Plieswn v murovanom sprchovacom kute

Pred rokom a pol sme si kupili holobyt a firma nam na nasu poziadavku spravila z priestoru v kupelni, kde mala ist vana sprchovaci kut. Spravili spadovanie, odtok, osadili sklo (2 steny su murovane oblozene obkladom, tretia stena je 120 cm sklo a stvrta je vchod, nie je tam nic). Po par mesiacoch som si vsimla, ze sa okolo skla zacala robit cierna pliesen. Zo zaciatku isla odstranit pripravkami na odstranenie plesni, no casom prestali ucinkovat. Skusila som na to uz snad vsetko vratane cistenia pristrojom s horucou parou, no nic nepomaha. Co by ste poradili? Odstranit zastenu, dat prec silikon a dat novy? Co ak sa tato situacia bude opakovat? Uz ma napadlo aj odstranit zastenu a dat urobit murovanu stenu s obkladom namiesto nej, no predpokladam, ze to by obnasalo sekanie obkladu, ci sa mylim? Prikladam foto.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus odsrenit stary silikon poriadne nechat preschnut a nasledne znova zasilikonovat a zas nechat dobre silikon vyschnut. Je to tak tri dni bez sprchacu alebo kazdy polrok novy silikon.
Odpovedať
@katba máš tú pleseň pod tým silikónom, preto sa ti zdá, že to už nejde odstrániť. Inak je úplne normálne, že raz za čas starý silikón dáš preč, poriadne vystriekas savom proti plesni a nanovo zasilikonujes. Treba dať pozor, keď budeš silikonovat, aby si to mala dokonale suché, lebo sa ti zase spravia mikrotrhlinky do ktorých ti natecie voda a spraví sa tá pleseň zase.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?