Horúca

Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
1
156
157

Odpoveď na príspevok od matko291:

Chlapy môžem si zmerať úniky termokamerov aj pri …
@matko291 a dokážeš to sám vôbec, súdiac podľa Tvojej gramatiky ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@matko291 a dokážeš to sám vôbec, súdiac podľa T…
@petersd myslím si že áno, ale ďakujem že sa o mňa bojíš
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nororo:

Mna by zaujimalo, ci treba doplnat chladivo. Kuri…
@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia napr. nejak "zmerať" chladivo... hovorili mi, že to sa nedá tak ľahko, vraj keď chceš určiť či je dostatok chladiva, nedá sa to len tak nejak zmerať tlak, ale vraj najpresnejšie by museli celé chladivo vysať zo systému, nejako zvážiť a všetko naspäť natlakovať takže dosť complicated... a zrejme by to aj zbytočne stálo... vraj ak by unikalo chladivo, tak ti klíma stráca výkon, nekúri dobre v mrazoch atď... ale zas po 8r. tiež si myslím, že nejaký pokles objemu chladiva tam byť môže... ale zas povedzme si to nie je klíma v aute kde sú nejaké permanetné otrasy, celá sústava pracuje , uvoľňujú sa šrouby a chladivo uniká určite rýchlejšie... v dobre utesnenom systéme v dome, na klímach kde je systém statický a nie je niečo zle dotiahnuté, neni asi dôvod na únik chladiva ani po rokoch... a keby si mal niečo zle dotiahnuté, zrejme by sa ten únik prejavil omnoho skôr
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia…
@dexter89 tak nejako som aj ja uvazoval. Ze ked v pohode chladi-kuri, tak je asi media dost. Dik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@nororo ja som sa na to pýtal v Daikine, či vedia…
@dexter89 V spomínaných autách sú napríklad gumené hadice, ich výrobcovia majú pri nich definovaný prienik chladiva a čo je zásadnejšie, je tam mnoho spojok (8 a viac kusov) kde tesnosť zabezpečujú dva gumené O-krúžky a to je najväčší zdroj úniku chladiva. Ešte taký dehydrátor je zvyčajne tesneníý 1 O-krúžkom. Tie O-krúžky starnú, podliehajú aj degradácii vplyvom oleja, strácajú tesniacu schopnosť. Tlak cez 30 bar... To sa nedá zrovnať s bytovou klimatizáciou, kde je všetko pájkované až na 4 šrobenia, tesnené kónicky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@dexter89 V spomínaných autách sú napríklad gume…
@frantisekca taktak, navyše do chladiča klimy na baráku nestrieľajú kamienky. 🙂
Odpovedať
1
156
157
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?