Kúpeľňové umývadlo vyrobené z obkladu/dlažby - skúsenosti

Dobrý deň, natrafila som na možnosť vyrobenia kúpeľňového umývadla v dekore dlažby/obkladu (dali by sme si ho vyrobiť skúsenému majstrovi). Čím viac sa mi táto idea páči, no obávam sa životnosti - hlavne v miestach použitia kamenárskych (45 stupňových) spojov, ktoré vytvárajú dojem, že ide o jeden kus kameňa. Má niekto z vás takéto umývadlo, resp. uvažujete aj vy nad ním? Ak ho máte doma, aké sú možno nevýhody? Na obrázku sú ilustračné zábery z inštruktážneho videa z youtubu na jeho výrobu. Vopred ďakujem za každú konštruktívnu myšlienku!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, natrafila som na možnosť vyrobenia kúp…
@marika789 jolly hrany su pekne na obrazku ale v skutocnosti ked ich nechrani lista, tak sa velmi lahko a rychlo (pocas pouzivania) otlcie glazura. Mam zvysnu dlazbu asi si spravim dake do zahradnneho domceku :-)
Odpovedať
Ano, ono to je krasne, dobre to vyzera, aj moderne, vsetko. ale po tej praktickej stranke to asi nebude bohvieco, zivotnost detto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, natrafila som na možnosť vyrobenia kúp…
@marika789 no nebol by som nadšeným vlastníkom takého umývadla.. Vodný kameň, dennodenné používanie, mydlo a chémia si čoskoro vezmu svoju daň a umývadlo veľmi rýchlo zdegraduje. Glazúra na obklade je oveľa krehkejšia, ako porcelán. Rohy, spoje, hrany tiež nie sú hermetické. A osobne, mne sa to hranaté čudo až tak veľmi nepáči. Je to viac o dizajne /čo je vec vkusu/ ako o praktickom využití a z hľadiska trvanlivosti veľmi diskutabilné. Skôr som za murovanú obloženú skrinku so vsadeným dizajnovým umývadlom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marika789:

Dobrý deň, natrafila som na možnosť vyrobenia kúp…
@marika789 ja by som sa najviac obavala cistenia v tych vnutornych rohoch. Kvoli tomu by som do toho nesla, lebo otrocit cistote nemienim
Odpovedať
Ľudia už vymýšľajú bludy fakt, len aby ukázali, že majú čosi ,,luxusnejšie". Za mňa osobne bude problém s plesňami v rohoch a hranách. Silikón popraská, bude to časom, možno po roku aj zatekať, keďže silikón nie je nesmrteľný. Stačí záder pri čistení umývadla alebo nesprávna realizácia. Spadne Vám tam do umývadla niečo a máte väčšiu šancu že to celé praskne ako klasické umývadlo. Majster možno spraví na oko pekné umývadlo, no po praktickej stránke nepoužiteľné na každodennú rutinu. Možno nie kam do vily kde použijú kúpeľnu raz mesačne a ten daný majiteľ ho vymení a nebolí ho to finančne. Dajtte klasické umývadlo, nejaké pekne. Nie nadarmo je umývaadlo odliate v celku, asi to pre niečo bude,
Odpovedať
Permanentny zdroj problemov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ľudia už vymýšľajú bludy fakt, len aby ukázali, ž…
@fero1821 Podľa mňa je skvelé, že ľudia vymýšlajú stále niečo nové - tak vznikajú všetky inovácie (aj keď nie každý nápad sa vo finále ukáže ako dobrý, ale o tom to je :)) Niečo "luxusnejšie" by bolo dať si to spraviť z kameňa, toto malo byť práveže lacnejšie riešenie umývadla na skrinke....Ďakujem, (nielen) vaše argumenty ma ale presvedčili, že pôjdeme zrejme do klasiky :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ľudia už vymýšľajú bludy fakt, len aby ukázali, ž…
@fero1821 Lenze take umyvadlo sa lepi specialnym lepidlom.V kutoch nie je ziadny silikon
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?