Odpoveď na príspevok od janka_266:
dobrý deň, podpisovali sme zmluvu na dotáciu na T… @janka_266 minulý rok sme mali dotáciu na TC a o klíme tam nebolo ani slovo. Celkovo nechápem dôvod. Klima ma predsa za cieľ chladiť tepelne čerpadlo väčšinou kúriť.Odpoveď na príspevok od neutrino:
@janka_266 minulý rok sme mali dotáciu na TC a o … @neutrino tak tam je uvedené, že nenamontujeme TČ vzduch vzduch, čo je teda 90% klik, im asi vadí, že by sa tým dalo v zime prikúrit, takze minuly rok taká podmienka nebola?Odpoveď na príspevok od janka_266:
@neutrino tak tam je uvedené, že nenamontujeme TČ… @janka_266 a to ti pridu akoze skontrolovat domacnost, ci niekde nevisi klima? No ak ano, tak povies, ze si ju nedala namontovat ty (alebo kto je podpisany na cestnom prehlaseni), ale svokra, babka, vnucka... Alebo, ze to nie je TC. Alebo na nu prehodis deku a bude to len dekoracia...Odpoveď na príspevok od minoo:
@janka_266 a to ti pridu akoze skontrolovat domac… @minoo Jeden chlapík skončil až na súde a vyhral ho. Proti nemu svedčili policajné fotografie, dokonca aj videozáznam, na ktorom bolo vidno, ako telefónuje za jazdy s autom. Chlapík na súde tvrdil, že on netelefónoval, iba sa vraj s telefónom špáral v uchu. Operátor odmietol vydať výpisy hovorov z inkriminovaného obdobia majiteľa telefónu a teda nebolo dôkazu o telefónovaní. Niečo na ten spôsob by sa snáď dalo aplikovať aj v tomto prípade 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@minoo Jeden chlapík skončil až na súde a vyhral … @petersd tomuto by som veril len ak toho cloveka osobne poznas. Lebo zakon vravi konkretne: "Vodic nesmie používať telefónny prístroj okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“" ci ho pouzil na sparanie, skrabanie, hladkanie, je to podla mna pouzitie... Ale toto je tak priblbla poziadavka, uz len z toho dovodu, ze dnes uz klimu, ktora vie len chladit nezozenies. A potom ten terminus technikus "tepelne cerpadlo". Ako ty ako laik mas vediet, ze ta klima je principialne tepelne cerpadlo, ked ju nekupujes ako tepelne cerpadlo... Ani na krabici ani nikde v objednavke, fakture, navode nie je zmienka, ze to je tepelne cerpadlo... Ziaden heat pump, ale air conditioner... Ved aj susicka obsahuje tepelne cerpadlo, ked uz ide o to. Podla mna ak to je definovane takto neurcito, tak by som si dokladne presiel, ze presne kto a presne k comu sa zavazuje a obisiel by som to...Odpoveď na príspevok od petersd:
@minoo Jeden chlapík skončil až na súde a vyhral … @petersd kukáš veľa HBO.... Alebo ešte JOJ+Odpoveď na príspevok od minoo:
@janka_266 a to ti pridu akoze skontrolovat domac… @minoo tak je tam uvedené, že môžu prísť na kontrolu počas tých 5tich rokov, ako predpokladám, že na to nemajú kapacity, ale tak náhoda je blbec:DOdpoveď na príspevok od janka_266:
@neutrino tak tam je uvedené, že nenamontujeme TČ… @janka_266 to je fakt idiotská požiadavka. Minulý rok sme tam nič také nemali. Však chcú podporovať obnoviteľné zdroje energie bez skleníkových plynov. Dotáciu dajú na tepelne čerpadlo ale aj keď v zime kúrime klímou tak predsa je to elektrika a ešte ma výhodnejšie COP a na prikurenie spotrebuje menej elektriny ako tepelne čerpadlo. A sú aj klimatizácie čo sú len na chladenie? Čo v takom prípade? Tepelne čerpadlo väčšinou chladiť nevie. Na to ti géniovia nemysleli? Ja by som tam zavolal že ako to myslia? A ti čo klímu už majú nemajú na dotáciu nárok? Kocurkovo toto.Odpoveď na príspevok od neutrino:
@janka_266 to je fakt idiotská požiadavka. Minulý… @neutrino Ja teda neviem, ale napríklad aj v iných krajinách mali špeciálne požiadavky, napr. že tepelné čerpadlo nemôže byť na chladenie, teda, že nemôže mať tú funkciu ak sa naň poberá dotácia. Ale zas tá dotácia bola (je) tak vysoká, že prakticky pokryje takmer celú sumu na jeho inštaláciu, nie ako u nás, kde prakticky tu dotáciu zhltne firma ako svoj bonus a zákazník z toho nemá prakticky nič...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@neutrino Ja teda neviem, ale napríklad aj v iný… @frantisekca len problém je ten že síce to zhltne firma ale ak tu dotáciu nedostane človek im tu dotáciu musí uhradiť a zas nie sú to úplne malé peniaze. No ja som takúto požiadavku našťastie nemal.Odpoveď na príspevok od neutrino:
@frantisekca len problém je ten že síce to zhltne… @neutrino no my sme museli uhradiť plnú sumu a keď vyplatia poukážku, tak nám ich až potom pošlú späť. klímy len na chladenie asi už ani veľmi nie sú, resp. sme zatiaľ nenašli :D len je nám to divné, lebo firma, čo nám to robila autimaticky odporúčala aj prípavu na klímu, že keď budeme chcieť, ale tak podľa všetkého je to novinka v podmienkach, len je zvláštne, že sa nad tým zatiaľ nikto nepozastavil, z tých, čo žiadali tento rokOdpoveď na príspevok od megdesign:
@petersd kukáš veľa HBO.... Alebo ešte JOJ+ @megdesign Ja si na rozdiel od Teba môžem dovoliť HBO - dokonca všetky 3 habeočka! Toto však bola oficiálna správa v našich (alebo českých ?) médiách pred niekoľkými rokmi...Odpoveď na príspevok od janka_266:
@neutrino no my sme museli uhradiť plnú sumu a ke… @janka_266 bol som na tom rovnako. Inak skúste ísť na web stránku a naklikat to prehlásenie a možno ak dáte že s týmto bodom nesúhlasíte tak vám dajú len nižšiu dotáciu. My sme mali tri body a keď som sa s tým hral tak mi len menilo výšku dotácie.Odpoveď na príspevok od neutrino:
@janka_266 bol som na tom rovnako. Inak skúste ís… @neutrino už sme to podpísali, aj odovzdali, len ma zaujímalo, či to bolo aj minulé roky, prípadne či sú s tým všetci tento rok ok :DOdpoveď na príspevok od neutrino:
@janka_266 bol som na tom rovnako. Inak skúste ís… @neutrino už sme to podpísali, aj odovzdali, len ma zaujímalo, či to bolo aj minulé roky, prípadne či sú s tým všetci tento rok ok :DOdpoveď na príspevok od janka_266:
@neutrino no my sme museli uhradiť plnú sumu a ke… @janka_266 Vám už poslala firma späť tie peniaze? mi ešte stále čakáme. zmluvu sme podpísali koncom augusta.Odpoveď na príspevok od balazs_bosternak:
@janka_266 Vám už poslala firma späť tie peniaze?… @balazs_bosternak áno, v 12 septembra