Diskusiu odoberá 0 ľudí

Goldhouse - skúsenosti 2025

prikladám mojú skúsenosť s danou firmou
Odpovedať
A nič...
Odpovedať
Mne stavali dom tak dám sem pár poznatkov s touto firmou pre potencionálnych zákazníkov : • Čo sa týka výstavby bolo všetko v poriadku, ich zamestnanci pracovali nonstop a na nich nemám jediné negatívne slovo, takisto podlahy/dlažby boli položené kvalitne • Rozhodoval som sa medzi GOLDHOUSE a inou nemenovanou firmou, ponuka GOLDHOUSE bola ešte drahšia ale nechal som sa presvedčiť tým, že použité materiály budú kvalitnejšie ako u konkurencie a tu nastali rôzne problémy a reklamácie • Ak si chcete ušetriť nervy, čas a peniaze tak kúrenie a tepelné čerpadlo si riešte vo vlastnej réžií, poprípade aj okná • 1.reklamácia : hneď asi po mesiaci bývania sa nám začala prepadávať zemina okolo vodovodnej šachty, hneď nato prišla 1.faktúra od vodárni na sumu cca 300€, niekde unikala voda..prišli, opravili (pod vodovodnou rúrou nebolo podložie dostatočne pevné, dali tam málo makadamu, rúru ohlo a následne vznikla prasklina kade unikala voda), spomenutú faktúru preplatili keďže sme bývali len mesiac, chvalabohu bolo ešte okolo domu stavenisko a tak mi nevznikla žiadna škoda na pozemku tým že bager to tam celé rozkopal, keby sa to stalo o pár mesiacov neskôr keď si človek upravil celý pozemok a príjazdovú cestu tak si to nechcem ani predstaviť aká škoda by vznikla vtedy • 2.reklamácia : nesprávne osadené tepelné čerpadlo, nevyznám sa presne v tejto tematike ale rúrky nonstop mokré, kvapky stekali po stenách všade v dome vlhko neskutočné, nasledovala 1.oprava v záručnej dobe, kde rúrky obalili do nejakého molitanu a ten zaizolovali alobalom, celá oprava mi prišla len taká na oko a tak aj bolo, keď som o pár týždňov vyšiel na povalu všimol som si krov nasiaknutý plesňou presne nad miestom vývodu tepelného čerpadla, takže musela nasledovať druhá oprava ktorá bola už tesne po záručnej dobe, ale prišli a opravili vývod bez toho aby mi to dali preplatiť, takže som veril že keď je jasné že niečo urobili zle tak si to priznajú a opravia aj do budúcnosti • 3.reklamácia : tretia a najhoršia reklamácia je neodborne položené podlahové kúrenie v kúpeľni : na konci novembra 2024 po 3rokoch bývania sme zistili poruchu podlahového kúrenia v kúpeľni, hneď na druhý deň prišiel zamestnanec goldhouse overiť kde je problém, čo bola posledná pozitívna správa na firmu Goldhouse. Zistil, že porucha je v kábli a bude sa na tom danom mieste musieť rozbiť dlažba a kábel opraviť, a že musím čakať na výjazd servisného technika ktorý určí presnú príčinu a rozsah škody. Keď prišiel vo februári 2025 technik hneď určil príčinu a to : neodborná montáž zo strany firmy Goldhouse, firma položila vykurovací kábel aj pod vaňu kde teraz nastal nejaký problém a pôvodný plán opravy : rozbiť 1-2kachličky kde je porucha je už teraz nerealizovateľný. Namiesto toho mi firma nacenila opravu na 1200€ a chcú vyhádzať dlažbu v celej kúpeľni a namiesto pôvodných vykurovacích káblov už dať len vykurovaciu rohož pod dlažbu. Firma nielenže si nie je schopná priznať vinu za spôsobenú škodu, dokonca mi ani len nechce dať vyjadrenie pre poisťovňu aby mi aspoň poisťovňa preplatila škodu spôsobenú ich neodbornou montážou. Takže zhrnutie? V 2021 som zaplatil 4800€ za podlahové kúrenie, rok po skončení záruky chcú odo mňa ďalších 1200 zato že ho položili naprd. A to podotýkam z tých 1200€ je materiál na opravu len 360€, ale páni si chcú nechať opäť zaplatiť za prácu (700€) + cestu (140€). Takže už po 3 rokoch mi kúrenie v kúpeľni nefunguje nakoľko odmietam platiť za ich chybu a poisťovňa mi peniaze nepreplatí lebo márne čakám na vyjadrenie o škode pre poisťovňu. Nehovoriac o tom, že mám malé dieťa ktoré musím kúpať v chladnej kúpeľni bez kúrenia, o čom firma vie ale odmlčala sa, majiteľ nedvíha a na SMS neodpovie a spomínané vyjadrenie mi nechcú poskytnúť, vraj nemajú na základe čoho keďže sa oprava nerealizovala. Neviem potom ako na základe čoho nacenili následnú opravu a ako prišli nato že treba dať po celej kúpeľni rohož a kábel nie je možné opraviť, ostáva mi len dúfať aby sa mi kúrenie nepokazilo aj v ďalších izbách • 4.chyba ktorú som už ani nereklamoval radšej : okná majú strašne nekvalitné lacné tesnenia, okolo každého okna v každej izbe mám fľaky ktoré musím riešiť opravou a výmenou spomínaných tesnení, nepomohlo ani keby vetrám 24h denne • Nenechajte sa oklamať všetkými pozitívnymi recenziami na facebooku, to že sú všetky 5* má svoj dôvod, každý nech si domyslí
Odpovedať
Fúha, toľko reklamácií na jednu firmu, z toho asi nevyjdu najlepšie. Aj to majú v pláne riešiť či sa typicky neozývajú?
Odpovedať
Majiteľ sa neozýva, a od pracovníčky čo rieši reklamácie mi prišiel 27.2. email s cenovou ponukou na 1200€ (materiál + 3dni práca + dopravné náklady) a vyjadrenie o príčine pre poisťovňu mi vraj nemajú na základe čoho poskytnúť kedže sa oprava nerealizovala. Načo som reagoval, že odmietam platiť za ich neodbornú montáž a bez spomínaného vyjadrenia mi poisťovňa nedá vedieť či mám nárok na preplatenie opravy. Odvtedy samozrejme žiadna odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od pleva365:

