Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

Chlapy môžem si zmerať úniky termokamerov aj pri …
@matko291 a dokážeš to sám vôbec, súdiac podľa Tvojej gramatiky ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@matko291 a dokážeš to sám vôbec, súdiac podľa T…
@petersd myslím si že áno, ale ďakujem že sa o mňa bojíš
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nororo:

Mna by zaujimalo, ci treba doplnat chladivo. Kuri…
@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia napr. nejak "zmerať" chladivo... hovorili mi, že to sa nedá tak ľahko, vraj keď chceš určiť či je dostatok chladiva, nedá sa to len tak nejak zmerať tlak, ale vraj najpresnejšie by museli celé chladivo vysať zo systému, nejako zvážiť a všetko naspäť natlakovať takže dosť complicated... a zrejme by to aj zbytočne stálo... vraj ak by unikalo chladivo, tak ti klíma stráca výkon, nekúri dobre v mrazoch atď... ale zas po 8r. tiež si myslím, že nejaký pokles objemu chladiva tam byť môže... ale zas povedzme si to nie je klíma v aute kde sú nejaké permanetné otrasy, celá sústava pracuje , uvoľňujú sa šrouby a chladivo uniká určite rýchlejšie... v dobre utesnenom systéme v dome, na klímach kde je systém statický a nie je niečo zle dotiahnuté, neni asi dôvod na únik chladiva ani po rokoch... a keby si mal niečo zle dotiahnuté, zrejme by sa ten únik prejavil omnoho skôr
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia…
@dexter89 tak nejako som aj ja uvazoval. Ze ked v pohode chladi-kuri, tak je asi media dost. Dik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia…
@dexter89 V spomínaných autách sú napríklad gumené hadice, ich výrobcovia majú pri nich definovaný prienik chladiva a čo je zásadnejšie, je tam mnoho spojok (8 a viac kusov) kde tesnosť zabezpečujú dva gumené O-krúžky a to je najväčší zdroj úniku chladiva. Ešte taký dehydrátor je zvyčajne tesneníý 1 O-krúžkom. Tie O-krúžky starnú, podliehajú aj degradácii vplyvom oleja, strácajú tesniacu schopnosť. Tlak cez 30 bar... To sa nedá zrovnať s bytovou klimatizáciou, kde je všetko pájkované až na 4 šrobenia, tesnené kónicky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@dexter89 V spomínaných autách sú napríklad gume…
@frantisekca taktak, navyše do chladiča klimy na baráku nestrieľajú kamienky. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@dexter89 V spomínaných autách sú napríklad gume…
@frantisekca @toky1 asi ako píšete... presne chladinčka ma nenapadla, ale tam je síce menšie množstvo chladiva, ale aj tak to roky ide bez zásahov... najstaršiu chladničku čo mám je nejaká gorenje netuším koľko má, ale v jednom byte ju nechal predchádzajúci majiteľ a ja som ju nemenil :D ide už asi cez 20 rokov v podstate bezozmeny chladí stále...
Odpovedať
Kolko vam dava FVE posledny mesiac? Mne 2.3kWp celkovo za posledny mesiac vyrobila 17kWh a z toho posledny tyzden <1kWh Slnko u mna svieti max 5 minut denne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

Kolko vam dava FVE posledny mesiac? Mne 2.3kWp ce…
@dusantt no a potom sa sem príde niekto spýtať či prežije zimu iba s FVE a zaliate káble v podlahe...
Odpovedať
V bunde mozno aj ano :)
Odpovedať

