Ahojte potrebovala by som poradit, byvame v dome, ktory bol kolaudovany v 90.rokoch, pred 8rokmi sme sa nastahovali a postupne ako boli peniaze tak sme rekonstruovali kupelnu, wc a kuchynu a el. rozvody a pod…. Uz sme ku koncu a ostavaju interierove dvere….. mame zelezne zarubne a chcela by som sa poradit, ci je moznost:
1, oblozit kovove obrubne oblozit dverenymi komercnymi( nie od stolara na mieru, ale v retazci) si zakupit a namontovat a nato dat nove dvere.
2, natriet novou farbou vo farbe novych dveri.
Ide mi o to, ze kovove zarubne nechceme vysekavat, ale dvere by sa zisli uz nove.
Pripajam foto, ako to vyzera.
Dakujem kazdemu, kto si najde cas na radu.
@tucsok89 - potrebujes komplet: zarubnu OKZ (obklad kovovej zarubne) a k nej pasujuce dvere. OKZ znizi svetlost priechodu o 3-10cm, na to pozor. Ci to kupis v retazci netusim, ale kazdy slusny vyrobca dveri to v ponuke ma.
@tucsok89
1. z 80cm dverí si takto v tom najlepšom prípade vytvoríš 74 cm, a to v obývacích priestoroch začína už byť málo. Nevraviac už o kúpeľni, WC, kde vytvoríš svetlosť 54 cm.
2. ÁNO. Natri farbou a je po starosti. Kovové zárubne sa niektorému dnešnému oku nezdajú príliš estetické, ale sú jednoznačne trvácejšie a praktickejšie než obložkové.