Odpoveď na príspevok od jaja102:
Ahojte. Zúfalstvo. Práve sa sťahujeme do drevodom… @jaja102 Áno, je to mokré. Buď niekde niečo tečie, alebo to vzlína zo zeme. Ak ale nebývate na prízemí, tak isto ide o únik vody (z kúrenia, vodovodu, odpadu). Lišty dajte všetky preč, nech to schne. Proti plesni Savo, deti k babke a vetrať. A sušiť. Medzitým nájsť príčinu, zavolajte vodára. Môžete dať odmerať aj vlhkosť v murive. Podľa hodnôt sa dá zistiť zdroj.Odpoveď na príspevok od jaja102:
Ahojte. Zúfalstvo. Práve sa sťahujeme do drevodom… @jaja102 V RÁMCI REKLAMÁCIE to riešte.Odpoveď na príspevok od blacksr:
@jaja102 V RÁMCI REKLAMÁCIE to riešte. @blacksr je to novostavba,drevodom, montovanýOdpoveď na príspevok od jaja102:
@blacksr je to novostavba,drevodom, montovaný @jaja102 Práve preto, že je to novostavba. Bez ohľadu na konštrukciu.Odpoveď na príspevok od jaja102:
Ahojte. Zúfalstvo. Práve sa sťahujeme do drevodom… @jaja102 A náklady si nezabudnite uplatniť z poistenia stavby.Odpoveď na príspevok od jaja102:
Netuším,z čoho to môže byť. Zúfalá situácia 😥😥😥 @jaja102 Však som Vám napísala možné príčiny. Reklamujte, nech čo najskôr zistia príčinu. Robí sa to meraním tlaku, meraním vlhkosti povrchov.Odpoveď na príspevok od jackoneil:
Zmerat vlhkost, ak je vysoka , pozicat stavebny o… @jackoneil skorej to bude tečúca vodaOdpoveď na príspevok od jumt:
@jackoneil skorej to bude tečúca voda @jumt preto sa pytam z coho je poter a ci su pod nou vodovodne rurky ( byvaju aj v stene ). robil sa tlakovy test vodovodnych rurok ? robil sa tlakovy test podlahoveho kurenia ak tam je ? Ak tam budu byvat a nemaju inu moznost ako medzi riesenie pouzit stavebny odvlhcovac a mezdicasom odstranit pricinu.Odpoveď na príspevok od jaja102:
@jackoneil @jackoneil @jumt Po poriadku. Firme sme to včera nahlásili,chcú to riešiť ( bauholding). Majú prísť na obhliadku. Áno,v tej stene sú aj rúrky. Prebehla na nich tlaková skúška. Či aj na podlahovom kúrení v rámci bytu neviem,ale v rámci kúpeľne nie. Máme rekuperáciou v dvoch izbách naprieč domom,nezapinali sme ju zatiaľ,mysleli sme,že leto to " uhrá". Vetrali sme,keď sme tam boli, posledné dni denne,pred tým možno 3-4x do týždňa,ale vždy niekoľko hodín. Zaujímalo by ma,ako sa odstraňuje tá vzlinava vlhkosť. ĎakujemOdpoveď na príspevok od jackoneil:
Lenze cez leto sa vlhkosti len tak nezbavis preto… @jackoneil tiež drevodom? Už teraz to vieme,že leto prd pomôže. Zapli sme rekuperaciu. Len mám obavy,či to už teraz pomôže,či nieje drevo prehnite ( polroka po odovzdaní stavby). Tiež sa obávam tej vzlinavej vlhkosti,lebo nemám predstavu,ako sa to rieši a teda ako to budeme riešiť za behu s troma deťmiOdpoveď na príspevok od jackoneil:
Lenze cez leto sa vlhkosti len tak nezbavis preto… @jackoneil Pleseň môže byť spôsobená len z 2 príčin: - prísun vody (zo zeme, zatekaním, únikom vody) a vyskytuje sa hocikedy v roku - kondenzácia (chladné povrchy v mieste tepelných mostov) a vyskytuje sa len v zimeOdpoveď na príspevok od blacksr:
@jackoneil Pleseň môže byť spôsobená len z 2 príč… @blacksr dnes som počul v správach žiaľ len koniec že plieseň napadla prevádzku na drevodomyOdpoveď na príspevok od duzu:
@blacksr dnes som počul v správach žiaľ len konie… @duzu Čo? Nerozumiem. Príde mi úplne nezmyselná veta - plieseň napadla prevádzku na drevodomy. :-(Odpoveď na príspevok od toky1:
@duzu Čo? Nerozumiem. Príde mi úplne nezmyselná v… @toky1 drevo v prevádzke napadla plieseň, celé som to nepočul , google nenašiel ničOdpoveď na príspevok od jackoneil:
Rekuperacia ma viacero vymennikov vzduchu najleps… @jackoneil Mám pravdu. Viem, ako vzniká kondenzácia, článkov na túto tému som publikovala už viac. Rovnako mám za sebou desiatky vyriešených domov s plesňami. Mať v dome vodnou parou nasýtený vzduch nad 80% nie je normálna vec. Treba vetrať. Oknami, odtahovym ventilátorom, rekuperáciou. Zvlášť ak prebehli mokré procesy - vtedy treba aj aktívne odvlhcovať, pokiaľ je vonku vzduch tiež s vysokou absolútnou vlhkosťou a je teplo. V ostatných prípadoch bod 2 platí. Predpokladám totiž normálne užívanie bytu t.j. napr. po sprche vyvetranie. Mokro od podlahy ale nebýva spôsobené slabým vetraním. Je prejavom toho, čo som uviedla.Odpoveď na príspevok od bksl:
Mam tiez drevodom a prvy rok zvlhli aj vrchne roh… @bksl To nemá nič s vlhkosťou základovej dosky. Tá ostáva vlhká po celý čas. Preto sa dáva hydroizolacia. Zabudovaná vlhkosť však je v potere - nesmie sa klásť podlahová krytina pred vysušením.Odpoveď na príspevok od blacksr:
@bksl To nemá nič s vlhkosťou základovej dosky. T… @blacksr a ked nie je poter ale len polystyren a fermacell tak kde sa zobrala vlhkost ?! :) Kazda zakladova doska sa musi dokladne preschnut i ked logicky urcitu vlhkost bude mat na konkretnych miestach vzdy nakolko sa cez zaklady priamo "dotyka" vlhkej zeme.Odpoveď na príspevok od bksl:
@blacksr a ked nie je poter ale len polystyren a … @bksl Na doske musí byť natavená hydroizolácia. Potom môže prísť EPS S / XPS a fermacell. A drevená konštrukcia sa nesmie klásť na betón bez hydroizolacie.