Odpoveď na príspevok od frantisekca:
V projekte mám tepelný odpor obvodovej steny 9,23… @frantisekca môžem sa ešte opýtať na váš názor na životnosť drevostavieb, čítal som na internete rôzne názory. Vopred ďakujem.Odpoveď na príspevok od tomik1408:
@frantisekca môžem sa ešte opýtať na váš názor na… @tomik1408 Ale to je ako s autami. Niektoré nachvátajú státisíce kilometrov bez problémov, iné sa už po niekoľko desiatkach tisíc začínajú sypať. Ale keďže sa jedná o drevodom, možno by stálo za pokus osloviť: https://nezavisly-stavebni-dozor.cz/ Možno by mohla z toho vzísť akceptovateľná dohoda, pre vás zaujímavá cena za službu, pre neho zaujímavý objekt na posúdenie.Odpoveď na príspevok od tomik1408:
Dobry deň, uvažujeme nad kúpou staršieho drevodom… @tomik1408 skor by som zvazil celkovu skladbu steny.., drevostavba musi byt difuzne otvorena.. a tel polystyren na konci s tou omietkou tomu velmi nenasvedcuje... od toho sa odvija vlhkost v stenach a aj zivotnost drevostaby. ak je drevostavba dobre postavena, tak vydrzi storocia.........Odpoveď na príspevok od mimms:
@tomik1408 skor by som zvazil celkovu skladbu st… @mimms takže by sme sa mali radšej pozrieť po inej nehnuteľnosti? Vopred ďakujem za radu.Odpoveď na príspevok od tomik1408:
@mimms takže by sme sa mali radšej pozrieť po ine… @tomik1408 mate uzavretu skladbu drevodomu a vobec to podla mna nevadi ked je kvalitne urobena. Pri kazdej skladbe plati skorej spravne prehotovenie ako pravidlo otvorena je lepsia lebo aj ta moze robit velke komplikacie. A napriklad robil som na podobnej stavbe majitel mam podobnu skladbu ale tu sa robilo komplet nove oplastenie aj z vnutornej strany ostal iba skelet a bol po 40 rokoch stale v poriadku.Odpoveď na príspevok od miro107:
@tomik1408 mate uzavretu skladbu drevodomu a vobe… @miro107 môžem ešte jednu otázočku, všimol som si na fasáde celkom dlhú vodorovnú prasklinu. Realitak povedal, že je to len pracujúca omietka, môže ísť aj o niečo závažnejšie ?Odpoveď na príspevok od tomik1408:
@miro107 môžem ešte jednu otázočku, všimol som si… @tomik1408 aj podla mna je to spoj osb dosiek alebo sa mozno nejaky spaj medzi vrchnym a spodnym pochodim? Neviem v akej vyske to jeOdpoveď na príspevok od tomik1408:
Je to presne ako píšete na mieste kde končí príze… @tomik1408 tak to sa nemusis bat ta prasklina je tam mozno uz roky. A kedze ta drevo stavba stoji uz roky mas istotu ze bola v poriadku a pri kus inych klimatickych podmiekach ako teraz myslim tym hlavne snehovu nadielku ktore maju staticku podobu.Odpoveď na príspevok od tomik1408:
Je to presne ako píšete na mieste kde končí príze… @tomik1408 Nerozumiem. Chceš dať tisíce €, možno aj zadlžiť sa na xy rokov a je to ľúto obetovať nejakú 100vku za posúdenie stavby znalej osoby? Môže to byť aj dobrá kúpa, ale aj pasť. Je jedno, či je to drevodom, tehla, porobetón. A zrovna tak, je jedno, či je to difúzne uzavretá, alebo otvorená stavba... Viac než 90% všetkých stavieb je difúzne uzavretých, bez ohľadu na konštrukčný materiál.Odpoveď na príspevok od tomik1408:
@mimms takže by sme sa mali radšej pozrieť po ine… @tomik1408 no rozumne by sa bolo pozrieť endoskopom priamo do steny.., je x moznosti kde si najdes miesto na vstup kamery. a ta vela napovie... najlepsie je ale si zavolat k tomu odbornika na drevostavby.. nesklanaj hned hlavu.... nedaj na rady.., ze drevostavba nemusi byt difuzne otvorena..., je to blud. toto pisu ludia co nemaju paru o stavbach.... daj si prsiplast a zabehni 200 metrov. hned pochopis co je paropriepustnosť...Odpoveď na príspevok od tomik1408:
@miro107 môžem ešte jednu otázočku, všimol som si… @tomik1408 realitaci su najmudrejsi odbornici na stavby... na vsetko maju patricnu odpoved... vraj pracujuca omietka....... ale hlavne nech sa preda nehnutelnost..Odpoveď na príspevok od tomik1408:
@miro107 môžem ešte jednu otázočku, všimol som si… @tomik1408 je otazne ci dom ma drevenu ramovu konstrukciu.., ak ano, drevo bude stale pracovat, ked sa meni v jeho okoli vlhkost.. na to ze vychadzam z toho ze pod omietkou je ESP, tak tasm bude aj lepidlo a sietka.., a takto by to urcite v tejto velkosti nemalo praskat.... ale uz ako som spomenul, investovat do odbernika, nech skontoluje steny, ich vnutornu vlhkost a sa vyjadri... prajem vsetko dobre....