Keramický dom

Ahoj ľudkovia. Som tu nova písala som aj na MK ale poslali ma s touto otázkou sem .😊 mame svoj pozemok (bez tarchy) 620m2 (nám to stačí) voda , elektrina, odpad(žumpa) sú na pozemku taktiež... teraz hlavná otázka Keramický dom áno či nie.? Hľadáme niečo do 100 tisíc (keďže pozemku mame ) je šanca postaviť takýto dom do 100k? Mate niekto skúsenost so stavbou tohto typu domu? Ďakujem za všetky informácie 😉🤗
Odpovedať
Tam ta podaktorí vysmiali,MK už neni,čo to bývalo.Su tam zväčša len husy a supy. Tu si správne,a veľa chlapov tu ma skúsenosti zo stavbami aj s týmto typom stavieb a radi ti poradia,čo a ako,a zo skusenosti aj koľko to stalo a kedy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od babablazniva1:

Ahoj ľudkovia. Som tu nova písala som aj na MK al…
@babablazniva1 https://www.modrastrecha.sk/search/?t... Máš čítania dosť...
Odpovedať

@babablazniva1 Keramicky dom - NIE. Lacnejsie ako z porobetonu, resp. z tehly to nie je - nenechajte sa zlakat tym co pisu na stranke. Za 100k viete postavit holodom z normalnych materialov o rozlohe cca 80m2 - ak to stavaju zivnostnici.
Odpovedať
@babablazniva1 Jasne, ze keramicky dom ano. A od ceramic houses. Vlastne skusenosti. A tych vyssie dvoch nepocuvaj, ani jeden nema vlastne skusenosti, spameri.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcod:

@babablazniva1 Jasne, ze keramicky dom ano. A od …
@marcod dakujem potrebujem nazor od niekoho kto to realne stavial.... kolko vas vysiel od CERAMIC HOUSE komplet.. mne sa paci ze je moznost z vonku na kluc a vnutro holodom.. ale nepacia sa mi moc navrhy domov. ale pisu ze je moznost aj vlastneho projektu
Odpovedať

@marcod dakujem potrebujem nazor od niekoho kto t…
@babablazniva1 nas to zaujalo.. aj rychla vystavba je a ta cena sa mi paci my sme si dali strop 100 tisic kedže pozemok mame.. cisto len na domcek je bažet
Odpovedať

@marcod dakujem potrebujem nazor od niekoho kto t…
@babablazniva1 Ja som staval uz davnejsie, neviem ako sa teraz pohybuju ceny. Ale urcite je to vyhodnejsie ako z tehly, kedze nepredpokladam, ze si chcete sami murovat pol roka. A porovnavat to s nejakym porobetonom moze len ten, kto takyto dom nema a nevie o com hovori. Projekt si mozete vybrat aky chcete.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcod:

@babablazniva1 Ja som staval uz davnejsie, neviem…
@marcod dakujem velmi pekne:)
Odpovedať
Profilova fotka

@babablazniva1 staviame s ceramichouses, menšie patálie to malo a má, ale oplatí sa to a domček máme podľa nášho návrhu. Záleží na rozmeroch, do 80m2 by ste sa mohli zmestiť do 100tisic
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch

@marcod dakujem velmi pekne:)
@babablazniva1 Zdravím. Ako ste sa nakoniec rozhodli? Pýtam sa zo zvedavosti, pretože tiež takýto dom mám postavený 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zhavl:

@babablazniva1 Zdravím. Ako ste sa nakoniec rozho…
@zhavl Tiež mám postavený keramický dom, takže ak by si si chcel o niečom pokecať, tak kľudne som ti k dispozícií aj ja 😀
Odpovedať
My sme stavali 8 -9 rokov dozadu. Cena dobra, postavene rychlo. Aj s odstupom casu to hodnotim pozitivne. Nejake drobnosti sa nasli, co nas prekvapilo, neslo vsetko na 100 percent hladko, ale nic, co by odradilo, alebo co by nas nejak poznacilo, haha. Hlavne teraz tie nizke naklady potesia.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od marekxo:

My sme stavali 8 -9 rokov dozadu. Cena dobra, pos…
@marekxo co znamena rychlo postavene? ako dlho to trva? je to porovnatelne s vystavbou ineho typu domu?
Odpovedať

My sme stavali 8 -9 rokov dozadu. Cena dobra, pos…
@marekxo tiež uvažujeme nad keramickym domom a chcela by som sa opýtať či ako je to so zarukou ?? A ako ste spokojny a domom ??
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkas254:

