Vykurovanie klimatizáciou v zime - máte skúsenosť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s vykurovaním klimatizáciou v zime. Zaujímajú ma pocity, nie technické podmienky. Predsa ten vzduch fúka, vnútorná jednotka je hore, pre chladenie je to dobre, pre kúrenie treba nastaviť fúkanie nadol. Prípadne má niekto skúsenosti s parapetnou vnútornou jednotkou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukask351:

Ahojte, tiež by som potreboval trochu poradiť. Kl…
@lukask351 pokial nebudes mat predradeny merac spotreby a nebudes sa hrat s nastaveniami ti nikto neporadi. Spotreba na 2ks 5kW jednotiek je vyborna a nic by som s tym nerobil pokial si spokojny s tepelnym komfortom.
Odpovedať
Mimochodom, aktuálne 5kW klima v našom cca 40m2 podkrovnom kanclíku žerie 0,6kW, vonku je -5°, nastavených je 23°C.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Mimochodom, aktuálne 5kW klima v našom cca 40m2 p…
@toky1 Ďakujem za info, možno dohodime tie wi-fi merače 🙂 Tá spotreba bola nižšia asi preto, že to bol priemer z prvých januárových dní, keď boli teploty vyššie.
Odpovedať
cafte decka.....tato tema sa mi zobrazuje denne.....takze sa opytam .......premyslam nad klimatizaciou do obyvacej miestnosti (ale len ako zbytocny doplnok - kdyby něco) ......samozrejme, po precitani par prispevkov by som ju vyuzil aj ako doplnkove kurenie v zime. otazky: 1. asi je dobre kupit split (vonk+vnutorna jednotka)? 2. take tie klimy do 4kW za 600 eur.....oplati sa to? Ci ist radsej do 2000 eurovej? 3. kolko vnutornych jednotiek je potrebnych pre priestor obyv+kuchy ....42m2?
Odpovedať
nieco taketo? https://teplozima.sk/produkt/inventor...
Odpovedať
Uz mam dost "spickovych" vyrobkov, keby som este raz kupoval tak kupim tuto a mam na 10r pokoj za smiesne prachy. https://stroje.bazos.sk/inzerat/15845...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od terry25:

nieco taketo? https://teplozima.sk/produkt/invent…
@terry25 Inventor je v Grecku "prebalena" a oznackovana Midea. Tato konkretna nema specialnu nordicku (zimnu) upravu (ohrev kompresora ci vanicky na kondenz). Za podobnu cenu vsak vies mat aj s nordickou upravou, napr. Sinclair Marvin alebo Sinclair Spectrum Plus, alebo Midea Oasis Plus. Co sa tyka vykonu, zalezi od dispozicie - ta obyvacka s kuchynou su prepojene - otvorene, alebo samostatne izby?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Uz mam dost "spickovych" vyrobkov, keby som este …
@rkorba Ako si prisiel na to, ze mas 10r pokoj? Mne sa zda, ze cinskemu Haieru sa tu na fore vdaka nemeckemu menu dava neviem aky punc kvality. Povazujes za rovnako kvalitne znacky bielej techniky Sanyo a Candy, ktore vyraba Haier? Ja osobne tieto povazujem za lowcost v ich kategoriach. Kazdopadne, cena za 5kW set je to super, hoci je to podla mna "bezna" klima, rovnako ako Midea.

Vor über 35 Jahren wurde Haier in China gegründet. Heute erstreckt sich unsere Präsenz von Asien über Afrika, Europa, Nordamerika und den Nahen Osten in sämtlichen Regionen der Erde. Es gibt 10 Haier-Forschungs- und Entwicklungszentren (F&E), 24 Haier-Industrieparks, 66 Haier-Marketingzentren und 108 Haier-Produktionsstätten auf der ganzen Welt. Kontinuierlich schließen sich neue Marken Haier an: Sanyo Electric, Fischer Parker, GEA und Candy sind jetzt alle Teil der Haier-Familie.

https://www.haierhvac.eu/de

Odpovedať
Ak sa táto téma nevyriešila na 113 stranách a 3300+ príspevkoch, obávam sa, že riešenie neexistuje 😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nomitan:

