ahojte, mam takyto problem... nahodou som zistil ze v sprchovom kute mam medzi stenou a podlahou mokru sparovacku... vyskytuje sa to na mieste dlhom asi 10 cm na stene dlhej 1 m, dalej to uz nie je mokre. je to sice v mieste kde je spad najnizsi, ale hned vedla je odtok. sprchovy kut je pouzivany, ale toto sa mi stalo po 24 hod nepouzivania, teda v suchom stave. co moze byt pricinou? len to ze je to zle vyspadovane? sparovacka prepusta vodu? nebolo by lepsie dat do rohov silikon? alebo je to uplne bezne, a kedze je pod obkladom hydroizolacia tak sa nemusim nicoho obavat? dakujem za rady a pripomienky.
este mi napadlo... nemoze to byt aj tym, ze tam nie je sparovacka ale sa tam vytlacilo pri lepeni dlazby lepidlo? moze byt lepidlo viac nasiakave ako sparovacka?
@liuxko to je murovany sprchovy kut? teda spoj obklad ->dlazba? dal by som tam skor silikon ako sparovacku..je to predsa najviac zatazovany spoj vodou, silikon sa s tym urcite lepsie vysporiada ako sparovacka. len rozmyslam ze ked sa to stalo po 24h nepouzivania... predtym to bolo suche a zrazu vlhke? hm
@richard71 hej je to murovany sprchovy... bolo to mokre, potom to 24 hodin stalo (predpokladam ze by to malo stacit na uschnutie) a potom som tam nieco robil a napadal mi tam prach a v tom spoji zacal ten prach tahat vodu... tak som si to vlastne vsimol. nikde inde to nebolo mokre len tam
Tiež si myslím, že to môže byť nedobrý spoj. Voda sa fakt tlačí neuveriteľnými smermi. Treba to sledovať. Okolie a možno aj vodomer pri odchode a príchode z nejakej dlhšej neprítomnosti. Chodila som do domu, kde im tiež púšťali spoje a neverila som vlastným očiam, kade a ako sa tá voda vzlínala, pohybovala a ukázala. Nám doma sa stalo niečo podobné. Zlý spoj na vaňovej batérii a voda sa objavila o 70cm dalej. O to horšie, ked je obklad a dlažba v mieste problému. Držím palce.
vyuzijem temu ked uz tu je....do akej miery presakuje sparovacka? jedna sa o to ze neviem ci majitelia predomnou pouzili tekutu hydro izolaciu pod obklad v sprchovom kute...ci ta tecuca voda presiakne cez sparovacku alebo nie...
Ahoj mame ten isty problem. 24 hodin sme sa nesprchovali a stale mokry roh v sprchovacom kute sparovka nevyschnuta meter dlhy pas. Novostavba, murovany sprchovy kut. Kde a ako si nasiel problem? Dakujem pekne.
@petoreni ja som na povod toho mokra neprisiel, tak som to pre istotu dokladne zasilikonoval a mozno je to aj pod tym mokre ale aspon to nevidim... neviem co ine s tym
Styk medzi podlahou a stenou je považovaný za pružnú škáru a mal by byť vyplnený pružným tmelom, napr. silikónom. Tuhá cementová škárovačka s najväčšou pravdepodobnosťou v tomto mieste praskne a teda bude prepúšťať vodu do podkladu. Vlhké miesto po 24 hodinách je prejavom vody v podklade. Nasiakavosť škárovačky závisí od jej kvality, dá sa to identifikovať podľa označenia na balení. Do vlhkého prostredia by mala ísť škárovačka triedy CG2 so zníženou nasiakavosťou.