Odpoveď na príspevok od skena:
@foox dobre dobre díky za info,, neviim ja som mu… @skena robíš zo mňa klamára? :-)Odpoveď na príspevok od skena:
@foox dobre dobre díky za info,, neviim ja som mu… @skena tak zalezi aky model si si vybrala z AUX, dovoz, teda vzdialenost, material, dlzka potrubia. Zalezi ci si mu poslala nejake foto kam umiestnit klimy atd.Odpoveď na príspevok od foox:
@skena robíš zo mňa klamára? :-) @foox je to cena , aj s vonkajšou jednotkou ?Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@foox je to cena , aj s vonkajšou jednotkou ? @rudy1973 2ks komplet vnútorné, vonkajšie jednotky, dovoz, montáž- prízemie. Už som to písal. u @skena bol asi problém montáž vysoko pod mrakmi, inak neviemOdpoveď na príspevok od juraj_k:
Pozdravujem Prosím zmalých o radu. Mám namontovan… @juraj_k ja by som ju namontoval nad okno, presne oproti dveram. Nie je dobre mat klimu fukajucu presne na postel, aj ked dnes uz su celkom inteligentne jednotky, ktore vedia nefukat na cloveka, alebo nefukat vobec.Odpoveď na príspevok od pier:
@juraj_k ja by som ju namontoval nad okno, presne… @pier Nad okno, ak si môžem tipnúť - nezmestí sa tam. Asi nad dvere do izby a prepojovacie rúrky, kábel a odvod kondenzátu zasekať do steny lebo v tej lište priznané na stene by to vyzeralo hnusne. 😉Odpoveď na príspevok od toky1:
@pier Nad okno, ak si môžem tipnúť - nezmestí sa … @toky1 presne ako vravíš nad okno sa nevmestí, snáď vedľa okna ale to by bolo natesno, je tam priestor 89 cm a klíma má šírku 79,5 cm tak že by to asi vadilo záclonáma. Ak by som ju dal tam kde červený obdlžník tak vedenie by išlo cez stenu do šatníka a potom von tak že z estetickáho hľadiska by to bolo o.k., mne skôr ide o to kam ju namontovať s ohľadom na prúdenie vzduchu v miestností, či je lepšie smerom na okno, alebo zboku....Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@toky1 presne ako vravíš nad okno sa nevmestí, sn… @juraj_k Daj ju pôdorysne čo najbližšie ku dverám, prepoje vyvedieš z pravej strany klimy rovno dozadu do šatníka a fúkať vám bude na nohy pod paplónom takže to nijako vadiť nebude. Inak povedané červený obdĺžnik viac doľava. Tak ako máš vnútornú jednotku kreslenú teraz (a je jedno či červenú, žltú či modrú) hrozí, že vám bude fúkať na hlavu - a to môže byť nepríjemné. V tak malej miestnosti prúdenie vzduchu pre rovnomernosť vykúrenia či vyhriatia nemá zmysel riešiť. Vykúri aj vychladí nech je umiestnená kdekoľvek. Dôležitejšie je kde budú osoby v nej a aby oni ten pohyb vzduchu necítili. Bezprievanové Samsungy v režime chladenia vo windfree móde by som sa nebál umiestniť kamkoľvek. Ale windfree mód sa nedá zapnúť v režime vykurovania.Odpoveď na príspevok od toky1:
@juraj_k Daj ju pôdorysne čo najbližšie ku dverám… @toky1 áno, máš pravdu, miestnosť je malá. Rozhodujem sa medzi 2,5 a 3,5 kW, viac sa prikláňam k 3,5 kW (rozdiel v cene je zanedbateľný) s tým že by som nechával otvorené dvere nech sa čo - to z tepla újde aj na chodbu. Preto tak váham ktorým smerom ju otočiť.Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@toky1 áno, máš pravdu, miestnosť je malá. Rozhod… @juraj_k na tych cca 11m co ma spalna ak dobre pozeram, ti bude ta 3,5kW jednotka zrejme velmi cyklovat, co je neziaduce ci uz z hladiska "poruchovosti" ale aj komfortu. Ak ma ta 2,5kW nizsi spodny min vykon, dal by som tu, aj ked aj ta je (takto papierovo) zbytocne silna na taky priestor. Ak chces ako pises nechavat otvorene dvere na spalni, tak sa vyhni cervenemu umiestneniu, fungovalo by to najhorsie z tych 3 pozicii, kedze ten teply/studeny vzduch proste prudi smerom ktorym je klima otocena, resp. vies nasmerovat lamely, cize v tomto pripade uplne opacnym ako by si chcel, tzn. ze to bude mat minimalny efekt...Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@toky1 áno, máš pravdu, miestnosť je malá. Rozhod… @juraj_k Ja som bral menšiu kvôli spodnej hranici výkonu. Moja hypotéza je, že pod 20-30% nominálneho výkonu klima nieje technicky vo svojej komfortnej zóne. Takže ak by som ju "predimenzoval" a potom od nej chcel väčšinu času aby šla na minimálny výkon tak by sa trápila. Máš svojim spôsobom pravdu v tom, že cez otvorené dvere ti teplo pôjde von ale skôr si myslím, že vo väčšine prípadov v tak malej izbe veľmi rýchlo klima dosiahne požadovanú teplotu a ide do útlmu. Teplotný snímač má vnútorná klima zabudovaný v sebe. Áno, sú klimy, ktoré vieš nastaviť tak, že berú ohľad na teplotný senzor v diaľkovom ovládači a nie zabudovaný v telese klimy - ale tento diaľkáč musí byť v infra dosahu klimatizácie - čiže ho nevieš odniesť na chodbu. To sú moje názory - ale ja niesom odborník. Toto správanie som ta nejako vypozoroval na svojich klímach. A lamely usmerňujúce fúkanie vzduchu vľavo či vpravo majú minimálny vplyv na zmenu smeru prúdenia. Lamela meniaca smer prúdenia vzduchu hore-dole má veľký vplyv.Odpoveď na príspevok od yakuza:
Zdravím, viete mi povedať aké hodnoty má táto kli… @yakuza nie som madar ale prikony mas to rovno pod vykonmiOdpoveď na príspevok od yakuza:
Zdravím, viete mi povedať aké hodnoty má táto kli… @yakuza to je taky problem dat si ten model do guglu ? https://www.greeczech.cz/sk/archiv/ar...Odpoveď na príspevok od toky1:
V piatok nainštalovaná Midea Oasis plus 2,5kW do … @toky1 nebude klime vadiť blízkosť kríkov čo sa týka prúdenia vzduchu? A obrátene - nebude vadiť kríkom studený vzduch?Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@toky1 nebude klime vadiť blízkosť kríkov čo sa t… @juraj_k Montér vravel, že blízkosť kríku pred vonkajšou jednotkou klíme nevadí, že on vonkajšiu bedňu klímy v dcérinej izbe namontoval 40cm od múru oproti a šlape bez problémov. Či to bude vadiť kríku nevedel povedať - ukáže čas. Je to nejaká tuja či ký fras, hádam to znesie.Odpoveď na príspevok od hockto:
@juraj_k na tych cca 11m co ma spalna ak dobre po… @hockto obidve majú rovnaký spodný výkon 0,12 ak sa nemýlim...Odpoveď na príspevok od juraj_k:
@hockto obidve majú rovnaký spodný výkon 0,12 ak … @juraj_k Tipnem si, že tá klima je v 2,5 aj 3,5kW verzii hardwerovo rovnaká, len má inak nastavené otáčky ventilátora.Odpoveď na príspevok od toky1:
@juraj_k Tipnem si, že tá klima je v 2,5 aj 3,5kW… @toky1 oasis plus ma 5 moznych rychlosti vonkajsieho ventilatora, otackami to nebude a ani hw. Vonkajsia jednotka ma rovnake znacenie ako napr xtreme save pro -obe dokazu ist na min prikon 0.1kw, ale uz len rozdiel vo vahe vonk. jednotiek je +6kg pri oasis plus a rozdiel v min teplotach je -20 vs -30