tak to je len na tebe 8-) , mne osobne sa mozaika nepáči, mám sice v kúpelni ale po roku ma omrzela, teraz idem prerábať kuchynu a idem si dať obklad 60x60 s minimálnimi špárami...leštený gres :-o
mozaika sa vobec zle necisti, mam ju v kuchyni a nemam ziadny problem s cistenim ,ani so sparami.. je tu nejaka takto uz tema, tam som to pisala.. treba si pohladať vo fore, lebo potom su tu temy o tom istom ;-)
Ale kazdopadne mozaika je na udržbu problematicka skor v kupelni v sprche, kde na nu stale ide voda..... V kuchyni naozaj ziadny problem, pozerame sa na nu tiez rok, ako tajga, ale vobec nas neomrzela, naopak mam pocit, ze to bola najlepsia vec , co som mohla dat :) fakt je dobra, Na byte som za sporakom mala obycajne klasicke kachlicky - tie som mala spinave stale, resp. na nich bolo svetko strasne strasne vidiet... tato moja sklenena mozaika, mozno aj tym, ze je sklenena a nie keramicka, je na udrzbu uplne bezproblemova... Mozem len a len odporucat ...
Druha vec je to, co sa komu paci :) niekto ma mozaiky rad, niekto nie :)
@atenaf nie je to porovite na obklad do kuchyne? videla som to v jednom obchode (pozerali sme po kamennom obklade na sokel domu - a videla som aj sortiment od El Molino - co vyraba aj ten tvoj obklad...) osobne by som ten vyber zvazila...
mne v Adexe pan tvrdil, ze sklenena sa mi bude ovela lepsie cistit ako keramicka a asi mal fakt pravdu, lebo ako som pisala, ja ju skoro vobec ani necistim... nejako sa na nu ani nechyta spina a ked nahodou nieco frkne, pretriem a je to prec, nemusim nic ani lestit....
@katkaapetko nad niecim takym som aj ja uvazovala, bol to nejaky spanielsky obklad.. ale nakoniec vyhrala predsa len mozaika...
@cerler predajca v obchode povedal, že to berú ludia do kuchyne a jedna pani, ktorá to má doma tiez si to chváli, pôvodne som chcela mozaiku, ale to si neviem predstavit oblozit mozaikou jednu celu stenu....
@atenaf ak ta tvoja znama ma s tym dobru skusenost - tak potom v pohode... dufam, ze nie len kratkodobu...
na moj vkus by som to dala max. na nejaky murik al. stenu - ale nie ako obklad pri digestore a pod.
Ja osobne síce zastenu v kuchyni nemám, ale obkladali sme mozaikou celu stenu ( ak by som zastenu mala, nic ine by neprichadzalo do úvahy, ako mozaika). Je pravda, že niekomu sa to môže zdať ako gyc - ale podľa mna práve naopak, je to oživenie a pôsobí to efektne.
Pepe16, chces povedat ze toto bolo najlacnejsie riesenie ? ;-) co do materialu asi ano ak je to vymet po inventure v sklade, ale za pracu asi nie malo cvakla. Nehovoriac o tom ze su to velmi zlozite tvary a pozerat sa do toho 10 min tak ta rozboli hlava.