Zvažujem kúpu bytu v nadstavbe Kyjevska. Stavebník New City Development s.r.o. (Peter Jedinák) by mala mať skúsenosti s nadstavbami Rumančekova, Ovručská a Cyprichová. Nebývate tam niekto, prípadne nemáte skúsenosti s touto firmou? Rad by som vedel ci su seriozny a ako prebiehali nadstavby.
@marky_barky dobry den, pozeram, ze za mojej neprítomnosti sa tu viedla nejaka konverzacia. Ospravedlňujem sa za meškanie, čerstvá matka, chápete 😅. Poslala som ziadost o pridanie do skupiny... Ale mozme si vymeniť aj tel.kontakt, sem moc nechodim.
Dobry den prajem,
neviem, aka je situacia okolo projektu Kyjevska momentalne, ale pridam nasu skusenost, kedze viaceri tu vyzyvali aby sa podelil o skusenost niekto, kto odstupil od zmluvy. V lete roku 2018 sme s panom Jedinakom podpisali zmluvu, chceli sme v tomto projekte kupit 2-izbovy byt, zlozili sme zalohu (bolo to tusim 25% ak si dobre pamatam). Povodne info bolo, ze nadstavba bude do 12-15 mesiacov hotova. V roku 2020 ma pan Jedinak vyzval na osobne stretnutie, na ktorom som dostal info o vsetkych problemoch, ktore sa za 2 roky vyskytli a taktiez som dostal info, ze sa menia podmienky. Druhu platbu, ktora mala povodne prebehnut po zapise bytu do katastra a bolo by teda mozne ju vykryt hypotekou, nebude mozne zaplatit takto, ale treba ju zaplatit v hotovosti. A teda ak druhu platbu zaplatime v hotovosti, mozeme mat stale byt za povodnu cenu (dohodnutu v roku 2018 ). Alebo druha moznost, odstupime od zmluvy a vrati nam peniaze plus zmluvnu pokutu (3% z kupnej ceny). Ak som nesuhlasil ani s jednou z moznosti, bolo mi naznacene, ze od zmluvy moze odstupit aj on (zmluvna pokuta v takom pripade bola rovnako 3% z kupnej ceny). Kedze sme hotovost na druhu platbu k dispozicii nemali a rovnako aj dovera k panovi Jedinakovi klesla na bod mrazu pocas tych 2 rokov hlavne k sposobu ako (ne)komunikoval preco sa stavba natahuje, rozhodli sme sa odstupit a mal nam peniaze povodne vratit do teraz neviem ci 30 alebo 60 dni. Realne sa to natahovalo takmer 2 roky, kym na po castiach vracal celu sumu. A som presvedceny, ze nam ju vratil len preto, ze som do odstupenia pretlacil klauzulu o tom, ze k odstupeniu dojde az po vrateni vsetkych financnych prostriedkov. Ako som si tak po takmer roku precital toto forum, som rad, ze sme od toho celeho odstupili a som stastny, ze sme neprisli o nase peniaze.
Samozrejme v roku 2020 uz rovnake 2 izbove byty predaval o cca 50% drahsie, neviem ako sa ta cena dvihala dalej.
Je sice pravda, ze pan Jedinak musel pri tejto nadstavbe bojovat s mnohymi problemami, ktore sa vyskytli mozno aj nie jeho vinou, nic to vsak nemeni na tom, ze sposob akym jednal a (ne)poskytoval info bol absolutne neprijatelny. Aspon pre mna.
Vsetkym, co este stale cakaju na dostavanie daneho projektu a prevzatie bytu prajem vela stastia a uprimne Vam vsetkym prajem, aby ste o svoje peniaze neprisli a uspesne to dobojovali.
S pozdravom
Kupujuci, ktory uspesne odstupil od zmluvy