Odpoveď na príspevok od mgx:
chybaju informacie 1) novostavba? Ak ano, prve s… @mgx 1. Ano novostavba. A tam kde susim prádlo sa to prave vobec nerobi 😞Odpoveď na príspevok od monika1310111:
Prosím súrne potrebujem radu 😔 V spálni, chodbe, … @monika1310111 asi by som to reklamoval u zhotovitela. Aky je strop? je tam vata? je tam parozabrana? mozno je v nech chyba. Aka firma to robila? @mgx preco by to malo byt difuzne otvorene?Odpoveď na príspevok od monika1310111:
Prosím súrne potrebujem radu 😔 V spálni, chodbe, … @monika1310111 ak vidím správne, tak sa ti to robí aj v strede na konkrétnych miestach... To vyzerá na tepelné mosty, zrejme nesprávne vyhotovená izolácia stropu ale nedostatočná izolácia. Treba to okamžite reklamovať u zhotoviteľa a odporúčam si zapožičať thermovíznu kameru aby ste si potvrdili, že ide o tepelný mostOdpoveď na príspevok od mgx:
chybaju informacie 1) novostavba? Ak ano, prve s… @mgx prečo by mala byť drevostavba difúzne otvorená?Odpoveď na príspevok od igor256:
@monika1310111 asi by som to reklamoval u zhotovi… @igor256 je tam vata aj parozabranaOdpoveď na príspevok od monika1310111:
@igor256 je tam vata aj parozabrana @monika1310111 Vlna možno niekde chýba a parozábrana porušená alebo šmejd.Odpoveď na príspevok od monika1310111:
@igor256 je tam vata aj parozabrana @monika1310111 to ze tam je vata a parozabrana je samozrejmost, ale ze to je i dobre spravene uz samozrejmost bohuzial nebyva. Ked bude dlhsie zima, tak sa ti tak vykondenzuje omnoho viac vody.Odpoveď na príspevok od mgx:
@peter977 @igor256 zil som v tom, ze aj v drevost… @mgx dom môže byť difúzne uzatvorený (parozabranou). Keď v stene nebude vlhkosť, nemusí difúzny odpor smerom von klesať.Odpoveď na príspevok od mgx:
@peter977 @igor256 zil som v tom, ze aj v drevost… @mgx Parozábrana zabezpečuje difúznu otvorenosť vrstiev smerom von.Odpoveď na príspevok od mgx:
@blacksr ano, ak tam je :). Preto som pytal sklad… @mgx Áno, to je pravda.Odpoveď na príspevok od mgx:
@peter977 @igor256 zil som v tom, ze aj v drevost… @mgx ja sa pýtam prečo musí byť difúzne otvorený, neprišiel som sa sem hádaťOdpoveď na príspevok od mgx:
@peter977 dajte si hladat temu difuzne otvorena s… @mgx dobre, chcel som vedieť tvoj názor ale v poriadku. Asi náročnú otázku som položilOdpoveď na príspevok od peter977:
@mgx dobre, chcel som vedieť tvoj názor ale v por… @peter977 mozno chces vyvolat polemiku, ze stavba nemusi byt difuzne otvorena, ale to si dost naivny a podcenujes realizaciu. Nespoliehal by som sa nato, ze interierova obalka bude "kvalitny igelitovy monolit" staci na youtube pozriet par dielov Drevostavby s Pavlem Simkem, a prejde ta chut stavat dom z drevotriesky. predpokladam, ze EPS na vonkajsej strane je uz len ceresnicka a mozno ani nieje v projekte.