Zelezny stlp pre basketbal, profil joklovina

Profilova fotka
dobry, poprosim o radu. robim dcere polovicne basketbalove ihrisko na zahrade. Musim osadit stlp, dosku a kos. stlp ma byt vysoky, kos je vo vyske 305 cm. mam aj taky jednoduchy nakres. potreboval by som poradit aky profil jokloviny je dostatocny. zvazujem 10x10 cm, hrubka 3 mm. a zakopat do hlbky 1 meter a kotvit o stenu. vdaka za rady Silviu
Odpovedať
Nad takymto si nerozmyslal? https://www.mall.sk/basketbalove-kose...
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu pouzivam 8x8x3 na kotvenie FVE plotov, imho 10x10x3 staci. Kotvenie stena netreba. Nechces radsej pouzit stenu vzadu a zavesit kos na konzoly? Stlp pri hre otravuje, jedina nevyhoda obuchana stena, ale tomu sa nevyhnes ani pri stlpovom rieseni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silviu:

dobry, poprosim o radu. robim dcere polovicne ba…
@silviu To kotvenie o stenu ponechaj. Ono sa nezdá, ale basketbalová konštrukcia je dosť mechanicky namáhaná, najmä aj, ak sa hráči niekedy vyhodia do vzduchu a "hompáľajú" na koši/doske. Podľa mojich skúseností 3mm stena profilu je málo. Daj aspoň 100 x 100 x 4. Trojku Ti hockde ľahko prepáli aj neskúsený zvárač.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

Nad takymto si nerozmyslal? https://www.mall.sk/b…
@cukrik25 pozeral som, hej, aj take hotove. na ulici je jeden taky. ale je to skor pre male deti, male lopty, hybe sa to ked to trafis loptou... chcem ozajstny kos, dospelaci si mohli tiez zahrat
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

@silviu pouzivam 8x8x3 na kotvenie FVE plotov, im…
@mgx stena je susedova, taka velka stara budova, tehlova. netrufal by som si to tam cele zavesit. ked tak to kotvenie, by slo, dve diery....., ale rozmyslal som aj nad tym ok, tak dam tu desinu, hrubka 3 mm vdaka za radu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@silviu To kotvenie o stenu ponechaj. Ono sa nez…
@petersd tak, urcite 4mm hrubka je lepsia. hlavne, ak to budem zvarat ja doma, vikendovy zvarac 😁 ale radsej to asi dam zvarit niekomu. kotvenie spravim, ked tam budu decka behat, budem kludnejsi. vdaka za radu
Odpovedať

dobry, poprosim o radu. robim dcere polovicne ba…
@silviu Prečo joklovina a nie trubka? Po prvé trubka má väčšiu pevnosť ako joklovina a po druhé, pri nejakom náhodnom kontakte s ľudským telom je lepšie udrieť si hlavu o trubku, ako o joklovinu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@silviu Prečo joklovina a nie trubka? Po prvé tru…
@chinatech to ma teda nenapadlo, ze urazovo je joklovina horsia. planoval som stlp obalit penovou izolaciou. chcel som jokel hlavne preto ze sa to lahsie da pozvarat. vdaka za postrehy
Odpovedať

@chinatech to ma teda nenapadlo, ze urazovo je jo…
@silviu Ja som vychádzal z toho, že asi máš lepší prístup ku Jäklu než ku trubke, preto debata o Jäklu.....Inak toto má @chinatech pravdu. Z tohto dôvodu sa športové konštrukcie väčšinou robia z okrúhlych profilov. Ak si naozaj len "víkendový" zvárač, tak s plnou vážnosťou poviem, nezváraj toto, a daj to pozvárať skúsenému zváračovi !!! Môžeš vytvoriť životu nebezpečnú konštrukciu 🙄
Odpovedať
Profilova fotka

@silviu Ja som vychádzal z toho, že asi máš lepš…
@petersd suhlas, bezpecnost na dovsetko.... vies, snaha urobit si veci sam, usetrit. a zaroven je to aj zabava mame v Senci obchod z zelezom a ponukaju aj zvaranie, tak sa poradim. ked vedia trubky pozvarat, ten pravy uhol, tak preco nie. vdaka za rady
Odpovedať

@petersd suhlas, bezpecnost na dovsetko.... vies…
@silviu Neviem, čo Ti povedia Vaši zvárači, ale pre Tvoju informáciu - na Tvojej robote nemáš žiadnu zložitosť, či náročnosť... Úplne bežná situácia. ( Píšem Ti to pre prípad, že keby Ťa chceli nejako "potiahnúť") 😉
Odpovedať
Profilova fotka

@silviu Neviem, čo Ti povedia Vaši zvárači, ale p…
@petersd suhlas, par rezov a par svarov..., dam si to nacenit a uvidim... takto to vyzera na ihrisku...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@petersd suhlas, par rezov a par svarov..., dam s…
@silviu Mám pocit, že koše/konštrukcie na tých fotkách sú necertifikované, teda bez štítkov, a že boli vyrobené "iba tak" - svojpomocne, že?
Odpovedať
Profilova fotka

@silviu Mám pocit, že koše/konštrukcie na tých fo…
@petersd stitky som nevidel. ale ani som nehladal. je to na Slavii, velkom ihrisku v Senci. ale su pevne, funkcne... ja uz mam vsetko zakreslene, dnes idem do obchodu vybavit material a zvaranie
Odpovedať

@petersd stitky som nevidel. ale ani som nehladal…
@silviu Ozvi sa tu potom ako si pochodil, koľko zapýtali, atď...
Odpovedať
Profilova fotka

@silviu Ozvi sa tu potom ako si pochodil, koľko z…
@petersd ahoj, no zelezo stalo 70e, a za pilenie si pytali 30 a zvaranie 40. zdalo sa mi to vela, tak som nakoniec zvaral sam. a vacsinou v pohode. zafarbene, zabetonovane.... po dovolenke osadim kos. a potom uz len plochu nejak poriesit.
Odpovedať

@petersd ahoj, no zelezo stalo 70e, a za pilenie …
@silviu Super, vďaka za odpoveď. Len nezabudni pouzatvárať všetky diery na profiloch. Nenechaj otvorené
Odpovedať

@petersd ahoj, no zelezo stalo 70e, a za pilenie …
@silviu pekny priestor. Inak ta tehlova stena za tym je tvoja? Ta asi dostane zabrat spolu s konstrukciou tiez 😅
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?