Čím obložiť schodisko

Pekny den prajem, chcela by som vas poprosit o napady, tipy, cim oblozit steny schodiska tak, aby to pasovalo k duboveho zabradliu a schodom. Kedze je tam preklad (tehla a beton), aj napriek sietke vznikla puklina na oboch stranach. Najradsej by som to ponechala ako je, teda ciste biele steny, ale puklina sa tam vraj bude objavovat stale. Posielam i foto pre predstavu, puklina sa taha od druheho horneho schodu na oboch stranach... Dakujem pekne za pripadne postrehy!
Odpovedať
@chimera89 S decotapetou? Pozrite aj tu na modrej streche je firma Decotrend s r.o.
Odpovedať
@exponent dakujem, vraj by sa i tapeta pretrhla, tak mi aspon povedal maliar...
Odpovedať
Nalep sadrokartón na stenu. Od tehly hore ho treba nalepiť a ukotviť a na betón stačí len PU a ukončít J lištou a pružnim akrylom. Betón sa asi neurobil kúsok do mínusu a neoddelil XPS. Sú aj makroperforovaná textílie i keď sú skôr na oddelenie trhlín a dilatacií pod dlažbou, ale mali by fungovať aj tu. Aká je šírka trhliny? Vznikla časom alebo pri schnutí omietky. Ak by roztrhlo aj tapetu prečo tam vzniká také statické pnutie? Ako jedna vec je mikro- prasklina rôzne sušenie omietky a rozdielnych materiáloch a druhá nejaký druh pnutia - pohybu.
Odpovedať
@dan8181 "Betón sa asi neurobil kúsok do mínusu a neoddelil XPS" - prosim vysvetli blizsie, najlepsie cez obrazok. Budem robit podobne schodisko, akurat ze prava stena bude plna, zdola hore cez obidve poschodia.
Odpovedať
@soki je to ako pri stratenom debnení keď použiješ heraklith - velox, XPS alebo podobné. Oddeliš dva rôzne materiály. Hore v otázke je napísané prasklo to aj napriek použitiu sieťky. Ťažké je to hodnotiť i keď na obrázku to vyzerajú väčšie trhliny. Aku sieťku použili ? Do omietky 10x10? Dali len 125g? Do nejakej C1T a na to 3-4mm vapenocementovej omietky ? Je to sadrova omietka? Na betón použili betonko tak?použili dosky, OSB ,debnenie - nastrieľali ho? A a a... Preto je lepšie použiť materiál, ktorý vytvorí "prechodový most".
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ti ide one o prekrytie co tak machova stena?
Odpovedať
@dan8181 dakujem pekne za tip, ja by som do toho sla, aj mi to napadlo, muz to zamietol, lebo by bolo treba oblozit cele schodisko az po strop a v najvyssej casti ma cez 4 metre... Ta staticka puklina velmi siroka nie je, cca 1-2mm. Puklina bola na zaciatku, natiahla sa omietka, sietka, prekryla sa a vznikla opat, samozrejme
Odpovedať
@daniella121 dobry tip, ano, muzovi sa tiez velmi paci, mne az tak nie. Pisu, ze je to bezudrzbove, no videla som uz viacero machovych stien a boli nejake vysusene...
Odpovedať
Profilova fotka
@chimera89 ono sa síce dočítaš, že tým machovým stenám a obrazom nejak netreba venovať pozornosť. Ale tiež to má nejaké nároky, aby to bolo po celý čas pekné.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som išla do vliesovej tapety. Neverím že by praskla. Je sama o sebe pevná a dá sa povedať i pružná. Iste nie obyč. papierovú. Machová stena má svoje požiadavky, navyše na takú plochu predražené riešenie. To už by som jednu stenu radšej obložila rovno drevom ako je na zábradlí.
Odpovedať
Profilova fotka
@chimera89 mne by sa tam páčili také tie drevené lamely. Že by to bolo vlastne také pokračovanie toho zábradlia tak na pohľad.
Odpovedať
@brnkinka nooo k tejto moznosti by som sa aj ja priklonil 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb tapety by sa pacili i mne, len muza na to nepresvedcim asi, neveri, ze by to ustali 🙂 steny treba oblozit obe, kedze pukliny su na oboch stranach, len by to bolo pridrahe riesenie asi tahat to zdola az po strop... @brnkinka @marex drevene lamely sme i my zvazovali, asi sa ozveme firme, kt. robila schodisko, snad vymyslia nieco efektne, co zakryje pukliny a bude to i lahodit oku 🙂 Ja vobec nemam sajnu ako by sme to ukoncili, neviem si to predstavit. Nechceme to tahat az po strop, tak nejake rozumne ukoncenie v polovici steny... Dakujem vsetkym za tipy 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?