Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať
Dokonca to nájde aj PARKSIDE batérie. 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od indiemann:

Kurim podlahovkou a od 14.10. do 19.11. Spotreba …
@indiemann To máš čo za kurénie? Čo ty máš na 5 dni, ja mám za mesiac, ale len keď je tuhá zima. A to idem len na elektriku.
Odpovedať
Zablúdil som na tu tému, a čo? S klímov to už nemá nič spoločné. Elektrikári čo, Honite si tu svoje ego?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@indiemann To máš čo za kurénie? Čo ty máš na 5 d…
@rurer čítaj pozornejšie. Mesiac a 5 dní.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@rurer čítaj pozornejšie. Mesiac a 5 dní.
@toky1 Ty si asi celkom mimo. Vieš vôbec o čom píšeš?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@toky1 Ty si asi celkom mimo. Vieš vôbec o čom pí…
@rurer zas ťa pustila žena k PC, keď si prišiel domov zo šenku? "Kurim podlahovkou a od 14.10. do 19.11." To je mesiac aj 5 dní. Takže keď nevieš rátať, moc sa spotrebou teda nechvál...
Odpovedať
Zdravim vás. Tak ja len na okraj výsledok merania bojleru od soboty večera. Vychádza mi to 6kw denne.Aj to sa minie len večer, respektíve od cca 16 hoď+sprchovanie traja ľudia. Cez deň (7.00-16.00)sa bojler ani raz nezapol. Čo sa týka klimatizácii,tie mam nastavené rano o 7.00 vypnúť.A neskôr ich vypnem cez merač úplne. Bo inak celý deň ide rozmrazovanie (had na vaničke). Dve klimatizácie spolu 170w za hodinu. No som zvedavý na tu mesačnú spotrebu
Odpovedať
Tak výsledok týždenného merania je Spolu 177kw,s toho bojler 42kw, kúrenie 84kw.
Odpovedať
Mam otazku na majitelov multisplitov, nasledovna situacia, mam dve vnutorne jednotky, pustim kurenie na jednej z nich, zacne kurit, vsetko v poho, ked pozriem v aplikacii druhu klimu, tak na nej vystupa hodnota teploty na vnutornom cidle na povedzme 35 stupnov, co je zrejme aj teplota media ktorou kuri prva klima. Nieco mi vravi, ze by to tak nemalo byt, ci sa mylim? Ide o znacku toshiba... @supiiik nevies?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

Mam otazku na majitelov multisplitov, nasledovna …
@cukrik25 zrejme to ma kazda znacka inak, ja to na Midei tak nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja by som sa opýtal @supiiik, ale aj ostatných viem znížiť výkon vnútornej jednotky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@cukrik25 zrejme to ma kazda znacka inak, ja to n…
@sousedekovci89 ja mam mideu tiez, ukazuje normalne, akurat neukaze teplotu vonkajsej jednotky aj je uz - :D
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@sousedekovci89 ja mam mideu tiez, ukazuje normal…
@shadowmilan ja mám sice monosplit sinclair terrel ale taktiež mi neukazuje vonkajšiu teplotu iba vnútornú
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@shadowmilan ja mám sice monosplit sinclair terre…
@joma3333
Odpovedať

@shadowmilan ja mám sice monosplit sinclair terre…
@joma3333 mne ukazuje aj vonkajsiu ale len do 0, - teploty uz neukaze :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@joma3333
@matko291 toto všetko mám naštudované.Treba prečítať aj to v tom čiernom
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 toto všetko mám naštudované.Treba prečí…
@joma3333 máš pravdu, sorač to som nepozrel, na mojej spectre to ide
Odpovedať

@matko291 toto všetko mám naštudované.Treba prečí…
@joma3333 na mojej Terrelke to tiez zobrazuje, ale nie na standardnej instalacii :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

Mam otazku na majitelov multisplitov, nasledovna …
@cukrik25 Pri multisplite ak kuri jeden vystup, tak vonkajsia jednotka posiela chladivo aj do ostatnych vystupov a teda ich ohrieva. Niektore vnutorne maju teplomer, ktory meria teplotu miestnosti nad vymennikom ktory tento teplomer ohreje ak je vypnuty ventilator, preto potom vidis taketo teploty. @matko291 vykon klimy sa da znizit viacerymi sposobmi. Niektore klimy na to maju priamo vstavanu funkciu na obmedzenie vykonu, ale najjednoduchsie je dat tichy rezim, alebo nizsiu teplotu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@cukrik25 Pri multisplite ak kuri jeden vystup, t…
@supiiik dakujem za info, medzi casom sa mi podarilo najst schemu a je to ako vravis, vonkajsia obsahuje iba jeden PM ventil, len teda nerozumiem jednej veci, ked si zoberies situaciu co som popisal vyssie, v izbe realne 23 stupnov, klima ukazuje 35, ja niesom doma cize si nemám ako overit ci sa rozbehol ventilator a v izbe sa nekuri, pretoze jednotka si mysli ze je prekurene...teraz to riesim tak ze vzdy navolim max teplotu pri rozbehu a ked sa "vyvetra" cidlo a vidim ze klesla teplota tak navolim uz taku teplotu aku chcem a potom je to uz OK... Trochu nedomyslene....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@joma3333 na mojej Terrelke to tiez zobrazuje, al…
@rkorba ???to je s čoho tie tabuľky.aj ja chcem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@cukrik25 Pri multisplite ak kuri jeden vystup, t…
@supiiik pri znížení teploty sa bude častejšie zapínať, nebude to vadiť?
Odpovedať

@rkorba ???to je s čoho tie tabuľky.aj ja chcem
@joma3333 vonkajsia jednotka ma samozrejme cidlo okolitej teploty, len to nedava vediet uzivatelovi. MiniHPC to cita bez problemov.
Odpovedať
Moje klimy v appke NetHome plus vo vypnutom stave ukazujú vonkajšiu teplotu 10°, vnútornú reálnu. Keď ich zapnem tak nabehne v appke reálna vonkajšia teplota aj mínusová ak taká vonku je.
Odpovedať

Tak výsledok týždenného merania je Spolu 177kw,s …
@joma3333 prepokladam ze si chcel napisat: Spolu 177kwh,s toho bojler 42kwh, kúrenie 84kwh.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od islk:

@joma3333 prepokladam ze si chcel napisat: Spol…
@islk 👍
Odpovedať
Len zo zvedavosti som pozrel dnes na spotrebu za mesiac 11/2024. Obidve klimy spolu 450kWh. Ale je pravda ze tento novembre je teplotne nadpriemerny.
Odpovedať
@jozu77 Minulý rok spotreba november 1155kwh teraz 745kwh.Spolu celý dom.Kurenie min.rok cca 755kwh-podlahovka folie. Teraz 330kwh-2klimy
Odpovedať
Chcel by som odpoveď na otázku, ktorá sem celkom nepatrí.Problem že sa neviem nikde dopátrať odpovede.A príde mi , že tu sa znalci ktorý vedia poradiť vo všetkom (takmer) Ak to nechceme rozoberať verejne, poprosím súkromnú spravu. Otázka Je veľký rozdiel v qled a led???.(Cenovo moc nie) Chcem tv 75" uhlopriečku. Máte skúsenosť a postreh?
Odpovedať

Chcel by som odpoveď na otázku, ktorá sem celkom …
@joma3333 myslim ze na tuto otazku treba zalozit nove vlakno a nepchat to ku klimatizaciam
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?