Odpoveď na príspevok od miroslav_snobel:
Len pre predstavu - dom na kľúč, práca 35€/m2 (ma… @miroslav_snobel Ja viem o "murárovi" ktorý si pýta za prácu 5€/hod. /poprípade pivo/ bez materiálu.. Jeho náradie pozostávalo iba z flexy... No a jeho robota???? No nekúp to😂 Fugovačka zápalky a WC papier...Odpoveď na príspevok od technik007:
@miroslav_snobel Ja viem o "murárovi" ktorý si p… @technik007 :) Otcovi pred X dekádami robil kúpeľnu jeho brat (človek od fachu). Keď sa otec vrátil z práce, všetko strhol a spravil si to nanovo sám :D Povedal by som, že taká priemerná cena sa dnes pohybuje okolo 25€ až 30€ (ak ide naozaj o profesionála).Odpoveď na príspevok od marcos33:
Kto hľadá ten nájde. Mal som majstra ci robil kúp… @emilpemil 7000€ za obklad v kúpeľni?... no, nekúp to! 😁 @marcos33 Robiť kúpeľňu mesiac? Už len z princípu by ma asi porazilo, aby mi niekto mesiac chodil niečo po kúskoch dorábať.Odpoveď na príspevok od otazkafoto:
No je este dost mozne, ze ked mu povies aby ti da… @otazkafoto Poznám jednu pani, ktorej po vykonanej robote majster povedal cenu. A ona, že či to aj s papierom? A on povedal, že ak faktúra tak ale plus 20% k tomu. Pani zobrala ceruzu, papier, kalkulačku a začala mu rátať, že prečo + 20% ? A že musí ísť dole odpočitateľná položka, soc. odvody, káva - minerálka, čo mu dala, atď.... A nakoniec mu nevyplatila ani to, čo pôvodne pýtal... 😁 Pravda nik z okolia, čo tú pani ju pozná, už nechce ísť nič k nej robiť, lebo ona pri každom majstrovi mala problém s platením. No, ten terajší majster toto ešte nevedel 🤣🤣🤣