Odpoveď na príspevok od miropilot:
Pozdravujem všetkých. Ake mate skúsenosti, resp.… @miropilot my budeme mat podobne schodisko, stupnice 4cm olejovany dub a ako podstupnice si necham narezat tenke susene dosky, asi jasen, a tie nastriekam na bielo. Neviem si predstavit ine riesenie, ako nastriekane dosky, kvoli udrzbe aj ako-takej jednoduchosti na prevedenie.Odpoveď na príspevok od soki:
@miropilot my budeme mat podobne schodisko, stupn… @soki ďakujem a ako vyriešis bočný pohľad na schody? Dáš tam listy? Práve toto som nechelOdpoveď na príspevok od miropilot:
@soki ďakujem a ako vyriešis bočný pohľad na scho… @miropilot a z ceho je schodiste, opravdu dubove? Nebo jenom naslap bude z dubu a schodiste je beton?Odpoveď na príspevok od raziel628:
@miropilot a z ceho je schodiste, opravdu dubove?… @raziel628 len naslap je dubový 4 cm stupnica. Plán je ako na obrázku...Odpoveď na príspevok od miropilot:
@soki ďakujem a ako vyriešis bočný pohľad na scho… @miropilot Listy nechcem ani ja. Ked to budem mat komplet osadene, stupnice aj podstupnice, tak fugy vyspravim, bud sadrou alebo stukovou omietkou pekne zarovno a natriem klasickou farbou na steny komplet cely bok, aby nebolo vidno prechody/dorabky. Mozno tie diery medzi drevom a betonom nevyplnim uplne, ale necham par milimetrovu medzeru, ktoru nakoniec vyplnim bielym silikonom alebo niecim inym bielym pruznym. Keby nahodou drevo pracovalo alebo sa trochu hybalo pri zatazovani, tak nech to tam potom nepopraska.Odpoveď na príspevok od soki:
@miropilot Listy nechcem ani ja. Ked to budem mat… @soki ja som ešte včera uvažoval tak (a asi to tak aj spravim) ze viditeľné kraje podstupnic zrezem na konci do 45 stupňoveho uhla aby sadra išla súvislé so stenou až v podstate do stratena ku kraju podstupnice... Len uvidím ako bude držať sadra resp nejaká vyspravka na MDF aleho na tom materiále z ktorého budú podstupnice.Odpoveď na príspevok od miropilot:
@soki ja som ešte včera uvažoval tak (a asi to ta… @miropilot sikmo zrezat? To neviem jak bude vyzerat zboku a zozadu, asi trochu divne... tu podstupnicu planujem spravit len po sirku betonoveho schodu. Presah budu mat len stupnice.