Skúsenosti s firmou BAU holding (dom snov, start home)

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Chceli by sme montovaný domček, no cenovo nám najlepšie vychádza práve firma BAU holding. Aj čo sa týka kvality materiálu, nás velkodušne presviedčali, že sú najlepší. Máte tu s nimi niekto nejaké skúsenosti??? Dúfame, že sa tu niekto taký nájde, lebo nám vraveli, že stavajú 40-50 domov ročne. Ďakujem za odpovede a hlavne rady.
Odpovedať
1
15
16
Dobrý deň .Prosím vás pekne ma niekto postavený dom od BAU holding class 2 .Máme o neho záujem len pár skúsenosti by bolo super .Ďakujem za každú radu ,skúsenosť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hfjhvuv:

@salamanka my mame Stilo Absolut, robili sme v no…
@hfjhvuv dakujem za odpoved, prave mame uz stavebne povolenie a ideme robit zaklady tak si to nejak snad "osefujeme"
Odpovedať
Ahojte. Plánujeme staviať Claas 1 ale zaujímalo by ma, čo ste si dávali alebo čo by ste odporúčali si priplatiť k domu. Chceme All Inclusive - čo ste si davali vy? Čo sa oplatí a čo nie? Samozrejme chápem, každému vyhovuje niečo iné, každý ma iný názor a osobne si myslím, že čo sa týka múrov a zateplenia v "štandarde" musia byť dostatčne dobré ale majú v ponuke rôzne ponuky na "lepšie" zateplenie, strechu atď a nerad by som potom prípadne ľutoval... Ďakujem :)
Odpovedať
Vopred by som rada zdôraznila, že nevystupujem ako obhajca žiadnej konkrétnej spoločnosti, aj keď sama podnikám v oblasti IT. Mojím cieľom je prispieť k objektívnej diskusii, bez ohľadu na odvetvie či subjekt, ktorého sa to týka.Je však až príliš jednoduché obviniť niekoho bez toho, aby druhá strana dostala priestor na reakciu. Na Slovensku môže ktokoľvek napísať čokoľvek o kohokoľvek bez dôkazov, často anonymne, pod pseudonymom. Smutné je, že ľudia na týchto fórach nevidia reakcie druhej strany a objektívne fakty často chýbajú. Na mnohé spoločnosti smeruje kritika, ale málokedy vidíme dôkazy, ako sú fotografie nekvalitnej práce alebo dokumentácia reklamácií, ktoré spoločnosť údajne ignorovala. Chýbajú nám aj informácie o tom, že by firmy prehrali súdne spory kvôli zanedbanej práci alebo nesprávnemu riešeniu problémov. Samozrejme, existujú poctivé aj nepoctivé spoločnosti, no sú aj prípady, kedy zákazníci cieľavedome šíria negatívne recenzie, aby poškodili aj kvalitné firmy, a to bez možnosti, aby sa spoločnosť mohla brániť. Poznám množstvo poctivých remeselníkov, ktorí kvôli anonymnej kritike a tlaku na sociálnych sieťach radšej rezignovali a zamestnali sa, pretože dnešná doba niekedy zneužíva postavenie spotrebiteľa na vyhrážky či vydieranie firiem s cieľom získať finančnú zľavu. Možno by mnohých z nás prekvapilo, keby existovalo fórum typu „Osobné skúsenosti firiem s konkrétnymi zákazníkmi“. Zverejňovanie hodnotení z pohľadu firiem by prinieslo nový rozmer do diskusie o spolupráci a pomohlo by vyvážiť obraz, ktorý sa často prezentuje iba z jednej strany. Bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa situácia vyvinie, ak spoločnostiam dôjde trpezlivosť s neoprávneným osočovaním a začnú tieto prípady riešiť v trestnoprávnej rovine. Poznám viacero prípadov, kde zákazník prehral súdny spor, čo ho stálo desiatky tisíc eur, a v niektorých prípadoch dokonca viac ako 100 000 €. Takéto situácie by mali byť varovaním pre všetkých, aby si uvedomili vážnosť neopodstatnených tvrdení.
Odpovedať
Davali ste si niekto dodatocne namontovat lokalne rekuperacie do tychto domov? Neviem nevyznam sa do toho, nie je problem ked sa prerusi parozabrana a proste spravi diera von alebo je na to nejaky specialny postup? Diky
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim ,máte niekto skúsenosť s plesňou? V januári budú 2 roky,čo bývame v dome..doteraz všetko ok a dnes sme odtiahli synovu posteľ (asi po 6 mesiacoch a tam pleseň..sme úplne v šoku! V pondelok isto volám pánovi Mikulášovi ,no pytam sa aj tu ľudí, či a aké majú skúsenosti...vďaka...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 123nikus123:

Zdravim ,máte niekto skúsenosť s plesňou? V januá…
@123nikus123 my sme tiež mali takto za posteľou, museli sme dať posteľ a skrine tak, aby bol priesto medzi nábytkom a stenou, aby to "dýchalo". Pravidelne vetráme.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od btus:

@123nikus123 my sme tiež mali takto za posteľou, …
@btus Ďakujem a riešili ste to aj s firmou? Ja nechápem..vyše roka tam bola skriňa a nič,tento rok sme menili nábytok,šla tam posteľ a zrazu pleseň...
Odpovedať

@btus Ďakujem a riešili ste to aj s firmou? Ja n…
@123nikus123 Najpravdepodobnejšie je, že to nebude zmenou nábytku. To, že sa to objavilo teraz, pri zmene nábytku je asi náhoda. Skôr by som sa obával, že to bude zlou konštrukciou. Stavajú to tuším z drevených panelov či z čoho. A ak niečo pokazili, niekde šetrili, niečo spravili inak ako mali, tak sa to zákonite niekde musí prejaviť. A ono sa to pravdepodobne neprejaví hneď počas stavby či hneď po stavbe. Snáď sa mýlim, ale osobne by som sa toho asi obával, ak sis tým doteraz nemala problémy a teraz zrazu áno.Asi by to chcelo nejako skontrolovať stav toho panelu, či hranolov alebo z čoho je tá stena. Ale nevyznám sa v tom, lepšie by bolo, keby sa vyjadril niekto, kto o tom niečo vie, lebo je možné, že trepem blbosti. Je to len môj osobný pohľad.
Odpovedať

@123nikus123 v tej skrini predtym niekto spaval? Ak nie, tak medzi skrinou a postelou je dost rozdiel v produkcii vlhkosti...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@123nikus123 v tej skrini predtym niekto spaval? …
@minoo To by musel v tej posteli asi spávať vodník. Veľmi pochybujem o tom, že by toto spôsobila osoba ležiaca na posteli. A už vôbec nie behom pol roka. Nie je predsa len možné, že to spôsobuje nejaký defekt v konštrukcii tej steny? Resp., že tam bola chyba už od stavby a teraz sa to naplno prejavilo?
Odpovedať
Fermacell velmi dobre taha do seba vodu. Takze ak je v jeho blizkosti vlhko tak tu vodu "nasaje" do seba a logicky pri optimalnej teplote sa na nom vytvori plesen. Tiekol mi v rohu sprchovy kut a plesen bola aj na druhej strane v izbe cez stenu. Teraz mam dlhodobo pritlacene uplne na tesno velke uplne rovne celo manzelskej postele o severnu stranu a nie je tam ani minimalny naznak plesne ked to pozriem. Na starom 65-rocnom nezateplenom dome ked dam skrinu k vonkajsej stene domu tak to automaticky vzdy generuje plesen za touto skrinou.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Zdravim ,máte niekto skúsenosť s plesňou? V januá…
@123nikus123 treba dat dolu tu listu podlahovky a pozriet co tam je. Mozno tam budu priamo nejake kvapky kondenzu. Plesen sa najcastejsie tvori na severnej stene (najchladnejsej) kde spava vela ludi (generuju vlhkost) ale kurenie je slabe tj lahko sa dosiahne rosny body a voda skondenzuje na najchladnejsom bode v miestnosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@minoo To by musel v tej posteli asi spávať vodní…
@pochabel jasne ze je mozne...
Odpovedať

@123nikus123 my máme murovaný dom a nie od tejto firmy. Ja som len reagovala na tú plesen. Tiež nevieme prečo sa robí. Zateplený dom 14 cm a robí sa to len v tej jednej izbe. Je to severozápad.
Odpovedať
Profilova fotka
Všetkým Vám ďakujem za reakcie... Prezreli sme celý dom ,nikde inde pleseň nie je...je to v izbe ,od severu a dokonca ako bola skriňa a stôl nič,čistá stena ,jedine za posteľou...všetky tieto tri nábytky boli na tej istej stene...tiež máme zateplený dom asi 10cm polystyrén a manžel včera odkopla kúsok okolo domu a zistil ,že je tam styrodur ,ale nopova fólia nie..neviem či to môže byť tým...
Odpovedať

Všetkým Vám ďakujem za reakcie... Prezreli sme ce…
@123nikus123 nopova folia na to nema vplyv. Ak myslis, ze to je konstrukcny problem (nedostatocne zateplenie), mozes skusit odmerat teplotu steny tam kde to plesnie a tam kde nie, staci ti rozdiel teplot, takze hocijaky bezdotykovy teplomer trebars aj usny...
Odpovedať
Profilova fotka