@terry25 Inventor je v Grecku "prebalena" a oznac…
@nomitan spolu....je to jeden priestor. Všetko ostatné je oddelené dverami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nomitan:

@rkorba Ako si prisiel na to, ze mas 10r pokoj? M…
@nomitan nejde o punc kvality, ale bang for the money kedy neplatis prehnane prachy za to co nepotrebujes, ale normalne prachy za to co realne vyuzijes!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od terry25:

@nomitan spolu....je to jeden priestor. Všetko os…
@terry25 Na 42 m2 ti stačí jedna 3,5kW. Tiež mám Inventor ale Legend nie Comfort, je super. Stránka, na ktorú si poslal odkaz tak ta nepatrí k lacnejším, Inventor sa dá kúpiť podstatne lacnejšie!!! Ak máš záujem do súkromnej správy ti pošlem odkaz, aby som tu nerobil reklamu. Mňa moja vyšla na 700 Eur + montáž.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

@terry25 Na 42 m2 ti stačí jedna 3,5kW. Tiež mám …
@juraj_k super, vďaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

@terry25 Na 42 m2 ti stačí jedna 3,5kW. Tiež mám …
@juraj_k no ze posli lebo lacna nova 3.5kW klima sa da kupit na bazosi od 450E
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od terry25:

nieco taketo? https://teplozima.sk/produkt/invent…
@terry25 dajaka čudná cena za ten invertor... sa mi to zda dajak veľa že to je nejaka "no name" čína tu je 5kw comfora Daikin a stoji "len" o 150€ viac jak ten inventor https://www.klima-shop.sk/Klimatizaci...
Odpovedať
borci v klimach uz davno neide o znacku ale o funkcie. ze sa niekomu nezda heier je jeho subjektivny pocit, koho nikoho nezaujima. daikin je predrazena. to vie aj dexik. moja heire ide non stop , stale neviem a nikto mi nepovedal, ze co sa tam akoze ma pokazit mimo 2r zaruky? to je ako s TV. niekomu pojde TCL dlhsie ako niekomu SONY/SAMSUNG. klima co ja na EU trhu presla urcitymi kvalitami a predajca nepusti do predaja nefunkcny vyrobok. invertor mam v byte, co prenajimam, ide jak pila. priplacat za nalepku znacky pre lepsi pocit neviem no. priplatil by som za funkciu autoclean, a to nikto neriesi, teda vecsina. Vela znaciek pod ich autoclean schova funkciu len pusteneho ventilatora aby sa vysusil vyparnik, ale vysusi sa? to nikto a ziadna znacka neriesi, nema ani cim. Za toto by som priplatil v klime. ze je z ciny? to akoze je cinsky vyrobok smejd? takmer 70perc veci okolo je z ciny. inac staci zajst do neakeho showroomu s klimami a hned clovek najde tichu jendotku, medzi najtichsimi je heier. za tie peniaze ako rkorba pise, je to best buy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefan222:

borci v klimach uz davno neide o znacku ale o fun…
@stefan222 Ja by som povedal, že tam nejaké rozdiely v kvalite budú. Na spôsob automotive napríklad 1.Audi A3, 2.VW Golf, 3.Škoda Octavia. Okrem dizajnu a možno komfortu také skryté veci ako viac hliníkových dielov na podvozku A3 ako pri Golfe a Octavii, lepšie odhlučnený interiér a podobne. Netvrdím ale, že niesu aj rôzne značky klím s úplne identickými výrobkami s rozdielom len v nálepke a cene. Každopádne osobne by som nebral klimu bez možnosti diaľkovej správy cez smartfon. Zapínanie, vypínanie, nastavenie otáčok, teploty, nejaký týždenný režim atď. Naj by bolo ak by v appke bola aj možnosť sledovania spotreby elektriny. Keď to zvládne smartzásuvka za 15eur prečo by taký bazmeg nemohol byť aj vo výbave klimy. Inak manželka dala 2m pred vnútornú jednotku nejaký interiérový kvet ktorý som si všimol po dvoch týždňoch, že chradne. Mám pocit, že mu to ovievanie neprospieva.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@terry25 dajaka čudná cena za ten invertor... sa …
@dexter89 Ja mám Inventor Ultra Comfort 3,5 kW . Mimochodom nie je to nejaká lacná Čína. Vyrába sa v Grécku a kompresory sú Toshiba. Stála ma s monťážou 1500 Eur zatial vrcholná spokojnosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zmrzlina_sk:

