Zdravim vsetkych. Mame v byte (z r. 2013) plynovy kotol a radiatory. Ten kotol sa neustale kazi, v kuse mu nieco je. Ako vidite moznost jeho vymeny na tepelne cerpadlo, ktore by malo miesto na balkone (cca 3 metre od sucasneho kotla)? Citam, ze uz aj s radiatormi by sa dalo prepojit. Nerozumiem tejto problematike vobec, preto prosim o zhovievavost. Dakujem.
@petersd tu sú žiaľ pravidlá také že môže len mazať príspevky, to nám už obom alebo i nick, no vždy si môžeš vytvoriť iný, sú iné fora kde to už nejde tak jednoducho
@eagleowl my máme kotol Junkers , zásobník na TÚV plus kúrenie , je to starý ,,turbo,, kotol a ide už 20 rokov , raz za 2 -3 roky ho prehliadne revizak a povysáva jemný popolcek funguje v pohode
Ale je pravda že to je v lokalite kde je veľmi mäkká voda , na 90% území SR je tvrda
@petersd
Adminka pohrozila viacerým aj mne a to sme mali opačne názory 😀 ale boli sme mimo témy ....
Cenzúra to není , môžeš si založiť svoju stránku a web a tam si písať čo chces , nikto ťa nezablokuje keď si zaplatíš za server a doménu ... Toto tu tiež niekto založil a vyžaduje tu pravidlá aké tu dal on je to súkromný projekt my sme tu len ,,návštevníci ,,
@dexter89 Predstav si, že mám svoj web, je tam aj voľne prístupná diskusia. Aj keď je zameranie webu a celej komunity úzkošpecifické, je dovolené debatovať o čokomkoľvek ! Jediná podmienka platí, že to musí byť slušným spôsobom. Zásadne som proti akejkoľvek cenzúre a za slobodu názoru. Tým, ak niekomu vymažeš jeho príspevok, nezmeníš jeho myslenie, iba si vytvoríš nepriateľa.
Všetkým veľmi pekne ďakujem. Musím určite dať prekontrolovať komín, lebo aj takú info som dostala, že aj v komíne môže byť chyba. --- Medzi sviatkami bol technik, vymenil ionizacnu diódu (či čo), kotol šiel 4 hodiny. Tak mi povedal, že mám dať dolu kryt. Vraj to vyzerá tak, že nemá dosť vzduchu. Dala som; odvtedy vyhodil chybu dodnes 2x. Lenže včera som na kotli hore našla nejaký plastový štupeľ, ktorý som teda od jedu zasrobovala do komína, a odvtedy kotol ide. Každopádne to vyzerá na výmenu kotla 🤷