@123nikus123 nopova folia na to nema vplyv. Ak my…
@minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietkovane,Baumit omietka.
Odpovedať
Profilova fotka

@123nikus123 nopova folia na to nema vplyv. Ak my…
@minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietkovane,Baumit omietka.
Odpovedať

@minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietko…
@123nikus123 No kedze je to nizkoenergeticka stavba a je tam postel pritisnuta uplne k stene a je tam nedostatocna odvetravacia medzera, cize tam nedochadza k riadnemu vetraniu, tak to moze byt dovod. Urcite odporucam savo proti pliesnam, nasledne premalovat dvojzlozkouvou farbou s protiplesnovou zlozkou a postel mat trosku odtiahnutu od steny a urcite min. 2x vetrat, ale nie na vetracku, ale normalne dokoran otvorene okno, aby bol krizovy prievan. Aby tadial prudil vzduch, akonahle tam prudi vzduch, tak nemoze vznikat pliesen... Takisto je otazne, ako mate zateplene zaklady, odvodnenie okolo domu, mate okolu domu strkove lozko, nopovu foliu ? Toto vsetko moze vplyvat na tahanie vlhkosti z exterieru do zakladov...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter1964:

@123nikus123 No kedze je to nizkoenergeticka stav…
@peter1964 nopova folia je len mechanicka ochrana, nema hydroizolacnu funkciu. Ak je ten splesnuty roh, ten vonkajsi roh na fotke, tak kludne moze byt problem v hydroizolacii toho rohu... Ale bez otvorenia, alebo nejakej premyslenej sondaze nezistis...
Odpovedať

@minoo Zateplené to bolo 10 polystyrénom,zasietko…
@123nikus123 Pozeral som tvoje foto, podľa môjho názoru tam máš viac problémov. Ja mám tiež montovaný dom od Bauholdingu, Problémy sú podľa mna tieto, dom je nízko osadený pri zemi, okolo domu nemáš žiadnu drenáž, ani nopovú foliu, nič. A to je zrejme príčina, môže ti to tahať vlhkosť.
Odpovedať
zaklad moze byt naliaty vodou ale ta nesmie prejst do obvodovych murov domu. na to je tam ta hydroizolacia aby tu vodu zastavila (toto je bezny problem starych domov ze nemaju hydroizolaciua a voda "vylezie" aj do pol steny). druhy problem moze byt ako uz niekto pisal zle urobena tepelna izolacia ktoru podfukuje studeny vzduch alebo nieco podobne. I ked pri drevodome fakt malo pravdepodobne asi. treba zobrat termokameru ked bude vonku trvale minusova teplota a bude este fukat a pozriet na tu cast steny kde sa robi plesen ze aky je tam rozdiel teplot oproti inemu miestu kde sa plesen nerobi.
Odpovedať

Všetkým Vám ďakujem za reakcie... Prezreli sme ce…
@123nikus123 z fotky nieje poriadne vidiet, ci mate zaklady izolovane XPS, ak nie vrelo odporucam /sused ma dom od bauholdingu a musel si dozateplovat koli rovnakemu problemu/ dalsi problem tipujem na "riedke" podlahove kurenie. Pri takychto fotkach by sa mali zamysliet aj vsetci ti, ktory setria par centov a nenatiahnu podlahovku aj pod vstavane skrine, kuchynske linky, etc..
Odpovedať
Dobrý deň, chcela by som opýtať, či má niekto v týchto domčekoch vykurovanie konvektormi. Čiže nemá podlahové kúrenie. Ci je to naozaj rozdiel v mesačných nákladoch na elektrinu. A ci je to rozdiel v teple v dome. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@123nikus123 z fotky nieje poriadne vidiet, ci ma…
@rapidek ahoj, myslis ,,dozateplovat,, zaklad , obkopat poriadne zaklad a nasledne styrodur? Bauholding totiz robi toto tusim len do 50 cm . Podla mna by si mal toto spravit kazdy majitel domu, ako prevenciu pred vlhkom. My hned ako sme prebrali dom, dali sme ho cely obkopat, natiahli sme nopovku a lepil sa styrodur . Dalej sme sypali okolo strk, ako predpriprava na chodnik a prevencia ze sa nam nebude drzat okolo zakladu voda. A inak ano , na tych vykurovacich foliach setria , to sa chytam za hlavu ked chodim po podlahe a kazdy druhy krok je studeny 🤦‍♀️ ...
Odpovedať
1
15
16
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?