Vrtanie studni

Mate vrtanu studnu? Chystate sa na to ? Mate otazky. Ake mate skusenosti ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zvedavec978:

Mate vrtanu studnu? Chystate sa na to ? Mate otaz…
Pravidelne citam -" rucome vam za dobu" ci " vodu vam najdeme". Co to znamena ? 0,1 dclza sekundu, 1 dcl za sekundu, liter za sekundu .....? Ako sa ma vobec merat vydatnost studne ? Existuju ohladom tychto veci dajake normy - alebo je to len na serioznosti ci neserioznosti vrtarov, a zakaznik plati tak ci onak ?
Odpovedať
Teoreticky je voda "vsade", len v roznej hlbke. Ci budes mat vydatnost v najvacsom suchu 1l/min alebo 10l/min vacsinou nik neriesi. Lebo, mas vodu? Mas. V kategorii rodinny dom je to ok. Chces zaruku, tak potom naozaj odborna firma, s hydrogeologickym prieskumom a posudkom. Riesil som vrt pre jednu obec blizko Ziliny, robila to firma Ingeo (a nerobim reklamu, pretoze naozaj sa necielia na rodinne domy), stalo to vela penazi... Vrt ma 76m, cerpadlo do zasobnika dava 18m3/hod. a teraz cez vikend v obdobi uz slusneho sucha dalo na jeden tah do zasobnika 225m3. A vypol ho plny zasobnik, nie nedostatok vody vo vrte.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Teoreticky je voda "vsade", len v roznej hlbke. C…
slusne - ja poznam pripad kde je pritok 0,1 l za sekundu a firma sa zachovala tiez systemom : Je tam voda ? Je! ......
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zvedavec978:

slusne - ja poznam pripad kde je pritok 0,1 l za …
@zvedavec978 Ako veď pre rodinny dom je to slušné, 8,5m3 za deň. Ak nestačí vydatnosť na plynulú závlahu, treba si pomôcť zásobníkom. Čo by niekto dal za taký vrt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@zvedavec978 Ako veď pre rodinny dom je to slušné…
mozno .... na zavlahu kupovat dalsiu nadrz, cerpadlo, platit dalsie zemne prace dalsiu elektriku atd povazujem za blud - hoci urcite to vela ludi tak robi. Ludia sa nechaju nachytat aj ovela jednoduchsie ako so studnou . Nakoniec sns pretlaci zakon, namontuju vsade vodomer a potom to budu uz uplne vyhodene peniaze..... Lacne riesenia nakoniec vzdy vychadzaju najdrahsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?