Kolko vam dava FVE posledny mesiac? Mne 2.3kWp ce…
@dusantt 200kWh
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@dusantt 200kWh
@rkorba A kolko mas kWp ? Pretoze aby mne vyrobilo 200kWh za posledny mesiac, potreboval by som cca 27kWp
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rkorba A kolko mas kWp ? Pretoze aby mne vyrobil…
@dusantt 15kWp, ale najviac zavysi na polohe FV ;-)
Odpovedať
To mas potom cca o 80% vyssiu ucinnost ako mam u seba.. Smeruju mi na juhovychod.. Rano nesvietilo, a teraz nevidim na monitor, ale FV to uz leda zachyti :) Za ten isty cas som nakrutil cca 800kWh na elektromere :D
Odpovedať
ahojte, skusim sa spytat tu nez novu temu mam viacsplit klimu mideu ... midea robi aj split tc na ohrev vody ak kupim vnutornu jednotku na ohrev vody, odpojim vnutornu na vzduch a pripojim tu na vodu bude to fungovat ? su tie vonkajsie jednotky tc na ohrev vody v niecom ine ? sak to funguje tak isto, ohriate chladivo nejde cez vzduch vymennik ale cez vymennik do vody nie ? ci mi nieco unika, lebo predajca mi tvrdi, ze to nieje mozne ... a teda neviem ci sa nejak nechapeme ci ? alebo mi staci kupit co som nasiel iba vymennik, ovladaciu elektroniku vykucham zo vzdusnej a nejako si to zbastlit ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte skupinka. Potreboval by som poradiť z fungovaním klimatizácie u nás v dome. Máme domček ktorý užívame zatiaľ len na víkend. Nezatepleny len vata na padláši. Klimatizacia 5kw na 80m2 teraz nastavená na 20°. Trápia má časté štarty vonkajšej jednotky, cca po dosiahnutí nastavenej teploty, ako náhle klesne o jeden stupeň hneď sa zapne zas to je niekedy aj po 20 minutach bojím sa aby sa mi nepokazila. Viem spraviť ovládanie kde by som jej nastavil daj me tomu rozmedzie 5 stupňov, to by už podľa mňa cyklovala menej. Ďakujem krásne
Odpovedať

Ahojte skupinka. Potreboval by som poradiť z fung…
@matko291 aku tam máš spotrebu ?Stále kúriš na 20 st.C?
Odpovedať

Ahojte skupinka. Potreboval by som poradiť z fung…
@matko291 nezmenis to, ale ak to je vyssi model a mas tam napr casovace, alebo wifi a cez apk, tak si mozes nastavit napr 5h na 20C potom 5h na 15C atd, Alebo si nastavi temperovaci mod a pred prichodom si nechas vykurit na dialku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od miso7979:

@matko291 aku tam máš spotrebu ?Stále kúriš na 20…
@miso7979 vychádza mi to okolo 20kw denne, záleží na počasí
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 nezmenis to, ale ak to je vyssi model a…
@rkorba ďakujem idem skúsiť ten mód temperovania
Odpovedať

@miso7979 vychádza mi to okolo 20kw denne, záleží…
@matko291 asi by stačila aj 4,2 alebo 3,5 kw jednotka ,ale na tie metre štvorcové čo píšeš je zase 5 kw minimum podľa mňa,zvlástne no,akú máš značku klímy?
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 asi by stačila aj 4,2 alebo 3,5 kw jedn…
@miso7979 sinclair spektra plus
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 asi by stačila aj 4,2 alebo 3,5 kw jedn…
@miso7979 aktuálne
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 nezmenis to, ale ak to je vyssi model a…
@rkorba môžem teraz počas behu klími zmeniť z 20 na 8 taký drasticky skok?
Odpovedať

@rkorba môžem teraz počas behu klími zmeniť z 20 …
@matko291 ako nic :-)
Odpovedať

@miso7979 sinclair spektra plus
@matko291 najvyššia trieda od Sinclairu
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 najvyššia trieda od Sinclairu
@miso7979 keď som uvažoval nad klímou bola moja požiadavka aby kúrila do väčších mínusov a tato mi bola poradena
Odpovedať

@miso7979 keď som uvažoval nad klímou bola moja p…
@matko291 Dobra voľba a kde ňou vykurujes aká oblasť ?
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 Dobra voľba a kde ňou vykurujes aká obl…
@miso7979 Detva
Odpovedať

@miso7979 Detva
@matko291 celkom chladné pásmo,to je do 500 m n.m.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?