Odpoveď na príspevok od hfjhvuv:
@salamanka my mame Stilo Absolut, robili sme v no… @hfjhvuv dakujem za odpoved, prave mame uz stavebne povolenie a ideme robit zaklady tak si to nejak snad "osefujeme"Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
Zdravim ,máte niekto skúsenosť s plesňou? V januá… @123nikus123 my sme tiež mali takto za posteľou, museli sme dať posteľ a skrine tak, aby bol priesto medzi nábytkom a stenou, aby to "dýchalo". Pravidelne vetráme.Odpoveď na príspevok od btus:
@123nikus123 my sme tiež mali takto za posteľou, … @btus Ďakujem a riešili ste to aj s firmou? Ja nechápem..vyše roka tam bola skriňa a nič,tento rok sme menili nábytok,šla tam posteľ a zrazu pleseň...Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
@btus Ďakujem a riešili ste to aj s firmou? Ja n… @123nikus123 Najpravdepodobnejšie je, že to nebude zmenou nábytku. To, že sa to objavilo teraz, pri zmene nábytku je asi náhoda. Skôr by som sa obával, že to bude zlou konštrukciou. Stavajú to tuším z drevených panelov či z čoho. A ak niečo pokazili, niekde šetrili, niečo spravili inak ako mali, tak sa to zákonite niekde musí prejaviť. A ono sa to pravdepodobne neprejaví hneď počas stavby či hneď po stavbe. Snáď sa mýlim, ale osobne by som sa toho asi obával, ak sis tým doteraz nemala problémy a teraz zrazu áno.Asi by to chcelo nejako skontrolovať stav toho panelu, či hranolov alebo z čoho je tá stena. Ale nevyznám sa v tom, lepšie by bolo, keby sa vyjadril niekto, kto o tom niečo vie, lebo je možné, že trepem blbosti. Je to len môj osobný pohľad.Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
@btus Ďakujem a riešili ste to aj s firmou? Ja n… @123nikus123 v tej skrini predtym niekto spaval? Ak nie, tak medzi skrinou a postelou je dost rozdiel v produkcii vlhkosti...Odpoveď na príspevok od minoo:
@123nikus123 v tej skrini predtym niekto spaval? … @minoo To by musel v tej posteli asi spávať vodník. Veľmi pochybujem o tom, že by toto spôsobila osoba ležiaca na posteli. A už vôbec nie behom pol roka. Nie je predsa len možné, že to spôsobuje nejaký defekt v konštrukcii tej steny? Resp., že tam bola chyba už od stavby a teraz sa to naplno prejavilo?Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
Zdravim ,máte niekto skúsenosť s plesňou? V januá… @123nikus123 treba dat dolu tu listu podlahovky a pozriet co tam je. Mozno tam budu priamo nejake kvapky kondenzu. Plesen sa najcastejsie tvori na severnej stene (najchladnejsej) kde spava vela ludi (generuju vlhkost) ale kurenie je slabe tj lahko sa dosiahne rosny body a voda skondenzuje na najchladnejsom bode v miestnosti.Odpoveď na príspevok od pochabel:
@minoo To by musel v tej posteli asi spávať vodní… @pochabel jasne ze je mozne...Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
@btus Ďakujem a riešili ste to aj s firmou? Ja n… @123nikus123 my máme murovaný dom a nie od tejto firmy. Ja som len reagovala na tú plesen. Tiež nevieme prečo sa robí. Zateplený dom 14 cm a robí sa to len v tej jednej izbe. Je to severozápad.Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
Všetkým Vám ďakujem za reakcie... Prezreli sme ce… @123nikus123 nopova folia na to nema vplyv. Ak myslis, ze to je konstrukcny problem (nedostatocne zateplenie), mozes skusit odmerat teplotu steny tam kde to plesnie a tam kde nie, staci ti rozdiel teplot, takze hocijaky bezdotykovy teplomer trebars aj usny...Odpoveď na príspevok od minoo:
@123nikus123 nopova folia na to nema vplyv. Ak my… @minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietkovane,Baumit omietka.Odpoveď na príspevok od minoo:
@123nikus123 nopova folia na to nema vplyv. Ak my… @minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietkovane,Baumit omietka.Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
@minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietko… @123nikus123 No kedze je to nizkoenergeticka stavba a je tam postel pritisnuta uplne k stene a je tam nedostatocna odvetravacia medzera, cize tam nedochadza k riadnemu vetraniu, tak to moze byt dovod. Urcite odporucam savo proti pliesnam, nasledne premalovat dvojzlozkouvou farbou s protiplesnovou zlozkou a postel mat trosku odtiahnutu od steny a urcite min. 2x vetrat, ale nie na vetracku, ale normalne dokoran otvorene okno, aby bol krizovy prievan. Aby tadial prudil vzduch, akonahle tam prudi vzduch, tak nemoze vznikat pliesen... Takisto je otazne, ako mate zateplene zaklady, odvodnenie okolo domu, mate okolu domu strkove lozko, nopovu foliu ? Toto vsetko moze vplyvat na tahanie vlhkosti z exterieru do zakladov...Odpoveď na príspevok od peter1964:
@123nikus123 No kedze je to nizkoenergeticka stav… @peter1964 nopova folia je len mechanicka ochrana, nema hydroizolacnu funkciu. Ak je ten splesnuty roh, ten vonkajsi roh na fotke, tak kludne moze byt problem v hydroizolacii toho rohu... Ale bez otvorenia, alebo nejakej premyslenej sondaze nezistis...Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
@minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietko… @123nikus123 Pozeral som tvoje foto, podľa môjho názoru tam máš viac problémov. Ja mám tiež montovaný dom od Bauholdingu, Problémy sú podľa mna tieto, dom je nízko osadený pri zemi, okolo domu nemáš žiadnu drenáž, ani nopovú foliu, nič. A to je zrejme príčina, môže ti to tahať vlhkosť.Odpoveď na príspevok od 123nikus123:
Všetkým Vám ďakujem za reakcie... Prezreli sme ce… @123nikus123 z fotky nieje poriadne vidiet, ci mate zaklady izolovane XPS, ak nie vrelo odporucam /sused ma dom od bauholdingu a musel si dozateplovat koli rovnakemu problemu/ dalsi problem tipujem na "riedke" podlahove kurenie. Pri takychto fotkach by sa mali zamysliet aj vsetci ti, ktory setria par centov a nenatiahnu podlahovku aj pod vstavane skrine, kuchynske linky, etc..Odpoveď na príspevok od rapidek:
@123nikus123 z fotky nieje poriadne vidiet, ci ma… @rapidek ahoj, myslis ,,dozateplovat,, zaklad , obkopat poriadne zaklad a nasledne styrodur? Bauholding totiz robi toto tusim len do 50 cm . Podla mna by si mal toto spravit kazdy majitel domu, ako prevenciu pred vlhkom. My hned ako sme prebrali dom, dali sme ho cely obkopat, natiahli sme nopovku a lepil sa styrodur . Dalej sme sypali okolo strk, ako predpriprava na chodnik a prevencia ze sa nam nebude drzat okolo zakladu voda. A inak ano , na tych vykurovacich foliach setria , to sa chytam za hlavu ked chodim po podlahe a kazdy druhy krok je studeny 🤦♀️ ...