@peter12peter mamut je asi dost drahy na takuto vec a neviem, ci aj dobry a neviem ci je sadrova omietka dobry podklad... sal by som normalne lepidlo, zisti ci moze byt sadrova podlakovy material, mozno to penetrak poriesi, mozno bude lespsie zoskrabat..
@peter12peter co nevies co s peniazmi, ze to chces lepit mamutom? Ak je omietka gletovana, dobre je ju zdrsnit, napenetrovat s Mapei Primer G a lepit obycajnym cementovym lepidlom.
@peter12peter dik. No ja som túto stenu neomietal. Vedel som, že tam pôjde kameň. Len sieťka+ kleber. Lepil som to Den Braven FX lepidlo Quartz C2T. Inak všade inde mám sádrové omietky.
Sadru, ak je gletovaná, by som zdrsnil, napenetroval a nalepil lepidlom. Mamut je drahý špás...
Ja som lepil v byte asi 4-5 m2 mamutom úplne, ale úplne v pohode :)
Lenže kameň som tam dával v čase, keď už sme v byte bývali, takže mi išlo o čistú bezprašnú robotu ... S mamutom to bolo čisté a rýchle a možno som minul 2 tuby za 12 Eur, namiesto toho aby som si kúpil mech lepidla za 5 (z ktorého by mi samozrejme ostalo) ...
Keď som dával následne 2-3 dlaždice po roku dole kvôli inému držiaku TV , tak som to trhal von aj s omietkou ...
@peter12peter Len bodovo ... Na obklad išli len 2 - 3 "bodky" ... Podla dĺžky kameňa, nakoľko v balení boli rôzne veľké kusy ... Treba povedať, že som obklad pred tým napenetroval, nakoľko som mal zvyšní penetrák po maľovaní ešte v pivnici ... Ak by som ho nemal, spravím to bez toho :)
Netreba toho mamuta dávať veľa, len dobre pritlačiť ... Na začiatku som si jednu skúšobne nalepil a keď na druhý deň držala jak prikovaná, tak som pokračoval ... Lepil som takto aj kameň za kuchyňou, čo boli ďalšie cca 2 metre a bez problémov.
Ahojte, aké lepidlo by som mohol použiť - potrebujem nalepiť betónový obklad / imitácia kameňa / viď obr. na podklad - tepelno izolačnú dosku Silca za kachle, ktoré sú cca 20cm od steny? Vďaka