Odpoveď na príspevok od jusi1:
Ahojte, najde sa tu odbornik, ktory zapaja kotly … @jusi1 skús sa opýtať technikov v immergase v Trenčíne,či to tak môže byť prepojenéOdpoveď na príspevok od marko337:
@jusi1 skús sa opýtať technikov v immergase v Tr… @marko337 Skusil som, odkazali ma na instalacnych technikov v okoli :) Nechcem nikoho dodzubavat, iba som dufal, ze aj tu sa najde taky technik, ktory systemom "pozriem - vidim" bude vediet poradit.Odpoveď na príspevok od jusi1:
@marko337 Skusil som, odkazali ma na instalacnych… @jusi1 podla schémy je RU-R prepojené,treba rozobrať kryt kotla a pozrieť sa ako to je prepojenéOdpoveď na príspevok od jusi1:
@marko337 Skusil som, odkazali ma na instalacnych… @jusi1 otazka znie ci mas pocit alebo sa to ozaj deje, ked sa to deje moze byt problem v trojcestnom ventile, jedine cez neho sa moze vybijat zasobnik do podlahy. Bol robeny preplach systemu?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@jusi1 otazka znie ci mas pocit alebo sa to ozaj … @cukrik25 je to nova instalacia, neviem co vsetko sa pri nej realizuje. a aktualne mam pocit, ze tento problem niekedy robi a niekedy nie. Nasimuloval som nasledovne: vyhrejem zasobnik na 50 stupnov, prepne sa kurenie do podlahy a vtedy na chvilu zavriem gulovy ventil do hada bojleru. Stane sa to, ze prietoky na rozdelovaci mierne stupnu. To znamena, ze zrejme naozaj cast vykurovacej vody prechadza bojleromOdpoveď na príspevok od jusi1:
@cukrik25 je to nova instalacia, neviem co vsetko… @jusi1 3-cestný ventil je zapojený ako rozdelovací,buď ide voda do bojléra alebo do podlahovky.Teplota vody pri TUV je napr. 55 °C a teplota do podlahovky 35 °C.Kotol vyhreje vodu na 55°C a nestihne sa ochladiť ,tak ju pustí do podlahovky.Podla mňa máš to zapojené dobre.Odpoveď na príspevok od marko337:
@jusi1 3-cestný ventil je zapojený ako rozdelova… @marko337 tomu rozumiem, avsak niecim sa stava, ze system mi pocas kurenia do podlahy "vytaha" teplo z bojlera, cize nie je to len otazka kratkeho dochladenia kotla po prepnuti z TUV do podlahovkyOdpoveď na príspevok od jusi1:
@marko337 tomu rozumiem, avsak niecim sa stava, z… @jusi1 všetky prepoje skontrolovať a 3-cestný ventil, jeho správne fungovanie.Možno aj nejaká nečistota môže zle prepínať 3-cestný ventil.Odpoveď na príspevok od jusi1:
@marko337 tomu rozumiem, avsak niecim sa stava, z… @jusi1 ked je to nove, treba to reklamovat u zhotovitela, s popisom spravania...