povinnosti. BTW ani dnesny stavebny zakon nie je zly. Taktiez voci ciernym stavbam sa MUSIA viest konania o odstraneni stavby a taktiez sa MUSIA udelovat pokuty. Ked sa nemylim, tak postavenim ciernej stavby sa to povazuje ako spravny delikt. V pripade noveho stavebneho zakona nie je akurat moznost dodatocneho povolenia stavby. V sucasnosti sa cierna stavba da dodatocne povolit pokial nie je v rozpore s verejnym zaujmom a splna vsetky nalezitosti pre vydanie SP a kolaudacneho rozhodnutia.
Odpovedať
@cache ano bez kolaudacie, aj vdaka starostke. a nedostatkom penazi atd.... zatial mame len prizemie, hore nic... verim ze to bude ok. a nestraste ma tu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky to nie je pravda co pises :), ak sa toho chyti hajzlik sused, neskolaudujes :)
Odpovedať
@zukuvi pozri datum kedy vam vyprsi platnost stav. povolenia. - ak je este nejaky cas platne, tak sikovno poziadat o jeho predlzienie a skolaudujete aj na rok :-) - ak uz nie je platne, tak mozte mat s uradmi problemy skolaudovat po novom ;-(
Odpovedať
@majkoj ako to myslis? Stavebnik, ktory si splni vsetky zakonom stanovene povinnosti doplati na pochybeni uradu pripadne aj projektanta tym, ze nebude moct kolaudovat? Dobry sused sa chytit moze a moze namietat pri kolaudacii co urad podla vsetkeho zamietne a stavbu skolauduje, nakolko bola postavena v sulade s pravoplatnym stavebnym povolenim. btw to uz sme moc mimo temy =D
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky stavebnik si NESPLNIL vsetky zakonne povinost, pretoze stvaba nesplna veci pozadovane zakonom (je jedno kto je na vine). SU to moze prehliadnut (ci uz nahodne, alebo za vsimne), ale pokial na to niekto upozorni v ramci konania, SU nemoze ignorovat zakony. Mam suseda, ktory najskor skusal stavat niekde inde, mal vydane platne stavebne povolenie a uz zacinal stavat. Susedia sa ozvali, dostalo sa to na kraj a zrusili mu stavebne.
Odpovedať
@majkoj ano, presne tak, pokial niekto upozorni v ramci stavebneho pripadne kolaudacneho konania. Ved nato su tam tie lehoty. Mal sused stavebne povolenie pravoplatne? Krajsky urad zrusil pravoplatne stavebne povolenie? Ako zrusil? Ved tiez musel viest nejake konanie. Ake konanie viedol? Akym sposobom zrusil povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky pokial viem mal, ale podrobnosti som nevyzvedal :), proste SU nemoze vedome porusovat zakony. V skutocnosti samozrejme moze, lebo sme na SK :(
Odpovedať
@majkoj takze odstup 1m, ci dokonca menej, s pisomnym suhlasom suseda, nieje vedome porusovanie zakona? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cache ak myslis od hranice pozemku, tak nie nutne, zakon to umoznuje za urcitych podmienok (stiesnene podmienky, ziadne okna obytnych miestnosti...) :)
Odpovedať
Sice je to mimo temy, ale uzitocne info o umiestneni domu na pozemku. http://blog.zdravydom.sk/dom-architek...
Odpovedať
Profilova fotka
dovolim si link na inu temu, ktora sa sem hodi http://www.modrastrecha.sk/forum/voln...
Odpovedať
Profilova fotka
v pohode sa v nom byva.Mam z toho ja postavene a mam aj zakaznikov,ktory maju z toho postavene.Ja uz zateplujem kvôli vyrovnaniu stien...pred zimou sme robili konkretne na takom dome fasadu a pohodicka.Aj dobre vymurovane bolo.
Odpovedať
@matusiak no zateplovat kvoli vyrovnaniu stien??? Co sa tyka rovnosti ved z toho uz musi rovno vymurovat hadam aj majster-pekar...
Odpovedať
Profilova fotka
co ta budem klamat...ja som sa natom ucil murovat,stacilo by to obrusit,ale chcem oddelit vrch od spodu domu inou farbou fasady a do ozubenia v prechode pojdu bodove svetla este.Dole davam 8cm polys. a hore 12cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Prosim vás, tí, ktorí nemate zateplene domy, akú ste dávali omietku? Máte aj odporúčanie na firmu prípadne? Dávali ste najskôr jadrovú (akú hrúbku? na omietniky?) a potom silikónovú či silikátovú? Sokle? Uvažovali ste aj nad termoizolačnou? Dom tiež nezatepľujem a hneď ako sa oteplí, by som chcela zakat robiť fasádu, lenže zatiaľ sa mi skoro nikto neozval, kto by mi spravil takúto fasádu. Ďakujem za každé odporúčanie
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkama najprv vapennocementovu a potom BAUMIT LIFE omietku :) spokojnost. Sokle - davali sme marmolit. termoizolacna omietka je velky ofajč, never tomu... nevrati ti to na kureni nic... je to len taka naplast na oci.
Odpovedať
@zuzkama rovno na lepidlo sme dali silikonovu BEK, sokle marmolit.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Ahoj. Dakujem za odpoved. Prosim ta marmolit ste davali na ten baumit, alebo ste na sokle davali iny material? Alebo marmolit priamo na tehlu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkama nie nie, tam kde marmolit, tam baumit nebol, tusim len cementova omietka, ak sa dobre pamatam, ale baumit urcite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Mne firma spominala, ze dolu si nemam davit vapnocementovu, lebo moze nasiaknut vodu zo spodu. Ze mam dat pas polystyrenu a a potom vapnocementovu omietku. Ten marmolit to ochrani z vonku, ale zo spodu asi nieco treba. Ako to tam mate vy?
Odpovedať
@zuzkama Ked tam das pas polystyrenu, tak ti to urobi odskok. To by asi nebolo moc dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkama ja si to uz fakt nematam, ako to mame.. ale nieco tam bolo.. ale co, to uz neviem.... pozriem fotky... hm. tak pozeram, ze vapenno cementova tam asi nebola..... ta az od deky isla... tam este skusim pozriet, ci nieco najdem, fakt si to uz nepamatam..
Odpovedať
Profilova fotka
ale nieco sede tam potom neskor bolo, ale nie vtedy, ked sa robila vapenno cementova omietka. takze neviem. musim sa spytat muza, ked pride, ci sa tam daval EPS a na to nieco, alebo co... pod ten marmolit.. ale vyzera ze ano.. tenky polystyren na to sieta asi a nejaka omietka pod marmolit, .... asi....
Odpovedať
Profilova fotka
tu to vidno, ze pred marmolitom to bolo takto zacistene...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Prosím radu. Máme postavený dom z ytongu lambda, okná máme vsadené na hranu, lebo sme počítali aj so zateplením, ale uvažujeme o tom, že zateplenie nedať... Tie okná zostanú len estetickým problémom (nebudú vonkajšie parapety) alebo to prinesie aj nejaké vážnejšie problémy (dážď šľahá rovno na ne, možno podtekanie časom)? Čo by sme s tým mohli urobiť?
Odpovedať
@maja22 Ak ste mali v projekte zateplenie, tak bez neho by ste nemali skolaudovat.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?