Dobrý večer, prosím vás o pomoc.
V miestnosti širokej 2900(šírka steny)x2100(výška stropu) by som chcela umiestniť umývadlo so zrkadlom tak, že toto bude v šírke 60cm (aj zrkadlo aj umývadlo) a ich hrana bude umiestnená 220cm od začiatku steny zľava. Stena bude obkladaná kachličkami 30x60cm - na šírku v bielej farbe spôsobom zarovnania na mriežku (nie striedavo). Okolo tohoto zrkadla by som chcela umiestniť z kachličky šedej 30x60 "rám" tak, aky kachličky logicky naväzovali, a pritom bol minimálny odpad. Prosím o radu, ako na to?
Ďakujem krásne
jaj ale je to opísané :-) , vieš odpad vznikne aj tam , kde nepočitaš to neni váženie muky kachlička praskne neodreže sa tak ako treba apod . takze odpadu bude ....
@staviame_dom zoberies papier, pravitko a kreslis v mierke kladacsky plan. Da sa pouzit aj nejaky grafickjy editor v PC-ku. Najlepsie viacero variant aby to aj dobre vyzeralo aj odpad bol minimalny. Alebo si das spravit kladacsky plan v kupelnovom studiu. Technologicky odpad aj tak bude, treba s nim ratat, zavisi od druhu a kvality obkladu a aj od sikovnosti obkladaca
Suhlasim, presne ako pisali, mozes si to kludne robit aj na stvorcekovy papier, jedna kachlicka moze predstavovat jeden stvorcek alebo aj 4 aby si to mala vacsie alebo si to proste daj urobit v studiu.
Pochybujem ze existuje bezna predom nepremyslena kupelna, kde kazda linia pojde dokonale urobit. Tj. nevznikne nejaky kompromis, ked skara nejde tam (napr presne nad zrkadlo/okno/dvere)
Mam kupelnu 359cm a mam 120cm obklad a nevychadzami to ako by som chcel. Vyska okna ina ako dveri, zrkadlo neviem ake, nika sa zlozito ladi do racionalnej vysky a aby zaroven ladilaso zvyskom interieru, atd atd..
Tie blbe miesta je vhodne skryt napr za dvere, do kutu, ktory bude najmenej na ociach..
A kde su vypinace zasuky, pripadne radiator, skryne.. hahaaa :D