Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
1
155
156
Ok.V poriadku.Myslel som že to pôjde skôr cez súkromné správy. Tak to nebudem rozoberať
Odpovedať
Tak mozem bilancovat v prvy december. Vykurovanie + TUV prerobenou 5kW klimatizaciou na vzduch/voda, 205m2, 367 kWh. Spotreba domu celkova 1100kWh z toho vyrobene FV 500kWh, nadmieru spokojny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@indiemann To máš čo za kurénie? Čo ty máš na 5 d…
@rurer takze uz mam dve klímy 5kw a 3.5kw. A za 4 dní co idú nonstop na 23 stupňov 85kwh celková spotreba domu čiže práca z domu, varenie upratovanie a asi 5x pracka a sušička,telka. Akokoľvek to rátam vychádza mi polovičná spotreba oproti kureniu elektrickou podlahovkou. Uvidíme ako ďalej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Tak mozem bilancovat v prvy december. Vykurovanie…
@rkorba aku mas FV? Od koho? Chcem to riesit buduci rok tak vyzvedam ;-), pretoze zistujem ze by to klimy vedelo napajat cca 9 mesiacov v roku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozu77:

@rkorba aku mas FV? Od koho? Chcem to riesit budu…
@jozu77 sam sebe bez firmy. Ano dokazalo by to napajat nielen klimy, ked ju dostatocne predimenzujes.
Odpovedať
Profilova fotka

Len zo zvedavosti som pozrel dnes na spotrebu za …
@jozu77 inak tento november je teplotne podpriemerny, dokonca po dlhšej dobe (asi 13 rokov) aj jeden z najchladnejších :) Len upresňujem, u mňa na meteostanici (V. Šariš pri Prešove) skončil s priemernou teplotou 2,4°C , čo je napr. o celých takmer 4°C menej ako napr. tohtoročný extrémne teplý február ! takže november bol naozaj konečne po všetkých nadpriemerne teplých mesiacoh o niečo chladnejší... preto by som sa nezľakol aj vyššej spotreby... u mňa spotreba za november čisto klímy cca 350 kwh (napr. vo februári len 250 kwh) takže ozaj november bol v celku chladný najmä dosť nočných mrazov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@jozu77 inak tento november je teplotne podprieme…
@dexter89 Tak to je sila. Človek by povedal že bol práve naopak teplejší.Spotreba (kúrenie)podobná ako u mňa
Odpovedať
Zborov okr. BJ , spotreba plynu viac o 23 m3 oproti 2023 ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dexter89 Tak to je sila. Človek by povedal že bo…
@joma3333 takisto u mna podla spotreby (a toho kolkokrat som musel skrabat celne sklo) mozem povedat ze november bol o nieco chladnejsi ako minuly rok.
Odpovedať
Tak my mavame na Orave november ovela chladnejsi ako bol tohto roku, takze je asi aj dost regionalne.
Odpovedať

Tak my mavame na Orave november ovela chladnejsi …
@jozu77 to možno áno ale chlapci porovnávajú tento november s minuloročným. Konkrétne.
Odpovedať
1
155
156
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?