Montovaný vs. Modulový dom - pro a kontra

Dobrý deň. Práve sme pred podpisovaním zmluvy na výstavbu jednopodlažného rodinného domu s výmerom cca 150m2 so sedlovou strechou a máme od firmy možnosť vybrať z dvoch variantov - buď stavanie domčeku na mieste, teda celá konštrukcia sa skladá na pozemku alebo ten modulový, že by nám už doniesli hotové steny a na mieste ich zmontujú spolu do jedného celku. Nemáme s tým skúsenosti, avšak máme známych ktorí stavali aj modulové aj to druhé, a každí si chváli to svoje. Vedeli by ste mi poradiť prosím, či je nejaký kvalitatívny rozdiel medzi dvoma? Ja sa obávam len toho, že pri výstavbe konštrukccie na mieste príde dáždivé počasie a to drevo sa nasiakne vodou. Na druhej strane, do hotových stien nevidím a neviem ako sú poskladané. Samozrejme modulový variant je o zopár tisíc eur lacnejší. Bol by som veľmi rád za nejaké užitočné rady z reálnej skúsenosti. Ďakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od silvian13:

Dobrý deň. Práve sme pred podpisovaním zmluvy na …
@silvian13 Myslim, ze tu pochodis rovnako, ze bude tiez kazdy chvalit tu moznost, s ktorou ma skusenost. Hovoris, ze do tych stien nevidis, ze to povazujes za nevyhodu. A keby si videla, co by si riesila? Co by si pozerala? Myslim, ze co sa pocasia tyka, tak to maju uz nejak vymyslene, ako treba postupovat za dazda a nepriaznivych podmienok.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvian13 zmontuj auto z dielov vyrobenych vo fabrike a vyrabaj ho doma na dvore :). Rozdiel je skratka neporovnatelny (v kvalite), plati to aj v stavbarine. Drevodom montovany "in-situ" sa da prisposobit napr. krivej zakladovej doske, ale tam vacsina jeho vyhod konci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?