Rada by som sa Vás spýtala, či je cena práce 5000 € za hrubú stavbu, tz. základy, deka, múry, veniec, štíty, komín, vnútorné priečky málo alebo veľa. V cene nie je zahrnutý materiál ani výkopové práce. Je to čisto len za robotu. Nemáme ani predstavu koľko sa berie za HS, pri veľkosti domu 13,5x14m, jednopodlažný s dvojitou pultovou strechou. Ďakujem
podla mna dobra cena, ale nie az podozrivo. mna na dom 13x10 to stalo nasledovne:
zaklady 150, DT 450, doska 430, obvodove mury 1100, priecky 500 a veniec 800, komin 250. A nevidim tam, ale malo by to tam byt aj kanalizacia pod doskou (hruba stavba), co mna stala 250. cele to mam spolu za 3680 plus ta kanalizacia teda 3930. ale ja mam napr len obvodove mury nosne, nemam zaklady pod domom, len obvod a jednoduchu kanalizaciu pod domom.
Takze cena nemusi byt zla, otazka je ako mas cleneny dom a otazka je cena za m, m3 resp m2. viem, ze u mna veniec bol 17 za bm napr a z toho potom vypocitas cenu. Myslim, ze vnutorne priecky boli 5 eur za m2 a obvodove si uz nepamatam, kolko bola cena za m3...
@nelimatej ja rozumiem, ale mozes si to cca preratat v porovnani so mnou. Moji chlapi mali dost dobre ceny a praca dobra. Len neviem, co myslis pod pojmom stity:-) to mne v rozpocte chyba akosi... ale mas to o 1000-ku cca drahsie ako ja, ale mas aj vacsi dom. A obvodove mury som mal tusim 20 eciek za m3. Cize dost aj zalezi ake hrube budes mat mury. ja som mal 38 cm. to dokaze urobit dost vela na cene :-)
@fiza2 ja v cene tiez nemam vykopove prace, to bolo JCB:-) ciste praca zaliatie zakladov, DT, doska, mury, priecky a veniec... JCB ma stalo 340 na vykop, plus odvoz nejakeho odpadu a ake take zrovnanie pozemku. Ale ta vasa cena sa mi zda prehnana... pokial ste nestavali panelak
@nelimatej cena je podozrivo dobrá, u mňa základy s dekou 2400€, ostatné ani nehovorím, m3 za nosný múr 25€, priečky 6€ za m2, veniec hodinová sadzba 6€/ osobu...Ak majú peknú prácu, tak to ber, ale vyplácaj postupne za etapy a nedávaj zálohu.