Samozrejme, ze vieme, na co sluzi vonkajsie tienenie. Sluzi na tienenie, aby v dome nebolo moc horuco, aby do domu nebolo vidno a v neposlednom rade sluzia aj ako bezpecnost.
Veru, ako bolo vyššie spomenuté, aby dnu nebolo moc horúco, ako bezpečnosť pred neželanou návštevou. A ešte to aj dobre vyzerá. Len neviem, či sa takéto niečo dá urobiť aj na okná staršieho bytu🤔 Možno niekto poradí, čo s tým, lebo vnútorné žalúzie a prenosná klíma sú k ničomu.
@technikheluz "americkí vedci" publikovali správu, že už budúca zima bude začiatok krátkej (cca 50 ročnej) doby ľadovej. To by ten trend zastavilo na 100%
Kto by ale veril "americkým vedcom" - už toho natárali.
@foox môj názor je tieniť treba...cítim na sovjom dome kde mám v lete 28 čo je vela...môj dom foto vo fotoblogu....hoc som pár opatrení v projekte urobil, ale teraz musím dorábat neičo takéto.
mám radiť technikovi od heluz? 😎 neviem aký máš dom, ak už je postavený, ťažko ho otočím podľa svetových strán vzhľadom na dispozíciu a načo vlastne tieniť dom? Na dom kašlať, treba vytvoriť svetelnú a tepelnú pohodu pre ľudí.
@technikheluz ok tak ti teda poradím, ale vyhradzujem si právo, ak to začnete vo firme používať 🙂
Dom sa tieni košatými stromami a terasy pergolou - nedávno som zistil, že najlepšia je s vinnou révou (hrozno), tieni v čase keď je to potrebné a netieni keď treba svetlo.
Okolo domu sa nesadia neužitočné chujové tuje, ale úžitkové stromy čerešne, marhule, broskyne - sú pekné a užitočné.
Dobrý deň,
Dni s Heluzom sa dnes končia a chcel by som Vám poďakovať za Vaše príspevky a názory. Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky k témam, ktorým sme sa venovali, alebo k výrobkom Heluz, pokojne ma kontaktujte tu na Modrej streche alebo na hintos@heluz.sk.
Prajem veľa úspechov počas Vašej stavby domu!
Ing. Martin Hintoš, www.heluz.sk
1
1
Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.