Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
1
157
158
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od miso7979:

@matko291 celkom chladné pásmo,to je do 500 m n.m.
@miso7979 vôbec pre mňa poloha nebola dôvod výberu
Odpovedať
Takze vyhodnotenie po roku a pol pouzivania. Klima mi znizila spotrebu plynu z 1900m3 na 1300m3. Spotreba za ten rok klimy bola cca 0.7Mwh. Klima pouzivana tak, ze cez noc slo ustredne, cez den, ked sme boli v praci deti v skole, tak klima kurila na 25 v miestnosti, potom vecer opat nabiehal kotol. Zaujimave zistenia pre multisplit daikin. Ak nou chcete kurit, je lepsie mat vnutornu jednotku na vonkajsej stene, ak prim hra klima, je lepsie mat jednotku na vnutornej stene. Vtedy su tie teplotne vykyvy vyvazenejsie. Druhe zistenie, dom mam starsi a velmi rychlo klima odhali nedostatky majstrov, pri klime mame studene podlahy, dlazba a asi s malou alebo ziadnou vrstvou izolacie, to zistim az pri prerabke, co zatial nechystam. 2,5kw mi vie dostatocne vytopit 2miestnosti, ktore maju dokopy 40m2 aj v decembri/januari. Ako nudzovka si viem predstavit prezit s klimou celu zimu. Ale ako komfort pokladam centralne kurenie, kde v podstate kurenie nepocujem. Zistil som, ze zatial asi prezijem s teplotou topnej vody 55°, co je druhe silne zistenie pre tepelne cerpadlo. Velku cast spotreby klimy vykryva fve na streche,meranie spotreby klimy a fve sa velmi nelisi, na 30kwh je to asi 1kwh hore dole, co sa da uvazovat ako rozumna odchylka. Spotreba domu malinko vzrastla, ale da sa. Uvazujem uz nad rozsirenim fve, mam volny jeden string, potrebujem viac elektriny. Inak komfort sa zvysil, ovladanie mobilom na nezaplatenie. A posledne zaujimave zistenie, ak mate tolko zariadeni na wifi, potrebujete wifi router, ktory vie sucastne obsluzit 20 zariadeni naraz a nie, 10rocny standartny router to uz nemusi zvladat, na co som prisiel nahodou, ked mi vzdy jedno zariadenie hlasil, ze je offline :-) a po restarte bolo offline vzdy nieco ine a dalsie :-) Ak by niekto chcel vediet viac, tak kludne, zodpoviem, doma vyuzivam daikina emura multisplit 2,5/2,5/2.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia…
@dexter89 Čo povieš na Rotenso Mirai? To sú asi klimatizácie určené prednostne pre vykurovanie. Videl som ich v nejakom Švédskom teste, kde sa umiestnili na prvom mieste. Majú výborné cenovky a parametre, na to čo ponúkajú ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@dexter89 Čo povieš na Rotenso Mirai? To sú asi …
@frantisekca Tak od oka to je prezlečená Midea Oasis plus
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@frantisekca Tak od oka to je prezlečená Midea Oa…
@toky1 Skutočne to vyzerá ako ďalšia prebaľovačka. Ale čísla lepšie než Perfera a cena zaujímavá. Skúsim si dohľadať, že aký výkon kúrenia to dá v extrémnom mraze...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@toky1 Skutočne to vyzerá ako ďalšia prebaľovačk…
@frantisekca Čo je extrémny mráz? Pri -15° by mala dať nominálny výkon. Kúri do tuším -30° ale kam ju chceš inštalovať, že to je pre teba dôležité? U nás v KE tuším pod -20° nebolo pokiaľ ja pamätám minimálne čo som dospelý. A to mám 50. Posledné tri roky ktoré bývam v dome najnižšia exteriérová teplota, ktorú tu evidujem bola -12°.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@frantisekca Čo je extrémny mráz? Pri -15° by ma…
@toky1
Odpovedať
1
157
158
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?