Skúsenosti majiteľov montovaných domov

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, chceli by sme začať stavať rodinný dom, pozemok máme avšak máme obmedzený rozpočet a do tohto rozpočtu by sa ideálne vtesnal montovaný dom. Je tu niekto, kto v montovanom domčeku býva už pár rokov? Chcela by som vedieť reálne skúsenosti s bývaním - hlučnosť, vykurovanie, starostlivosť o dom, celkový dojem z bývania. Potom by ma zaujimalo, či neviete niekto ako dlho sa teraz také domčeky približne stavajú? Veľmi pekne ďakujem všetkým za odpovede, pretože nemáme nikoho blízkeho, kto by v takejto stavbe býval. 🙂
Odpovedať
1
11
12

Odpoveď na príspevok od bksl:

V lete drevodom dost vrzga ako sa rano nahrieva a…
@bksl s tym sa da akoze nasledne aj nieco realne robit? mam na mysli daku reklamaciu alebo co 😁 akoze nechcel by som novostavbu, ktora vrzga. to ti akoze vrzgali schody alebo ako to mam chapat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marrkus:

@bksl no tak toto je teda zvlastne. nam stavali K…
@marrkus ja mam na streche plech v antracitovej farbe a pri velkych teplach pocujem ako sa dom nahrieva a chladne respektive mozno hlavne len strecha ale pocujem to dovnutra ako material "poskoci" tam a spat raz za cca 20 minut pocas fazy chladnutia-nahrievania. Neriesim to lebo drevena chata robi to iste :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

@bksl s tym sa da akoze nasledne aj nieco realne …
@tomino_33 to neni ze stale nieco vrzga ale sem tam pocujes ako poskoci material na materiale a to vyda zvuk. Klasicke pnutie materialu vplyvom zmeny teploty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od potocok:

@luckapuc a ako by si opisala vas dom? davali ste…
@potocok neviem ti to presne opisat ale ano mame bungalov len proste drevodom 😃 neviem co by si chcel akoze vediet z toho opisu nasho domu, co ta zaujima 😀
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od luckapuc:

@potocok neviem ti to presne opisat ale ano mame …
@luckapuc ved daval som k tomu prispevku aj fotku, ze ci nieco podobne ste si davali postavit aj vy, akoze na tento styl, lebo ma zaujal, to je vsetko. 😇
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jerad112:

@ris66 a kolko takych firiem je? ja osobne som ta…
@jerad112 myslis kolko ich je takych dobrych alebo kolko ich je takych pofidernych ? 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ris66:

@jerad112 myslis kolko ich je takych dobrych aleb…
@ris66 debata bola o tom, ze nie je vela takych firiem, ktore sa mozu pysit nejakymi verejne dostupnymi stavbami 😇
Odpovedať

@marrkus ja mam na streche plech v antracitovej f…
@bksl tak to je zaujimave ako popravde este som sa s tym nestretol. a strechu mas ako robenu? mas vazniky ci? nemyslis ze by to mohlo byt tymi plechami? lebo mne doma fakt nic nevrzga. mozno je to aj drevom ake mas pouzite.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cincila11:

@viktorbeniak ale tak pytam sa hlavne teda po tej…
@cincila11 ano drevodom mam a rovno sme si davali robit vaznikovy krov, vsetko od jednej firmy. lebo ved ked to ponukaju tak preco to nevyuzit vsakze 🙂 ty uz stavias ci premyslas kade-kam a vyberas?
Odpovedať

@tomino_33 to neni ze stale nieco vrzga ale sem t…
@bksl ano, ved to je uplne bezne, myslim si, ze si tym prechadza kazdy, kto sa rozhodne v drevodome byvat. 😄 drevo jednoducho neustale pracuje, treba sa s tym zmierit.
Odpovedať

@bksl tak to je zaujimave ako popravde este som s…
@marrkus to je úplne rovná strecha ako na garazi
Odpovedať
Profilova fotka
@marrkus byvame uz 5 rokov a ziadne nedostatky nebadam. dokonca ma aj dost pobavil ten komentar ako niekomu drevodom vrzga 🙂 treba si ho dat postavit niekomu kto pouziva kvalitne drevo. druha vec je ze aj ked mas dom murovany tak aj tam ti tie steny pracuju a tak ti to tam puka, no deje sa to raz za cas.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od hosmanikova:

