Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefan222:

@jede hej ale kedy si das tie 4h VT?
@stefan222 to určuje distribútor, to si človek nevyberá
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@stefan222 to určuje distribútor, to si človek ne…
@blacksr Presne tak Jarka. Ale máme nápovedu, napríklad: https://www.ssd.sk/domacnosti-1/casy-...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@jede Klima je TČ vzduch-vzduch. Takže si tipnem,…
@toky1 nieje to skor myslene na vodu nahriat do zasobnika cez NT ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@toky1 nieje to skor myslene na vodu nahriat do z…
@shadowmilan Vidíš tam niekde zadefinovaný druh tepelného čerpadla? Ja nie, takže by to malo platiť pre všetky druhy TČ. Či?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od toky1:

@shadowmilan Vidíš tam niekde zadefinovaný druh t…
@toky1 platí to pre všetky, niektorí aj na klímy majú DD6 eko dom... ale ja som to neriešil... cena tam je tusím úplne rovnaká za 1kwh pri DD5 aj DD6 takže reálne ti to je na nič.. ale tusím platnosť NT bolo pri DD6 až 22 hodín to je jediná výhoda... ale to reálne asi veľké úspory neprinesie
Odpovedať
Zdravim Vás všetkých. Ešte raz ďakujem za radi a vaše skúsenosti s kúrením klimatizáciou. Včera mi uz namontovali dve samostatné jednotky Sinclair terrel 2.7 a 3.5 kw. Zatiaľ spokojnosť.Vlastne je von teplo.Takze moc ju nepočujem.Je to úplne niečo ine ako podlahovka.No zatiaľ to stále len skúšam,hram sa.
Odpovedať
Neviem ako to funguje.Teda nastavim teplotu,po nahriati vypne,ale keď sa vyvetra tak dlho trvá kým ju zapne.Toto neviem nastaviť, alebo to tak ma biť? Skúšam skúšam
Odpovedať
A jedna zaujímavosť zo včera.Asi po troch hodinách mi volá sused aby som prišiel. Už som vedel o čo ide. Že či to bude takto stále? Že mu drncia okná.alebo tak nejak .proste že ich to ruší. Tak som to pustil naplno a išiel som k nemu. Otvoril okno,poculi sme ju fúkať, nič hrozne zavrel okno a nič.Uplne ticho.ja som čakal ze fakt nieco rezonuje.Ale toto ? ostal som v nemom úžase. Aky sme to ľudia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

A jedna zaujímavosť zo včera.Asi po troch hodinác…
@joma3333 tak moze ti zavidiet. teplo mas hore na strope a ak mas nastaveny termostat vo vnutornej klime tak vlemi na vyber nemas. ak vies dat i feel funkciu tak mas termostat v ovladaci. daj ho dakde do chodby cim nizsie k zemi aby meral studeny vzduch a klima zapne skor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

A jedna zaujímavosť zo včera.Asi po troch hodinác…
@joma3333 tak co sa tyka klimy vo vnutri, treba si zvyknut na fukanie, resp. prudenie vzduchu. Su ludia, ktorim to moze vadit. A co sa tyka jednotiek vonku, vzdy to je boj. Ono kazdy clovek ma iny prah pocutia a aj na relativny nehluk si treba vediet zvyknut. Ja som vyberal jednotku, co vonku je pocut ako sum. Otocenu ju mam do zahrady, defrost mi hadam este nebezal nikdy, kurim hlavne, ked svieti slnko, lebo vtedy topim zadara, inak plynom. Som zvedavy na konecnu spotrebu. Minuly rok som mal rocne spalenych 1800m3 plynu, teraz som mal nieco okolo 800m3 ale este 5mes. Do vyuctovania, tak uvidime. Celkovo mam pocit, ze by som mohol byt spokojny :-)
Odpovedať
Jedna je v detskej izbe,a tá druhá je v obývačke,mala ísť nad to okno,no bohužiaľ, nevošla.Dal som na každú samostatný istič+aj dva merače spotreby
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

