Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
1
155
156
Ok.V poriadku.Myslel som že to pôjde skôr cez súkromné správy. Tak to nebudem rozoberať
Odpovedať
Tak mozem bilancovat v prvy december. Vykurovanie + TUV prerobenou 5kW klimatizaciou na vzduch/voda, 205m2, 367 kWh. Spotreba domu celkova 1100kWh z toho vyrobene FV 500kWh, nadmieru spokojny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@indiemann To máš čo za kurénie? Čo ty máš na 5 d…
@rurer takze uz mam dve klímy 5kw a 3.5kw. A za 4 dní co idú nonstop na 23 stupňov 85kwh celková spotreba domu čiže práca z domu, varenie upratovanie a asi 5x pracka a sušička,telka. Akokoľvek to rátam vychádza mi polovičná spotreba oproti kureniu elektrickou podlahovkou. Uvidíme ako ďalej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Tak mozem bilancovat v prvy december. Vykurovanie…
@rkorba aku mas FV? Od koho? Chcem to riesit buduci rok tak vyzvedam ;-), pretoze zistujem ze by to klimy vedelo napajat cca 9 mesiacov v roku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozu77:

@rkorba aku mas FV? Od koho? Chcem to riesit budu…
@jozu77 sam sebe bez firmy. Ano dokazalo by to napajat nielen klimy, ked ju dostatocne predimenzujes.
Odpovedať
Profilova fotka

Len zo zvedavosti som pozrel dnes na spotrebu za …
@jozu77 inak tento november je teplotne podpriemerny, dokonca po dlhšej dobe (asi 13 rokov) aj jeden z najchladnejších :) Len upresňujem, u mňa na meteostanici (V. Šariš pri Prešove) skončil s priemernou teplotou 2,4°C , čo je napr. o celých takmer 4°C menej ako napr. tohtoročný extrémne teplý február ! takže november bol naozaj konečne po všetkých nadpriemerne teplých mesiacoh o niečo chladnejší... preto by som sa nezľakol aj vyššej spotreby... u mňa spotreba za november čisto klímy cca 350 kwh (napr. vo februári len 250 kwh) takže ozaj november bol v celku chladný najmä dosť nočných mrazov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@jozu77 inak tento november je teplotne podprieme…
@dexter89 Tak to je sila. Človek by povedal že bol práve naopak teplejší.Spotreba (kúrenie)podobná ako u mňa
Odpovedať
Zborov okr. BJ , spotreba plynu viac o 23 m3 oproti 2023 ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dexter89 Tak to je sila. Človek by povedal že bo…
@joma3333 takisto u mna podla spotreby (a toho kolkokrat som musel skrabat celne sklo) mozem povedat ze november bol o nieco chladnejsi ako minuly rok.
Odpovedať
Tak my mavame na Orave november ovela chladnejsi ako bol tohto roku, takze je asi aj dost regionalne.
Odpovedať

Tak my mavame na Orave november ovela chladnejsi …
@jozu77 to možno áno ale chlapci porovnávajú tento november s minuloročným. Konkrétne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, budu nam premiestnovat klimu a taka otazocka, docasne cim vyplnit tu dieru? Potom dodatocne by sa to spravilo poriadne. Dakujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

Ahojte, budu nam premiestnovat klimu a taka otazo…
@dominguezah napr. Nieco z tohto? montazna pena, handra, vyrezany kusok polystyrenu. Vzdy je to len docasne tak nech sa to lahko vybera.
Odpovedať

@dominguezah Nobasil,vata,ale aby to netahalo vlhkosť do seba,aj dnu do steny. Lebo u nás bývajú riadne sychrave noci
Odpovedať

@dominguezah vyrezaný nový kus vložiť do starej diery a vypeniť ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@kukiak majitel firmy ktorý montoval u mna ,mi hn…
Riesili sme tu klimu namontovanu na stene drevodomu. Nahodil som konzolu tieto silentbloky, napriek tomu sa to nezlepsilo. Vibruje cela stena. Ja mam pocit, ze konzolu ani netrafili do nosnikov ale nasroubovali to priamo na dosky fermacellu (dom som uz tak kupil). Klima vyzera v poriadku, kompresor ma este vlastny silentblok a ani na dotyk nejak velmi nevibruje ani nie je hlucna. Co uz no, ale mozno to niekoho bude zaujimat.
Odpovedať
No áno, v tomto ťahajú drevodomy za kratší koniec ako murované. Čo narobíš. Asi je lepšie ak to je čo i len trochu možné umiestňovať vonkajšie klimabedne na zem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kukiak:

Riesili sme tu klimu namontovanu na stene drevodo…
@kukiak bohuzial drevobuda je ako jedna velka membrana reproduktoru. Na jar to nechaj premontovat na zem vedla domu a budes roky spokojne uzivat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

No áno, v tomto ťahajú drevodomy za kratší koniec…
@toky1 ja mam murovany a tiež vybracie počujem... je to podľa mňa neprijemnejšie ako samotný šum klímy... našťastie u mňa to začína až od určitých frekvenciach kompresora, zväčša pri veľkých výkonoch, ale normálne také dunenie počujem aj u klímy čo je na opačnej strane doma v noci až do spálne... takže to bude asi fyzika, proste vybrácie sa prenášajú aj po murive a asi aj po dreve... našťastie 90% času idu klímy na nízky výkon takže nič nepočuť, max pri štarte po defroste , a tých pár dní do roka keď sú tuhé mrazy a kompresor ide vkuse na vyšších frekvenciach sa dá nejak prežiť, ale určite by som dokiaľ sa dá, klímu umiestňoval na zem mimo obálku budovy 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@toky1 ja mam murovany a tiež vybracie počujem...…
@dexter89 Tyjo. Ja ich mám na stene z plných pálených tehál a nepočujem nič. Ale čo sa týka kvality môjho sluchu tak kulantne povedané nie som práve ladič pián. Ale ani žena a syn nič neregistrujú, pýtal som sa ich. 🙂
Odpovedať
Ja som dost citlivy na rusive/neprirodzene zvuky a dunenie sposobene klimou by ma asi zabilo🤣, preto som ich dal na odporucanie vacsiny z Vas na zem a to som este dokupoval kvalitnejsie silenbloky
Odpovedať
Ja mam klimu na rovnej streche, za mna super umiestnenie, nevidim ju a ani nepocujem :) Ok niekedy po defrostoch pocujem fakt jemne dunenie, ale to sa musi clovek fakt sustredit, ja som dost citlivy na kadejake zvuky a nic mi zatial na klime nevadi. O drevodomoch je vseobecne zname, ze nemaju ist na stenu, ale akurat nedavno som sa prechadzal popri 2 drevodomoch od bauholdingu a maju klimu na stene. Asi by som to tak nechcel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

Ja mam klimu na rovnej streche, za mna super umie…
@wheel chod sa 1x rocne pozriet na vonkajsiu jednotku, lebo podla frekvencie pouzitia a okoliteho prostredia dokaze byt velmi slusne zaneseny vyparnik.
Odpovedať
To sa vam machruje so spotrebou, ked nemate doma stary pazravy PC a plazma TV :D :D :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

To sa vam machruje so spotrebou, ked nemate doma …
@dusantt No jak by nie... Mám plazmu ktorú syn taví cez víkendy s Xboxom. Piatok, sobota, nedeľa pravidelne je doma z inťáku.
Odpovedať
1
155
156
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?