Viessmann Vitopend 100 - nezapina ohrev vody, kurenie ale OK

Zobraz úvodný príspevok
zdravim, netusite prosim niekto, co popozerat, ak zrazu prietokovy kotol vobec nereaguje na to ze pustim kohutik na teplu vodu ?? zostava uplne ticho, absolutne nic nezopne - cize jasne ze tecie voda studena. Kurenie som skusil - to ale vsetko riadne zopne, funguje. Skusil som x-razy cely kotol vypnut/ zapnut, bez zmeny. Na kotli nic neindikuje poruchu. Dokonca pri zapinani standardne zasvieti na zaleno aj ledka vedla toho otocneho koliecka cim sa nastavuje teplota vody. Potom zhasne. Po pusteni kohutika teplej vody, kedze cely kotol zostava ticho, ani ledka samozrejme nezasvieti. Skusil som aj otocit tym kolieckom uplne doprava, potom dolava - nastane ocividne nejaky restart, kotol sa spusti, striedavo svietia (na zeleno) tato ledka pre teplu vodu, a ledka pre kurenie - ale tepla voda netecie, len radiatory sa zahreju. Nejaky cudny stav, kotol ide a ide .. az ho vypnem tlacidlom, ved beztak je v byte horuco :) (alebo mam nechat bezat .. ? co je to za stav ?) Ako budem volat servisaka, pre istotu sa pytam, co ak je to len daka blbost co by som este mohol pozriet, vyskusat ..... dik
Odpovedať
@elninho23 Čo to znamená Viessmann 111? Lebo Vitodens 111 je plynový kotol bez možnosti dokurovania elektrickou špirálou…
Odpovedať
@dedo758 Viessmann vitocall 111 moja chyba zle som napisal.
Odpovedať
Profilova fotka
@elninho23 ako chces zohriat TUV na 55c bez elektrickeho doohrevu? Samozrejme, ak chces setrit alebo mas ohrev TUV rieseny inak, vypni el.spiralu, zvysis SCOP.
Odpovedať
@mgx TÚV mám na 44 a vodu na 48, problémom sa mi zdá že je dom . Mám ho rozdelený na 2 časti. Novú a starú v novej nie ma problem vyhriat do 23.5 do 6 rano no v starej już hej. Mám v pláne vymeniť dvere a okná a zatepliť strop lebo minulý majiteľ to bohužiaľ spravil zle. zistil som že nie vždy tá špirála sa zapne. Teraz rano áno lebo vonku bolo -6 tak asi preto. Ale do mesiaca budem mať fotovoltaické panely tak problém s spotreba sa vyrieši.
Odpovedať
@mgx oprava kúrenie na 48 stupňov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Zdravim, mam rovnaky kotol vitopend 100-W typ WH1B bez displeja, ale opacny problem. Ohrev vody funguje, ale kurenie nie. Kotol funguje neblika ziadna kontrolka. Ked nastavim na termostate vyssiu teplotu ako aktualnu nepocujem uz ani to cvaknutie ako zopne rele alebo neviem co (ktore predtym bolo pocut) . Teda neviem ci to moze byt termostatom alebo nieco co bolo spomenute v tejto diskusii. Vdaka za pomoc
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahoj, mám problém s Viessmann Vitopend 100. Kúrenie ide ok ale keď zapnem teplú vodu cvakne rozsvieti sa kontrolka teplej vody asi 6 sekúnd ide mierne teplá niečo zabúcha vypne horák a ide studená. Po následnom zapnutí teplej vody sa to opakuje. Kúrenie ako píšem je ok. Červená kontrolka nesvieti. Viete mi prosím niekto poradiť čo stým môže byť?
Odpovedať
Profilova fotka
@zoro13 3-cestny ventil, hydroblok, atd. Zavolaj si servis, ked odchadza jedno, treba uz pozriet aj cerpadlo atd...atd. Kotol predpokladam 10+ rocny, bez servisu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Zdravím Ak by to niekomu pomohlo... Kotol Viessmann Vitopend 100 - nezapina ohrev vody, kúrenie funguje. Chybové kódy žiadne. Problém vyriešený : chybný snímač teploty vody (na foto)
Odpovedať
Ahojte mam problem s Vitopend 200 č.7176533.Je to kombinovany prietokovy kotol.Pri spusteni pripravy TUV mi ide teplo do kurenia a vodu mam len vlažnu.Ale ked pustim vlastne kurenie aj ked len na 10 minut ,tak potom je dostatok horucej vody.Krokovy motorcek bol vymeneny-originalny diel.Ziadne chybove hlasenia.Servisaci nevedia najst pricinu a najradsej,by vymenili postupne vsetko-metoda pokus/omyl.Viete mi poradit? Dakujem za nazor vopred.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?