Neviem ako to funguje.Teda nastavim teplotu,po na…
@joma3333 je teplejsie, my musime cez den vypinat alebo nastavovat na 24- 25 aby necyklovala. Ale my sme na juhu a momentalne klima ukazuje vonku 12 stupnov. Zalezi na kolko stupnov ju mas nastavenu a pohraj sa s tym a odsleduj alebo ako hovori stefan cez i feel. Ludom pomaly vadi vsetko. Ale u nas som cez stenu pocula len ked boli mrazy a sla na vyssi vykon a ked odmrazovala a tiez je smerom do zahrady na patkach. Druha klima je tichsia ale ma vyhrevny kabel, plus ju nastavena na 50%vykon len. Musis sa pohrat s nastaveniami aj mne trvalo tyzden kym som s tou AUX pohrala.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 je teplejsie, my musime cez den vypinat…
@dominguezah ja dnes ani nekurim, žena ráno vypla klímy bo sme sa zobudili na celkom teplo ... Vonku v noci +6 a cez deň +11 ... Doteraz mám vypnuté a je 22 stále , kus išla cez deň klíma u malej v izbe 1,5kw ale vkuse cyklovala ... Február akoze strašne ... Teploty jak v apríli
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@dominguezah ja dnes ani nekurim, žena ráno vypla…
@dexter89 presne ako pises ono je tiez v dome 22, len muz je chory tak sme sa vymenili tentokrat, ze jemu je zima :Dtak sa nastavila vyssia teplota, ale aj ked je zamracene tak zere 160W na udrziavani a vyroba fv to pokryla. Dufam v aprili bude mrznut, ako ja sa nestazujem mam radsej taketo teploty ale tie rozdiely, jeden tyzden teplo ze na slnku 20 a potom dalsi tyzden dajme tomu 8.
Odpovedať
Neviem co viac este mozem na nej nastavit.dnes je u nas (liptov)6-8st.Pustili sa mi asi 3x.Aj to hlavne koli castemu vetraniu. Mam to nastavene takto 24 stupnov,I feel,a najslabsie fukanie.Vonkajsiu jednotku ja samostatne asi neovplivnim.Je zavisla na nadstaveni vnutornej jednotky.alebo sa mylim?
Odpovedať
Neviem ako to je u vasich klim,ale ja som cakal ze to bude tichsie. No mozno som zvyknuty na podlahovku(ticho) Cez noc od 21.30 do rana 7.00 bola vypnuta. Pokles teploty 2st.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

Neviem co viac este mozem na nej nastavit.dnes je…
@joma3333 mas tie smart istice? Cez to si skus odsledovat kolko pri akom nastaveni sa sprava. Jedine tak sa da. Mozno jednu klimu vypnut a ci ta druha potom bude cyklovat. Mne pri 22 cykluje len samostatne jedna.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@dexter89 presne ako pises ono je tiez v dome 22,…
@dominguezah hej no tipujem že v jari zas prídu mrazy až do mája jak posledné roky takmer vždy ... Posledne mesiace z roka ktoré posledných 18 rokov nevykazujú na mojej meteostanici otepľovanie ale mierne ochladzovanie sú apríl a máj ... A fakt čoraz častejšie chladný vzduch vpadá tieto mesiace ostatné mesiace sú vždy čoraz teplejšie Ale zas pre klímy to je dobré keď není mráz 😀 a v lete nám čoskoro poslúžia krásne aj na chladenie nakoľko horúčavy asi budú čoraz horšie a častejšie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominguezah:

@joma3333 mas tie smart istice? Cez to si skus od…
@dominguezah nie nie.To sa obycajne. Ale idem jeden z činy objednat.Na skusku.Aspon to budem moct porovnat s tymito.Ak bude dobre merat,objednam este jeden.alebo ak je aj nejaky na zapojenie dvoch jednotiek.musim to popozerat
Odpovedať
Ako je to s aplikáciou pre klimatizácie Midea? Funguje? Som rozhodnutý dať na chatu klimatizáciu, jeden z dôvodov je aj možnosť slustenia na dialku. Keďže je to chata, idem po cene - Midea Extreme save 3,5kW sa dá kúpiť za 680e + montáž. Len funkčná aplikácia a ovládanie na dialku je pre mna dosť dôležité. Akú máte skúsenosť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan83:

Ako je to s aplikáciou pre klimatizácie Midea? Fu…
@jan83 mne funguje ok
Odpovedať
Pýtam sa preto, že doma máme 10r Daikin, a tam ta app sa prvych niekolko rokov proste viac nespojila s jednotkou, ako spojila. Hlavne mimo vlastnú sieť. Posledné 2-3 roky je to už v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan83:

Ako je to s aplikáciou pre klimatizácie Midea? Fu…
@jan83 v pohode funguje, len ma obcas appka vyhodi z prihlasenia, ale ked sa prihlasim opatovne funguje vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@dominguezah hej no tipujem že v jari zas prídu m…
@dexter89 ano, pozerqm si spatne spotrebu klimu v aprili a tam mala na zaciatku aprila spotrebu 8kwh takze boli mrazy, ale v maji sa este dokurovalo.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od joma3333:

@dominguezah nie nie.To sa obycajne. Ale idem jed…
@joma3333 objednaj, potom budes vediet, ale vyskusaj tu nizsiu klimu vypnut, ci ta 3,5kw jednotka bdue aj vtedy cyklovat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan83:

Ako je to s aplikáciou pre klimatizácie Midea? Fu…
@jan83 celkom v pohode videl som uz aj lepsie appky ale inak niet co vytknut.
Odpovedať
@dominguezah @sousedekovci89 @rkorba Ďakujem
Odpovedať
Ked sa bavime o aplikaciach. Daikinaci, aj Vam zmizol ukazovatel teploty v ext. Jednotke? 4 mesiace som ho videl a teraz uz asi 2 tyzdne po poslednom update tam nie je. Mate to aj vy tak, ci to len ja mam stastie, ze nejde senzor alebo daco?
Odpovedať
Najdem tu niekoho zo sinclair terrel? Rad pozbieram rady a skusenosti s touto jednotkou.Mozno mi poradis nejake finty,čomu sa naopak vyhnut,atd atd
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od joma3333:

Najdem tu niekoho zo sinclair terrel? Rad pozbier…
@hamonik Nezobrazovalo, až po zapnutí klimatizácie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?