@marrkus byvame uz 5 rokov a ziadne nedostatky ne…
@hosmanikova tam to pukanie asi az tak clovek nevnima ako pri dreve. kazdopadne ja to ako nevyhodu nevidim, kazdy material ma svoje vyhody aj nevyhody, s tym clovek nespravi nic. co sa tyka zimnych mesiacov, nie je to tak, ze je takyto dom aj rychlejsie vykureny?
Odpovedať
Profilova fotka

@hosmanikova tam to pukanie asi az tak clovek nev…
@tomino_33 ja vselijake zvuky pocujem aj v murovanom dome 😁 nikedy nieco na povale tak buchne že až vyskocim z postele... drevo trámy pracuju , podhlady tiež... na povale je cez den aj 50°C v noci zas o 40°C menej a materialy pracuju... minule mi niečo trepalo v kuchyni a zistili sme, že to ide z ladničky... ked vypne kompresor, asi sa tam rozpína chladivo a strasne to buchne až mam pocit, že niečo spadlo... murovany, či drevodom, všetko ma svoje plusy, minusy ja by som bral obe... rozhodovali sme sa aj nad montovanym ... ked je stavba kvalitne postavena je jedno z čoho moj nazor.. určite sa drevodom vykuri rychlejsie aj ryhclejsie chladne... 🙂niekedy vyhoda niekedy nevyhoda
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od luckapuc:

@hakaman ja ked si teraz tak spatne vezmem ked sm…
@luckapuc jasne a navyse niekedy sa viac oplati postavit novy dom ako rekonstruovat nejaky stary. ja tiez ked som to tak v nasom pripade prerataval tak bol tam minimalny rozdiel a preto sme sa radsej pustili do novej stavby a rozhodli sme sa pre realizaciu drevodomu s firmou, ktora nas oslovila svojim nadstandardnym pristupom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hakaman:

@luckapuc jasne a navyse niekedy sa viac oplati p…
@hakaman a ten pristup je za mna viac ako keby mi najnizsiu sumu niekto ponukal.
Odpovedať

@marrkus to je úplne rovná strecha ako na garazi
@bksl no tak to mi nejde potom do hlavy. ale svojpomocne si ho nerobil ci vari nebodaj ano, ze si sa do niecoho takehoto pustil? @tomino_33 jasne ze je rychlejsie vykureny a to preto ze nie je z chladneho betonu murovany ale z dreva, cize nemusis vykyurovat steny ale cisto priestor.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jerad112:

@ris66 debata bola o tom, ze nie je vela takych f…
@jerad112 jasne ano pochopil som, len som zazartoval trochu an margo toho ze mi to pasovalo na obidve situacie 😄 no veru ved ja si myslim ze ked niekam idem na vylet ci dovolenku a zistim ze aha tato konstrukcia je od tejto firmy ktorej som si daval robit cenovu ponuku - tak to by malo cloveka presvedcit samo o sebe.
Odpovedať

@bksl no tak to mi nejde potom do hlavy. ale svoj…
@marrkus firma je bauholding a projekt MONET https://domsnov.sk/rodinne-domy/monet/
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hakaman:

@luckapuc jasne a navyse niekedy sa viac oplati p…
@hakaman ahoj , vieš prosím uviesť (kľudne aj do správy) firmu? Kľudne aj do správy. Práve vyberáme firmu a hľadám reálne skúsenosti. Ďakujem 🤝
Odpovedať
Profilova fotka

@hakaman a ten pristup je za mna viac ako keby mi…
@tomino_33 jasne ved ja si myslim ze to je dost dolezite co sa tyka vyberu toho kto ti ma vlastne postavit dom v ktorom stravis zvysok svojho zivota, pretoze pochybujem ze chces stavat viac ako raz za zivot. ano mozno nasledne pre deti, ale aj to sme sa snazili vyriesit tak aby tento nas drevodom mohli neskor po nas zdedit ci uz nase deti alebo ich deti. je to skratka investicia do buducnosti a vyhodna.
Odpovedať
V dnesnej dobe sa uz aj maly 3-izbovy dom stava "spotrebakom" nakolko montovane domy su lacnejsie ale hlavne aktualne ziadana uzitkovost a ziadany dizajn sa v dnesnej dobe rychlo meni. Mladi ludia uz nechcu byvat v "starom" 35-40 rocnom dome v dnesnej dobe.
Odpovedať
1
11
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?