Plynovy kotol - zmena na tepelne cerpadlo

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim vsetkych. Mame v byte (z r. 2013) plynovy kotol a radiatory. Ten kotol sa neustale kazi, v kuse mu nieco je. Ako vidite moznost jeho vymeny na tepelne cerpadlo, ktore by malo miesto na balkone (cca 3 metre od sucasneho kotla)? Citam, ze uz aj s radiatormi by sa dalo prepojit. Nerozumiem tejto problematike vobec, preto prosim o zhovievavost. Dakujem.
Odpovedať
1
2
@lubinkag. Zostaň radšej u kotla a nehrní sa do tepelného čerpadla. Investícia, ktorú je eventuálne nutné vynaložiť, sa Ti možno nikdy nevráti.
Odpovedať
@petersd tu sú žiaľ pravidlá také že môže len mazať príspevky, to nám už obom alebo i nick, no vždy si môžeš vytvoriť iný, sú iné fora kde to už nejde tak jednoducho
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl my máme kotol Junkers , zásobník na TÚV plus kúrenie , je to starý ,,turbo,, kotol a ide už 20 rokov , raz za 2 -3 roky ho prehliadne revizak a povysáva jemný popolcek funguje v pohode Ale je pravda že to je v lokalite kde je veľmi mäkká voda , na 90% území SR je tvrda @petersd Adminka pohrozila viacerým aj mne a to sme mali opačne názory 😀 ale boli sme mimo témy .... Cenzúra to není , môžeš si založiť svoju stránku a web a tam si písať čo chces , nikto ťa nezablokuje keď si zaplatíš za server a doménu ... Toto tu tiež niekto založil a vyžaduje tu pravidlá aké tu dal on je to súkromný projekt my sme tu len ,,návštevníci ,,
Odpovedať
@dexter89 Predstav si, že mám svoj web, je tam aj voľne prístupná diskusia. Aj keď je zameranie webu a celej komunity úzkošpecifické, je dovolené debatovať o čokomkoľvek ! Jediná podmienka platí, že to musí byť slušným spôsobom. Zásadne som proti akejkoľvek cenzúre a za slobodu názoru. Tým, ak niekomu vymažeš jeho príspevok, nezmeníš jeho myslenie, iba si vytvoríš nepriateľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@dexter89 Junkers mám aj ja a stále ide....ale nie so zásobníkom ale s prietokom....a to bola veľká chyba.....už by som ju nespravil.
Odpovedať
Všetkým veľmi pekne ďakujem. Musím určite dať prekontrolovať komín, lebo aj takú info som dostala, že aj v komíne môže byť chyba. --- Medzi sviatkami bol technik, vymenil ionizacnu diódu (či čo), kotol šiel 4 hodiny. Tak mi povedal, že mám dať dolu kryt. Vraj to vyzerá tak, že nemá dosť vzduchu. Dala som; odvtedy vyhodil chybu dodnes 2x. Lenže včera som na kotli hore našla nejaký plastový štupeľ, ktorý som teda od jedu zasrobovala do komína, a odvtedy kotol ide. Každopádne to vyzerá na výmenu kotla 🤷
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?