Chatka - stena - neviete poradit? :)

Staršiu chatku by sme chceli trochu prerobiť/zutulnit. Nakoľko drevený obklad je pekný a v dobrom stave, ten by sme nechali, akurát na niektoré miesta dal byvaly majiteľ také bledé laty, ktoré naživo neposobia moc dobre a neviem ako by sme to tak esteticky vylepšili. Nemate nejaké nápady/inšpirácie? :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od xenyja:

Staršiu chatku by sme chceli trochu prerobiť/zut…
@xenyja vyhodil by som ten príšerný nábytok, vymenil vstupné dvere.. Neviem, čo je na zemi, ak laminát, tak by tiež šiel kade ľahšie.. Buď palubovku, alebo dlažbu. Doladil by som všetok nábytok v borovicovom masívnom štýle. Nie je to drahé a vyzeralo by to s dreveným obkladom dobre. Má to potenciál. Ľudia zvykli dávať do chát nábytok, ktorý už doslúžil v byte. Chyba! To, čo mohlo vyzerať dobre v čižniaku, sa vôbec nehodí do chatky. A žiadne zvlákanie zbytočností.. Doma sa nám to už nehodí, odnesieme na chatu.. Toto žiadnom prípade.. Na chatu patria nutnosti, nie zbytočnosti.. Tam nie je žiadny priestor na plytvanie miestom obsadeným zbytočnosťami.
Odpovedať

@xenyja tie bledé lesklé dosky mi pripadajú ako dosky z nábytku...🤔 nedajú sa vybrať a dorobiť obklad? Nábytok by som nevyhodila. Dá sa zbrúsit a natrieť ak teda ešte pánty fungujú a tak. Zrejme jediný úložný priestor. Na dlážku jednoznacne linoleum ...kvôli údržbe. Vyzerá to na záhradnú chatku 🤔
Odpovedať

@xenyja mne tie svetlejšie dosky prídu úplne v poriadku.. Podľa mňa je to dyhovaná preglejka.. Dá sa prebrúsiť, namoriť do oditeňu obkladu liehovým moridlom a prelakovať.. Mne to obvzvláštnenie steny nijako nevadí.. S tým nábytkom by už bolo priveľa práce, je to hrubovrstvá politúra a tá bude viac vzdorovať.. Navyše sa ani designovo moc nehodí do daného priestoru. Linoleum na podlahu je síce praktická voľba, ale asi tiež nie moc trendy.. Záleží od toho, ako tá chatka má slúžiť účelu.. Či ako príležitostný šmajchekabinet pre romantické duše, alebo skôr ako zástrešie pred nepriaznivým počasím na záhradke... A samozrejme v hre je aj hrúbka peňaženky a nie zriedka býva tento faktor najpodstatnejší..
Odpovedať
Profilova fotka
vidím, že životná úroveň stúpa, keď už aj zariadenie záhradnej chatky sa robí podľa módy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan45:

vidím, že životná úroveň stúpa, keď už aj zariad…
@jan45 Preco nie? Ked tam travia cas, tak je podla mna prirodzene, ze clovek chce, aby sa tam citil aj dobre, nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@xenyja vyhodil by som ten príšerný nábytok, vyme…
Ja neviem, ale mne nepríde, že by tam bolo niečo potrebné meniť. Máme to podobne a mne doteraz ani na um nezišlo, že by som to nejakým spôsobom prerábal. Načo? Veď tam netrávim zase toľko času.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tamarka_32:

@jan45 Preco nie? Ked tam travia cas, tak je podl…
@tamarka_32 v tom je rozdiel v mentalite Slovákov a Čechov, v r. 1970 bolo v ČSSR evidovaných 11 tis. chát, z toho 10 tis. v Čechách a tisíc na Slovensku. Kostra obitá doskami bola chajda, vonku ohnište a kytara (schválne nepíšem gitara), a vonku družne sedeli trampi. U nás sú ohradené, prázdne, vyčačkané chaty.
Odpovedať
To je zaujímavá informácia Jan., ďakujem a určite je to pravda.Mať taký kolektív ľudí iné veci človek nerieši, ja by som to brala. Bohužiaľ realita je iná, ľudia sa v mojom okolí ale asi aj vseobecne zmenili alebo nemajú záujem. V dnesnej dobe ťa ľudia odsúdia aj za to, že si chces upraviť vlastnú chatku, garáž, pozemok, cokolvek. Bez urážky, viď trošku aj na sebe. Ja tomu až tak nerozumiem, preto si teraz na svoju chatku chodím naopak oddýchnuť od ľudí, ľúbim to tam a páči sa mi myšlienka, že si to tam svojpomocne za málo peňazí upravím len tak pre dobry pocit, lebo tam trávim cas. Tiež ma ženie myšlienka, že to raz zdedia dcéry (1m, 2r) a rada by som im to dala v udržiavanom stave. A ďakujem všetkým za komentáre. :)
Odpovedať
Do tohto je škoda investovať viac. Možno v papiernictve peknú samolepiacu fóliu. Na bazoši lacné vchodové dvere, tieto vyzerajú otrasne a vyhodiť čo najviac z tých harabúrd.
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 v tom je rozdiel v mentalite Slovákov…
@jan45 To je fakt, stačí keď idem okolo záhradkarskej oblasti. To nie sú chatky ako kedysi, niektorí to prerábajú a stavajú si z toho pomaly druhé rodinné domy.
Odpovedať
Profilova fotka

To je zaujímavá informácia Jan., ďakujem a určite…
@xenyja moje komentáre boli všeobecné, práve preto, že predpokladám, že nie ste stavbár to, čo chcete meniť je nepodstatné,a robí sa až po úpravách podstatných. Treba si skontrolovať strechu, pozrieť dvere, ale sú tam použité klasické materiály s dlhou životnosťou, treba len estetické zmeny. A ti esú už závislé len od Vás, žiadne rady nepotebujete.
Odpovedať
Profilova fotka

@tamarka_32 v tom je rozdiel v mentalite Slovákov…
@jan45 Nehovorim, ze na tom nie je aj nieco pravdy. Ale zase nehadzala by som vsetkych do jedneho vreca. Aj v Cechach aj na Slovensku sa najdu aj presne opacne pripady toho, ako si to opisal. Chodievame na chatku, co maju muzovi rodicia a ta vyzera skor ako ako ta ceska, podla tvojho opisu. A vlastne vsetky chatky v tej oblasti. Ale ano, je fakt, ze niekto si to cacka a ani tam poriadne nechodi, aj take som uz videla, to je potom skoda akurat tak, ze sa to nevyuziva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?