Prehrieva sa vám podkrovie?

Profilova fotka
Mnoho majiteľov podkroví čelí v letnom období problémom s prehrievaním podstrešných priestorov. Strecha je časťou domu, ktorá dáva možnosti tieto vplyvy eliminovať bez potreby vynakladania energie na aktívne chladenie. Viete, aké možnosti ponúkajú dnešné strešné materiály?
Profilova fotka
ano vieme.........
@brano_bramac Skúste nám načrtnúť nejaké riešenia.
my sme davali system bramac therm + chytre izolace 22 cm pur penu
@roxana280 22 cm PUR sa prehreje za 4 hodiny.
http://www.chytraizolace.cz/cz/ v zime hreje v lete chladi, zalezi aj od druhu pur peny ze sme sa zatial neroztopili podla vasho vzorca, to nechapem, navrhnite teda vy nejaky revolucny system..ked viete, ze sa to prehrieva za 4 hodiny
a este taka drobnost naprv su pir dosky od bramac therm..az potom je pur pena a potom je parotesna zabrana Chytrá izolace® snižuje spotřebu energie na vytápění v zimě, což je dáno její vzduchotěsností - kompaktní vrstvou přes kterou teplo neuteče v žádném detailu. V letním období snižuje spotřebu energie na chlazení a nutnost pořízení klimatizace, protože nepustí teplo dovnitř - konstrukce střechy se neprohřeje.
@roxana280 Betónový monolitický strop, 30 cm XPS, vyspádovať, asfaltové pásy, štrk. Neprehrieva sa, nepôsobia bočné sily na steny, rýchlo postavené, ľahko sa vyráta cena, relatívne lacné, žiadne drahé komplikované opravy v budúcnosti, odolné voči delobuchom, krúpam aj väčšiemu množstvu snehu ak sa dobre vystuží
@roxana280 Práve u montovaných domov je problém so vzduchotesnosťou, je tam kopa lepených pružných spojov. U celomurovaných stavieb vzduchotesnosť sa dá dosiahnúť ľahko a bez chýb.
jasne, beton, asfalt sa neprehrievaju :-D to su u mna volba cislo jedna, len sa cudujem, ze vy nie ste este milionar s takou revolucnou technologiou, chcelo by to patentovat. Nie som technik, takze do tejto diskusie pisem co navrhol architekt nam a co mame my..nic viac a nic menej, ak to niekoho zaujme, ci oslovi, opyta sa odbornikov a nebude to riesit na fore...
@radopp kde ste zobral, ze mame montovany dom, nikdy by sme ho nechceli, ale nikoho kto ma montovany neodsudzujem, je to jeho vec..
@roxana280 Tepelný tok sa obmedzí izoláciou a do cesty sa mu ešte postaví veľká kapacita betónu. Vy navrhujete presný opak. Na slnko dať dobre vodivý betón a za ním izolácia ktorá sa rýchlo rpehreje. Smajlíky nikam nevedú, ak chcete robiť reklamu Bramacu ok, skúsme hľadať len riešenia s Bramamcom.
@roxana280 Ľudia robia aj horšie nezmysli. O pravde sa nehlasuje, pravda sa dokazuje. Napríklad odvetraná strecha bungalovu s Bramamcom, strop s hrubou izoláciou kamennej vlny sa bude prehriavať menej. Ani nie kôli streche.
Článok sa načítava...
@radopp ja ziadnu reklamu nikomu nerobim, ja som napisala co mame my na streche, ak by som bola zakladatelom diskusie, isla by som si v praxi a v horucave overit vasu teoriu, ak teda niekto takyto system ma, alebo iny, alebo tu nasu..ak by bol bramac taka somarina, tak si ho asi tolko ludi nedava...a pravda sa najlepsie overuje v praxi..Bramac therm : Neprepustí teplo v lete cez strechu Strešná skladba s izoláciou Bramac Therm spomalí prestup tepla z vonku do interiéru až o 25% v porovnaní s klasickým riešením. Toto má vplyv na zníženie pociťovanej teploty v interiéri počas dňa.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?