Decentrálna rekuperácia

Ahojte, chcel by som poprosit o rady, resp. vase skusenosti s decentralnou rekuperaciou. Pred 12 rokmi sme postavili drevodom v ktorom kurime hlavne drevom (pieckou v obyvacke). Vlhkost vzduchu z toho dovodu je dost nizka a riesime to zvlhcovacom, ktory ide viacmenej nonstop v obdobi vykurovania. Bohuzial to stale nepostacuje, citime, ze vzduch v dome je zly a preto casto vetrame. Preto som zacal rozmyslat nad rekuperaciou. Centralna rekuperacia neprichadza do uvahy, nakolko nemam ani len technicku miestnost + urcite nechcem rozbijat steny kvoli rozvodom. Preto som rozmyslal nad decentralnou rekuperaciou, konkretne sa mi pozdava tento model (zrejme rovno 2 kusy kvoli vyssiemu efektu): https://www.rekuperacia-shop.sk/produ... Mate prosim niekto realne skusenosti s decentralnou rekuperaciou? Co som cital na roznych forach, tak ludia sa stazuju, ze vlhkost vzduchu im sla rapidne dole, az na 20%. Ja mam pri zapnutom zvlhcovaci vlhost do 50%, cize toto je nieco coho sa dost obavam. Ja aj syn sme obaja alergici a nizka vlhkost vzduchu nam robi problemy (skrabanie hrdla). Dalej som sa docital, ze kondenz ludom steka vonku po fasade - toto tiez povazujem za potencionalny problem. Dakujem pekne za vase nazory a skusenosti :). Marek
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?