Ahojte skúsení,
Myslíte si že je v dnešnej dobe možné postaviť montovaný domček (drev/keramzit) do 100 000 tak pre 4člennú rodinu s osobitnou izbou pre starú mamu, alebo je to nereálne?
poznam babu co si kupelnu oblozila sama po veceroch a vikendoch ...predtym nikdy a postupne sa to naucila ...
zase taka veda to nieje, ak nieste uplne neschopny ...
tak isto elektricke rozvody v dome ...robi sa okolo toho veda, ale je to len zapajanie puzzle ...
to nieje vyrovna hala a pod ...
@frantisekca nie nie to ste nepochopili správne, ja som myslel že na vybavenie interiéru celého bude treba cca 15000, v tom by mala byť kúpeľňa, podlahy, kuchynská linka, dvere, atď.
Za 15 litrov len kúpeľňa, to by fakt musela byť pozlátena.
Aké dá sa interiér vybaviť možno aj lacnejšie a určite aj oveľa drahšie, preto vravím že je to individuálne, podľa toho kto má aké nároky.
@shadowmilan no ja som sa pytal hlavne koli ostatnym, co im tu hovoria ako sa da svojpomocne postavit dom do 100k. Lebo zadavatel sa pytal na montovany dom a ten sa svojpomocne podla mna postavit neda … 🙂
@peter977
Ak sa jednalo vyslovene o iba hrubu stavbu, tak z mojej strany je dolozka pochopitelna.
Ak firma stavia dom aspon do stadia holodomu, mozno s priplatkami za zmeny, hlavne nadstandardu, je predpokladany nejaky celkovy zisk, ktory vzhladom na objem prac s materialom, sa da lahsie rozlozit a z istej formy sa da predpokladat, ze sa moze stat, ze niektore polozky budu “stratove“, co sa vsak vzhladom na objem da aspon ciastocne vykompenzovat dalsimi castami stavby.
Pri dostavbe iba do stadia hrubej stavby, su tie moznosti znacne okresane. Ak by vzrastli vyraznejsie vstupy, neni moznost to inde dizerfikovat a dobrocinnost je neudrzatelna zalezitost.
Nie je to jednoduché v dnešnej dobe podľa mňa, keď sa ceny menia z týždňa na týždeň. Keď si vezmem, že koľko by dnes nás stálo všetko celá stavba tak asi by som do toho ani nešiel.
@rino výborné iba sme vymenili rozlohou za rovnaký byt. Spálňu sme mali v byte väčšiu 4,8*3,5m. V dome sme museli darovať tie m2 technickej miestnosti. Vedeli sme, že musíme robiť kompromisy, ale už budeme v dome. 😉
Dobrý deň,
možno by Vás zaujala naša činnosť výstavba montovaného drevodomu zo SIP panelov.
projekty (dom, chata, a pod.) ukončujeme v štádiu hrubej stavby (viď foto) a klient si tak môže dokončiť svojponcne či dodávateľsky a ušetriť tak peniaze + peniaze si vie rozložiť v priebehu roka (teda nie je to naraz jedna veľká investícia)
PS: domy / chaty staviame aj na zemných vrutoch alebo na betónovom základe
@vermantechnology rodinný dom v ktorom bude človek bývať celý život by si mal postaviť na pevných základoch, nie na zemných vrutoch. To je skôr určené pre dočasné jednoduché stavby.