@marekxo tiež uvažujeme nad keramickym domom a ch…
@lenkas254 Uvažuješ prečo? Máš kalkulačku? Vieš si spočítať plochu (steny, obvodového plášťa napr. v m²) ? Na internete si ľahko dohladáš koľko stojí napr. tehla, alebo porobetón, aj koľko kusov potrebuješ do 1 m². Zrovna tak aj cenu za 1 ks a z toho si už ľahko vyrátaš cenu za m². Mňa napríklad 1m² obvodového muriva z Porfixu vychádza na necelých 32€. Takže obvodové murivo na dome je v cene cca 4000€ (zastavaná plocha cca 135 m²) Zbytok domu sa v podstate neodlišuje a je rovnaký nezávisle na materiále obv. muriva. Základy, platňa rovnaká, teda aj cena. Priečky sú záležitosťou projektu (statika) a preferencií, teda či murované, alebo SDK. Strešná konštrukcia rovnako. Samozrejme, že sa nájdu nejaké rozdiely, veď je mnoho spôsobov ako stavať, píšem to všeobecne. A teraz sa silno natíska otázka, že koľko stojí m² obvodového "muriva" u toho "keramického" domu. Keďže zbytok stavby je v podstate konvenčný, rovnaký ako u murovaného, kde sa to dá ľahko spočítať... Čo sa týka rýchlosti stavby, tak taktiež bezpredmetné. Drevodomy stavajú (niektoré firmy) cca 3 mesiace (mimo základov, platne). Ja sám poznám 3 rodiny z okolia, čo postavili murovaný dom behom 6 mesiacov (okrem okolia domu, ale už sa nasťahovali). Postavenie samotnej hrubej stavby bez strechy je otázkou 2-3 týždňov? Takže prečo "keramický", keď aj tu na fóre je krásne s fotodokumentáciou zverejnené aká katastrofa to je a ako prebiehala cenová politika, kde v dohodnutej cene nebolo mnoho položiek nacenených (nekalý zámer?) a vznikla z toho vynútená položka (s prehnanou cenovkou)... Prečo to nehľadáš a neskúsiš sa kontaktovať s tými osobami (snáď ešte budú mať chuť sa o tom baviť...), pretože to by ťa malo zaujímať a nie nejaké fake profily čo to vychvaľujú do nebies. Potom uvažuj, dotazuj sa na ceny a kalkuluj...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@lenkas254 Uvažuješ prečo? Máš kalkulačku? Vieš …
@frantisekca preto som pisala že uvazujem...lebo pozeráme, hľadáme prepočitavame...ja som už aj bola v kontakte s firmami ale zaujíma ma nazor kto už niekto v takom býva a že ci sa budú zhodovať odpovede
Odpovedať

@frantisekca preto som pisala že uvazujem...lebo …
@lenkas254 Neviem či ti budú ochotný povedať cenu za m² tej "keramiky", tak si daj urobiť nejakú ponuku iba na obvodové murivo a priečky, to samé si porovnať s "konvenčnými" materiálmi. Čo sa týka ceny celej stavby na kľúč, napriklad do stavu holodomu, tak môžeš porovnávať s katalógovými cenami ktoré si ľahko dohladáš. Drevodomy majú pekné katalógy, s priehľadnými cenami (niektoré firmy ich skutočne aj dodržujú o čom tu písalo už naozaj mnoho ľudí) a s pomerne slušným štandardom a (bezproblémovou) kvalitou, ceny murovaných môžeš pokojne zrovnať s drevodomami (nie však pri výstavbe iba do štádia hrubej stavby). Nájdu sa aj výnimky, firmy, kde ponúkajú za pomerne výhodnú cenu domčeky, ale tam si je potrebné naštudovať kompletné špecifikácie, kde sú definované materiály, prevedenie a je to naozaj veľmi tvrdo podriadené cene, avšak funkčné (napr. BAU holding?).
Odpovedať

