Su na to rezacky, pozri google, su ja pozicovne kde sa daju pozicat. Da sa aj flexov len je riziko prasknutia a kraj bude otrasny, je to pouzitelne len ak to das dakde kde sa hrana prekryje.
@rkorba Ja som veľkoformátovú dlažbu 120x40 cm hrubú 2 cm rezal obyčajným diamantovým kotúčom na uhlovej brúske a išlo to. Rez bol takmer porovnateľný s rezom s vodným lúčom. Trvalo to síce chvíľu, kým som to prerezal, ale dalo sa. Trebalo najprv narezať do polovice hrúbky a potom dorezať celú hrúbku, inak hrozilo, že dlažba praskne.
Inak rezanie vodným lúčom nie je až tak drahé. Mňa vyšlo 50 € 4,8 metrov rezu, takže asi 10 €/bm.
U ma sa jedna o 450x450x8mm, daka spanielska dlazba.
Nechce sa mi kupovat lamaciu a potom prist na to ze som mal rovno kupit elektricku.
Tatko ma stale presviedca, ze elektricka je nahovno a trha glazuru.
Obnovujem temu.Chcela by som od vas radu,čim by bolo dobre rezať gre dlažbu o hrubke 2cm.Ideme davať na terasu a nevieme ako ju rezať,aby sme nemali moc zle a teda aj popraskanej pri rezani teda aby sme jej moc npoškodili.Neviem či možem aj s pilou čo sa režie zamkova na mokro,a aky kotuč by som tam mala kupiť .Dakujem za každu radu a odpoveť.
@mesarosanton neviaš my ani ty prosim ťa poradiť čim by bolo dobre teda najlepšie rezať dlažbu 60na60cm a 2cm hrubu,aby to sa nam dobre robilo a nepraskala.dik.dlažba je grez
@petka456 dajte si to narezať vodným lúčom.....drahé ale hrana ako z výroby. Pôjde to aj diamantovým kotúčom ale myslim že rez už bude horší. Prípadne narezať niekde v kamenárstve.
Na takúto dlazbu treba použiť pílu ž vodným chladením a rezní kotúč na dlažbu od firmy RUBI je to drahší kotúč ale nevyhráva dlazbu a pekne píli aj pod uhlom
@tomas_buran Ja som dal rezať pred 4 rokmi dlažbu 120x40x2 cm vodným lúčom v jednej firme v BA v Prievoze. Je to táto firma:
http://www.watercut.sk/sk/kontakt/
Cena bola vtedy cca 10€/bm rezu. Ale ono to je jedno, kde to dáš rezať, tam nemajú čo pokaziť. V najhoršom prípade praskne dlažba.
Ahojte, potrebujem poradit.
Potreboval by som v byte zrezat kusok z uz prilepenej dlazby, na jednej strane je zarovno steny a na druhej drci 1,8 cm do priestoru. Ide o 1,9m dlhy úsek.
Pride k tomu potom plavajuca podla a lista. Je to mozne? Da sa to?
Ahojte,
chcem sa vás opytať, či niekto z vás nemá skúsenosti s haha firmou Grand international group sro, konatel David Kostolnik.
a zaroven vas varovat pred nim, ruky PREČ od tohto cloveka, nie len že nás oklamal s pouzitim materialu, ale este nas aj okradol a klamal, nedodrzal stanoveny cas a zavadzal non stop. peniaze mal vyplatene , ziadnu fakturu od neho nemame, pretoze on jednoducho sa zbalil a odisiel. znicil nam pracku, mraziak a rozbil sklokeramicku dosku, zachod je zniceny, samovolne si pouzivali nase veci a flakali sa. teraz sme ostali bez strechy nad hlavou s malym dietatom a bez penazi. podali sme trestne oznamnie, bol privolany aj znalec na stavby a korektnost, a podobne. chcem sa opytat, ci s nim nema nikto skusenosti,
dakujem
@filip_pe
Odrezal zle aj polystyrén , nie to ešte dlažbu, to je dôvod, prečo som tento príspevok dala do 3 rôznych tém.
Hľadám niekoho, kto by s ním mal skúsenosti, keďže sa chválil, koľko on ma zákaziek a zároveň chcem ľudí varovať, neprajem nikomu