Mne stavali dom tak dám sem pár poznatkov s touto…
@pleva365 do kupelne si dat priamoohrev el. radiator s casovacom.., mas hned teplo.., podlahovka ma dlhy nabeh.. a tvoje poznatky skusenosti stale nasvedcuju ze chybal kvalitny stav. dozor.... za ktory samozrejme nikto nexce zaplatit.. na co... prajem pevne nervy.......
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@pleva365 do kupelne si dat priamoohrev el. radia…
@mimms áno samozrejme človek sa nejako zariadi keď vidí, že firma má nulový záujem to vyriešiť, radiátor som kúpil ale tu nejde o to, že čo je podľa koho efektívnejšie kúrenie ale o to že zákazník keď kúpi produkt za takmer 5000€ a pokazí sa ich vlastnou chybou po 3 rokoch tak firma ukázala ukážkový príklad ako sa to nemá riešiť + že má dlhý nábeh tiež nie je pravda keďže na dlažbe bola hneď po chvíľke podlaha príjemne teplá a teraz to chýba ked si nato človek zvykol..a čo sa týka stavebného dozoru? do stavebníctva sa nevyznám preto som si dal ,,overenej,, firme postaviť dom na kľúč aby som nemal tieto starosti, bol som pozrieť aj iné domy ktoré firma postavila ale samozrejme aj to majú ošetrené tak aby sa k zákazníkovi dostali len pozitíva, preto píšem moju reálnu skúsenosť ktorá môže niekomu ďalšiemu pomôcť pri výbere firmy montovaného domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?