Ahojte, v novostavbe mame pripravu na ondukciu 380, dodavtel kuchyne nam nomontoval indukcnu dosku kt je na 220, ide ako blazniva vsetko aj na 1 vrie. Moze to byt tym ze je tam silny prud alebo je vadna? Dakujem za postrehy
Hlupost 1.tr.
A ak nechcete vyzerat aj pred dodavatelom za tohoto, tak mu taketo hluposti ani nehovorte.
Indukcne platne sa spravaju rozne, ved ich je snad milion druhov.
Ak chcete radu, ci ste kupili zle, alebo dobre, tak ste mohli napisat, o aku ind. platnu sa jedna. Tie lacne kusy proste maju inu regulaciu a ano, aj na 1.st to zvykne vriet vodu (prerusovane).
Ahoj. Myslim ze sa jedna o vadny kus, kde regulator vykonu zlyhal.
Este mozes skusit odpojit a znovu zapojit (vypnut poistky pri tom)
Mozes skusit s inym druhom hrnca.
Ten co montoval, neskusil ci funguje? Ak nie, mozes sa ho spytat, alebo sa spytat tam, kde si kupoval dosku.
Nie je normalne, ze voda vrie na 1 stupni.
@frantisekca ak sa dobre pamatam, bolo to uz strasne strasne strasne velmi davno, nebol si velky priatel s indukcnymi doskami, uz si sa s nimi udobril?
povedala by som, ze je vadna doska, no tazko povedat aku ste aj kupili. ako pisala @lenkito10 skuste ju odpojit a znova zapnut a mozno vyskusat aj iny hrniec
@lenkito10 na 1 stupni mi vrie ale akurát udržuje var napr. v tlakovom hrnci, ak by tam bol obyčajný je tam asi 85 st, necháva sa pri zaváraní, ak silno vrie je porucha asi je stále zapnutý rýchli ohrev
@duzu vychadzam z vety "ide ako blazniva vsetko aj na 1 vrie." Co pre mna znamena ze voda buble a neda sa stiahnut.
Na 1 stupni ti zavrie, tym aby udrzoval teplotu. Pokial je v hrci aspon voda na caj, nemala by neustale vriet na 1. ale teda udrziavat teplotu.
Uvidime ci zadavajuci napise nieco blizsie.
@duzu tiez by som bol povedal. Skusil by som ju vyreklamovat. V zaruke je ked je nova, pride technik premeria a uvidite. Mozno ste mali proste stastie na vadny kus
@lenkito10
Heh, nebol som priatelom indukcie, bolo tomu vsak pred x rokmi.
Ale posledne roky sa ovladanie, elektronika, regulacia dost zmenila.
Dnesne (moderne) indukcie, vedia skutocne plynulejsie regulovat vykon.
Ale viem, ze stale existuju hlavne tie lacne dosky, ktore stale nereguluju vykon, ale iba cas spinania. To znamena, ako mikrovlnka, ktora ak sa zapne akoze mensi vykon, tak len sa podla toho zapina a vypina, cykluje.
A v tom je problem, ze ta lacna indukcia sa tak moze spravat hoc aj na 1.st, ze nereguluje vykon, iba cas, kedy zapne a vypne, teda roztapanie masla, prihrievanie cokolady a podobne potreby, koncia pripalenim.
Stale tu neni uvedene, o aku dosku sa jedna.
Doplnenie info: kuchyna bola na kluc nova pri odovzdavani bytu aj so spotrebicmi, nemali sme moznost vyberu. Jedna sa o indukciu Steinner- vobec tuto znacku nepoznam, mali sme indukciu Bosch, Gorenie ale tento shit👎 Hrnce pouzivam 5r tie iste zn Fissler, nikdy sme takyto problem nemali, ryzu prosto neuvaris lebo vrie v jednom kuse
Chcel som pocut len nazor, nie som elektrikar, s dodavtelom to riesim ale je to na dlhe lakte 🙈
@lenkito10 vypli sme istic a nepomohlo, jedine kde to nerobi je ak pouzijeme lacny hrniec z ikea, na druhu stranu mame dlhe roky kvalitne hrnce a nebudeme teraz kupovat nove z ikea aby sme mohli uvarit obed, hrnce mame odskusane na dvoch roznych indukciach a vsetko vzdy fungovalo, nerozumiem tomu