@dexter89 Ja mám Inventor Ultra Comfort 3,5 kW . …
@zmrzlina_sk Ja by som si tým Gréckom tak istý nebol. Mrkni na štítok či tam je Made in Greece. ´Vivax je chorvátska firma a moje Vivaxy R majú na štítku Made in China. 😁
Odpovedať
Ja sa nebranim ziadnej znacke, pokial na nu za par rokov zozeniem i ND. Mam doma 2x sinclair 5kW, 1x 3,5kW Mideu (objednaval som sinclair :-) ) a v lete budem zapajat i do zahradneho daku 5-7kW do 1000E na obcasne pouizitie. Ked bude Haier v rovnakych parametroch za 650E a Inverter s lepsou vybavou, tak zoberiem Inverter :-)
Odpovedať
Pozdravujem vás a zároveň využijem toto vlákno na radu. V projekte dvojpodlažnej novostavby s celkovou úžitkovou plochou 120 m2 mám vykurovanie riešené klimatizáciou formou dvoch vnútorných jednotiek pre prízemie a dvoch vnútorných jednotiek pre poschodie. Vonkajšie jednotky budú použité dve, samostatne pre každé poschodie, umiestnené budú na južnej strane na samostatnom stojane na zemi. V prílohe prikladám pôdorys a plánované umiestnenie jednotiek. Rád by som si nechal poradiť, či je takéto rozmiestnenie optimálne a zároveň sa chcem spýtať na správny výber klimatizačných jednotiek, ktoré budú slúžiť len na vykurovanie. Doteraz som na vykurovanie využíval Daikin, s ktorým som maximálne spokojný. Potrebujem však jednotky, ktoré zvládnu aspoň - 25 C, keďže stavba sa nachádza v horskom prostredí, kde teploty blízke - 20 C sú v zime bežné. Ďakujem za cenné postrehy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adkaskeu:

Pozdravujem vás a zároveň využijem toto vlákno na…
@adkaskeu Prečo chceš umiestniť VN2 a VN4 práve tam kde sú kreslené?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@adkaskeu Prečo chceš umiestniť VN2 a VN4 práve t…
@toky1 Na prízemí VN2 aby sa teplo dostalo do miestnosti 1.02 (spálňa) ale hlavne do spodnej kúpeľne. Na poschodí VN4 aby som zabezpečil teplo primárne v kúpelni 2.05 a sekundárne v spálni 2.02. Zabudol som ešte upresniť, že v dome bude rekuperácia a dvere okrem technickej miestnosti budú vždy otvorené pre lepšie prúdenie vzduchu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adkaskeu:

@toky1 Na prízemí VN2 aby sa teplo dostalo do mi…
@adkaskeu No neviem, ja by som dal do kúpelní elektrické vykurovacie rebríky s vykurovacími šlirálami s elektronickými regulátormi priestorovej teploty vzduchu a VN2 by som dal do 1.02, VN4 do 2.02. https://www.korado.cz/koralux-linear-...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stefan222:

