Montovaný dom po rokoch bývania - skúsenosti

Prajem pekný deň. Idem s kožou na trh . S priateľom začíname rozmýšľať nad stavbou domu, momentálne sme priklonení k montovanému domu vzhľadom na nižší rozpočet a rýchlosť stavby. Samozrejme mám prečítané rôzne blogy,recenzie a pod ale každým rokom (myslím si) sa stavebné procesy lepšia a ceny stúpajú. Je tu niekto kto reálne už nejaký čas žije v montovanom dome? Badáte nejaké zmeny? Klesanie stien,vlhnutie a pod? Toto sú samozrejme katastrofické scenáre ktoré dúfam nikto neprežíva,ale chcem sa informovať aj o tom zlom,aj o tom dobrom.. S akou firmou ste boli/ste spokojní pri výstavbe montovaného domu? Vopred ďakujem za postrehy a tipy, pekný zvyšok dňa.😊
Odpovedať
@sasa212 co vas vedie k domnienke, ze montovany dom vyjde lacnejsie? Dajte si nacenit rovnaky projekt a uvidite
Odpovedať
@sasa212 ak hľadáš montovaný dom pre nižší rozpočet tak na to sa veľmi nespoliehaj, ceny sú plus mínus podobné, ak myslíš že ušetríš pri montovanom tisíce tak to určite nie. Ja bývam v montovanom drevodome (panelový systém), zatiaľ bývame necelý rok, máme za sebou prvú zimu. To čo spomínaš ako klesanie alebo vlhnutie stien nemá nič spoločné s montovaným domom, to ti rovnako hrozí aj pri murovanej stavbe ak zanedbáš základy, hydroizolácie, tepelné izolácia a iné.
Odpovedať
@rapidek no my práve ešte len začíname riešiť. Nevravím že vyjde lacnejšie ale zatiaľ mi to zo všetkého tak vychádza. Presne preto sa pýtam,získavame informácie aby sme vedeli ako ďalej..
Odpovedať
Montovany dom je urcite lacnejsi ako klasika ak porovnavas rovnake - teda stavbu firmou do rovnakeho stadia. Uz len napr. na zakladoch pre montovany sa da usetrit dost penazi. Recenzie na firmy si najdes aj tu na fore. Hladaj temu montovane domy.
Odpovedať
Ja bývam v montovanom 6 rokov. Nemenil by som za nič.
Odpovedať
@bigjamajko ako usetris na zakladoch pri montovanom dome?
Odpovedať
Montovaný dom nikdy mám 2 známych a obaja majú problémy...a jedny dokonca splesnivene steny polovicu priečok museli búrať a tá drevotrieska bola cela vlhká, určite je aj plno spokojných ľudí no keď vidim vždy stavbu nejakého drevodomu je mi zle :-D A rýchlosť výstavby ? No neviem či vam stoja tie 2-3 mesiace maximálne za to aby ste bývali v takom dome...nie je nad murovany dom a o opaku má nikto nepresvedčí
Odpovedať
@aknelka1232 pozri do mojho albumu a uvidis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?