@frantisekca preto som pisala že uvazujem...lebo …
@lenkas254 "nazor kto už niekto v takom býva a že ci sa budú zhodovať odpovede" A čo čakáš, že budú negatívne odpovede na otázku bývania? Veď mnoho ľudí býva v bytovke a v podstate ani nevedia, či sa jedná o betón, alebo tehlu, či vlastne čokoľvek iné. Montované stavba z ocele, a vnútri nemáš šancu zistiť, že z čoho to je postavené... Máš steny, strop a podlahu... Platíš mesačne preddavky za energie a nemáš šancu porovnať s inou stavbou, lebo aj dvojdom a u každého to môže byť výrazne rozdielne, zrovna tak ako v bytoch na bytovke. Takže na nejaké pocity sa vys3r a zaujímaj sa čisto iba o samotnú stavbu, cenu materiálu s prácou/svojpomocou a komplikovanosť systému. A zjednoduš si to iba na to murivo/plášť, keďže zvyšok stavby je rovnaký (ako prevedením, vlastnosťami, tak cenou)...
Odpovedať

@frantisekca tie 2 3 tyzdne su myslene na ten keramicky ci murovany dom? mne je jasne, ze asi take rozdiely medzi jednotlivymi domami v tomto nebudu, ale aj tak som zvedava. ked kazdy hovori, ze prave rychlost vystavby je vyhodou keramickeho domu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janka3633:

@frantisekca tie 2 3 tyzdne su myslene na ten ker…
@janka3633 Prepáč, ale riešiť, či obvodové murivo je postavené za 2 týždne, alebo za 3 dni je absolútny nezmysel, teda ak na tom chceš zakladať svoj výber. Ak chceš o 3 mesiace bývať, tak si daj postaviť dom napríklad od Mirano a podobne, kde máš aj nejakú záruku na dobré prevedenie stavby (a stále za dobrú cenu).
Odpovedať

@janka3633 Prepáč, ale riešiť, či obvodové muriv…
@frantisekca nie, nechcem na tom zakladat. hovorim, ze skor zo zvedavosti sa na to pytam. to su ake domy? tiez keramicke?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janka3633:

@marekxo co znamena rychlo postavene? ako dlho to…
@janka3633 Obvodove boli za den zbuchane do kopy, to je fakt rychlo, kedze su to velke panely. Nie ako ked sa uklada jedla tehla za druhou. Jasne, ze ked uz potom pocitas dalsie kroky pri stavbe, tak to je totozne ako aj s inym typom domu.
Odpovedať

@marekxo tiež uvažujeme nad keramickym domom a ch…
@lenkas254 Mate vybratu aj spolocnost? Odporucam ohladne zaruky a takychto veci sa pytat priamo nejakej kontaktnej osoby. Mozem jedine povedat, ako to bolo, ked sme stavali my a to bolo uz par rokov dozadu, za ten cas sa mohlo co to pomenit. Inak co sa tyka byvania tak super. Nemozem sa na nic stazovat, ze by sa vyskytli nejake neocakavane vydavky, prekvapenia, co by bolo treba vyspravit alebo tak.
Odpovedať

@lenkas254 Mate vybratu aj spolocnost? Odporucam …
@marekxo Ake prekvapenia by sa mali ukazat? 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od erik4827:

@marekxo Ake prekvapenia by sa mali ukazat? 😀
@erik4827 tym boli podla mna myslene nejake riesenice s firmou, co ti stavia dom, alebo taketo nieco. ale s nejakymi drobnostami, to proste kazdy podla mna pocita. aj susedovi nedavno kupelnu prerabali, co som sa napocuval, ked sme sa stretli, aki boli, kolko im to trvalo, ze toto nespravili a zase tamto spravili aj ked nemali. no vsetko zalezi, aku partiu alebo firmu si na zrealizovanie vyberies.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od slavvo:

@erik4827 tym boli podla mna myslene nejake riese…
@slavvo Treba si dvakrat rozmysliet, komu nieco taketo zveris do ruk. Este tu kupelnu by som dokazal nejak predychat, ale keby sa to stalo pri stavbe domu... Vsak v tom su nemale peniaze.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od k3zz:

@slavvo Treba si dvakrat rozmysliet, komu nieco t…
@k3zz je to presne o tom. preto si treba spravit ozaj prieskum a nie sa do toho vrhnut bez rozmyslu. cize ja chapem aj tie opakujuce sa diskusie na niektore temy tu napriklad. lebo tak co platilo niekde pred rokom, ci pred piatimi, moze byt dnes uz inak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od slavvo:

@k3zz je to presne o tom. preto si treba spravit …
@slavvo Ako vravis. Plus, ked ta zaujima, ako sa byva v takom dome, ci ozaj to setri naklady, aka je "klima" v dome a podobne. Tak sa opytas. Nevidim na to zase nic zle.
Odpovedať

@frantisekca S vašim komentárom môžem iba súhlasiť na 100%, kiež by to ľudia čítali!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?