Hluk zo stien asi z kotolne

Zdravím, v byte máme divný rezonančný zvuk, ktorý sa prenáša stenami. Pod nami v podzemí je kotolňa. My sme na treťom poschodí, pod nami sused nemá tento zvuk. Na prízemí na schodisku počuť ten zvuk veľmi zreteľne. Pred 2 týždňami bolo menené čerpadlo za nové, cca odvtedy máme ten zvuk v byte. Správca však tvrdí, že to čerpadlo nevydáva žiadny zvuk že to nemôže byt ono. Začíname byt zúfalí, lebo je to 24/7 bez prestávky, spíme so štupľami v ušiach. Nemáte s tým náhodou niekto skúsenosť? Mám aj nahrávku zvuku, ale nedá sa sem pridať..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od primavera327:

Zdravím, v byte máme divný rezonančný zvuk, ktorý…
@primavera327 je to pravdepodobne zle odvzdušnený systém v súčinnosti s prúdením vody prechádzajúcej cez spätnú klapku. Tá prechádzaním vody vibruje. Stretol som sa s tým viac krát. Niekedy pomôže odzvdušnenie, niekedy zníženie-zvýšenie rýchlosti, respektíve výkonu obehového čerpadla a niekedy je nutná výmena vibrujúcej spätnej klapky. Mne to vibrovalo tak, že mi pri štarte a vypnutí obehu roztriaslo radiátor..
Odpovedať
Profilova fotka
Tú nahrávku zvuku by som pustil správcovi teda týmto pádom. Veď to je nemysliteľné aby ste spávali so štupľami v ušiach. Nech vyrieši čo najrýchlejšie príčinu alebo žiadajte nejakú kompenzáciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato001:

Tú nahrávku zvuku by som pustil správcovi teda tý…
@mato001 Len podľa čoho žiadať tú kompenzáciu? Tento návrh by asi neprešiel. Správa zahlási, že je to okej, že sú precitlivení a bude vybavené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@primavera327 je to pravdepodobne zle odvzdušnený…
@zicher toto som sa už pýtala správcu, vraj vymenili čerpadlo a všetko je tiché. Ale nie je :( bola som sa pozrieť dole ako máme kotolnu a presne cez tie steny, v ktorých nám to hučí, prechádzajú také tie hrubšie strieborné rúry, odkiaľ asi prúdi teplá voda. Tak si myslím, že to bude z tých rúr...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato001:

Tú nahrávku zvuku by som pustil správcovi teda tý…
@mato001 poslala som im nahrávku a aj uznali, že ten zvuk počujú. Ja by som bola rada, keby to vyriešili namiesto kompenzácie. Je pravda, že niekomu možno taky zvuk vadí menej, niekomu viac.. ale v noci je to naozaj náročné
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od primavera327:

@mato001 poslala som im nahrávku a aj uznali, že …
@primavera327 úprimne som zvedavý akú bude mať toto odozvu. ale na jednej strane je super že to uznali, keďže niektorí sa vedia potom robiť aj taký že oni tam nič nepočujú aj keby im tam slony dupali. ak je to čerpadlo nové, mali zavolať servisáka nech sa aj tak na to pozrie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?