borci v klimach uz davno neide o znacku ale o fun…
@stefan222 ja si zas myslím opak, podľa mňa o funkcie pri klíme mne osobne neide skoro vôbec :D väčšina sú marketingové blbosti, ktoré aj tak nevyužiješ... moja má aj nejaké senzory a 3D prúdenie vzduchu, že to nejak monitoruje pohyb ľudí po izbe, keď nikto nie je dá útlm abo nastaví lamely žeby nefúkali do ksichtu... popravde nevyužil som to nikdy... to sú už také marketingové prkotiny aj to Auto clean... načo? určite to nevyčistí jednotku nikdy tak dôkladne, ako keď manuálne vyberieš filtre, alebo manuálne povysávaš a vydenzifikuješ výparník sám... raz ročne abo 2x stačí, na to nepotrebuješ priplácať za nejaký autoclean jak píše @toky1 , u klím kukám v prvom rade na spotrebu, efektivitu, poprípade hlučnosť vie byť dôležitý parameter, ale jednoducho ak chce niekto topiť klímou, musí mať otáčky vent. vyššie tam musí proste tolerovať nejakú tú hlučnosť No ja popravde som rozmýšľal, že neviem či by som znova išiel do Daikinu, ako nesklamali ma až na ten ľad na dne vane, čo je u mňa skôr kozmetický problém, nie funkčný Ja som šiel do Daikinu v tých malých izieb aj kvôli tomu, že tú pôvodnú som mal Daikin tak nech už ovládam všetky cez jednu APP aj veľký bonus pre mňa bol ten, že Daikin jak jediný mal v multisplite jednotky len 1,5Kw ... žiadna iná značka nemá tak slabé jednotky len Daikin pokiaľ sa nemýlim... kebyže tam dám 2,5Kw to by sa ucyklovalo zbytočne by som prerábal a prekuroval a išlo by to aj do spotreby... a tá spotreba sa vie za rok, dva pekne nahromadiť a ísť aj do peňazí ... Momentálne ráno -12°C a v izbach ten 1,5Kw multisplit vykúri na 24°C a klímy nastavené "len" na 22 keď dám nižšiu teplotu, začne cyklovať a to nechcem... keby že tam mám 2,5kw tak to by bol extrém, keď to nemá problém cyklovať pri -12°C čo by tam spravila 2,5Kw jednotka, čo je u väčšiny značiek najmenšia možná? ucyklovala sa k smrti @zmrzlina_sk popravde až tak tú značku nepoznám, netvrdím že je to zlá, len mi príde dosť veľa peňazí za to ale už to až tak nesledujem už je tých značiek strašne veľa rôznych
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@adkaskeu No neviem, ja by som dal do kúpelní ele…
@toky1 Tak to mám riešené aj v projekte, chcel som sa vyhnúť tým rebríkom v kúpelni. Môžem miesto rebríkov zvoliť napr. infrapanel, priestorovo je to menej náročné, na spotrebu to bude rovnaké, alebo je lepší rebrík? Čo sa týka výberu klimatizácie, nejaké tipy na kúrenie do - 25 C.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od adkaskeu:

@toky1 Tak to mám riešené aj v projekte, chcel so…
@adkaskeu Klímy čo kúria do -25 čo viem aj tu spomínané: Mitsu Hyper Heating, Daikin superheating, Midea Oazis, Sinclair spectrum plus, Gree U-Crown (garantuje vraj -30°C), Carrier platinum, neviem ak ostatní vedia viac značiek opt. na kúrenie nech doplnia 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adkaskeu:

@toky1 Tak to mám riešené aj v projekte, chcel so…
@adkaskeu Kľudne daj infrapanel. Trošku nevýhoda je že na neho asi nezavesíš osušky na vysušenie ako na ten rebrík. Ja v jednom kuse niečo na rebríku suším lebo stále po tréningu hneď donesiem veci tak po chlapsky vyprať (dres, trenky a fusakle si nahádžem pod nohy v sprchovacom kúte ako sa sprchujem a po sprche to poriadne vyplokám.😁 3x týždenne hrám sálový futbal a 2x behám 5-15km podľa chuti a času. Do -32° je aj Vivax Y.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adkaskeu:

@toky1 Tak to mám riešené aj v projekte, chcel so…
@adkaskeu kde byvas ked potrebujes klimy do - 25C? Ty potrebujes vyberat multi split systemy najlepsie od jednej znacky a vonkajsie jednotky aspon meter od seba, nech sa nebiju o nasavany vzduch. VN4 by som dal oproti izbam na obvodovu stenu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@adkaskeu kde byvas ked potrebujes klimy do - 25C…
@rkorba Vysoké Tatry, takže min. je tých - 25 C. Najlepšie by mi vyhovoval Daikin, som s ním spokojný a ma dobrú aplikáciu pre smartfón. VN4 veľmi na obvodovú stenu nechcem montovať, rozvody budem ťahať vo vnútri a do obvodovej steny zasekávať nemožem, je to VPC 20 cm.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?