Viessmann Vitodens 333..chyba EB

Zdravím. Kotol vyhodí pri spustení kúrenia chybu "zapalovací automat EB".. Pri režime ohrev TUV automat normálne funguje. Pre istotu som vyviedol odtok kondenzu do nádoby, aby som videl, že ho nezatápam. Technik poukázal na chybnú ihlu, pri výmene vykazovala povrchové opotrebenie. Vymenil ju.. Po spustení kúrenia opäť po pár hodinách takáto chybová hláška. Samozrejme ho budem kontaktovať, iba skúšam, či to tu nečíta niekto, koho názor, skúsenosť si rád prečítam. Ďakujem.
Odpovedať
... iba opäť skúšam...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od brapene:

... iba opäť skúšam...
@brapene EB alebo E8 ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od brapene:

... iba opäť skúšam...
@brapene E8 - Ionizační proud není v platném rozsahu Zkontrolujte ionizační elektrodu a vedení. Stiskněte odblokovací tlačítko „R“
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@brapene E8 - Ionizační proud není v platném rozs…
@yuri66 zdravím. Elektróda je vymenená. Menil technik, ja som ju nazval slengovo "ihla", a stav je nezmenený. Chyba je EB. Cez R riešim reset chyby, no nemôžem to riešiť takto. Keď sa potrebovali deti osprchovať, tak som resetol viac krat po sebe a zblblo to úplne. Zdvihol som teplotu požadovanej vody na 59stupňov a kotol po spustení plameňa osciloval medzi 52-45 stupňov. Jednoducho to nevytiahol ani nad hodnotu požadovanej teploty vody. A to by mal mat pri jeho účinnosti okolo 7 stupňov stratu... čiže by mal ťahať na 66 stupňov, no nedával to. Úplne som ho vypol na noc a ráno zapol (včera) a odvtedy je v režime len TUV a hreje na požadované. No nekurim...
Odpovedať
Profilova fotka
@brapene chyba EB je opakovana strata plamena pocas kalibracie. Nove kotle umoznuju pozriet v servisnom menu level 2 na polozke 42 ionizacny prud. Aky stary je to kotol, kedy bol posledne cisteny? Diagnostika je tu komplexna, treba preverit v zasade vsetko. Tlak plynu, ventil, uzemnenie, napatie/prudy, atd...atd...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@brapene chyba EB je opakovana strata plamena poc…
@mgx zdravím.. kotol ma 7 rokov, dostava pravidelný servis s čistením telesa. Prvé 4 roky to bolo 2x ročne, vždy pred a po vykurovacom období, posledne to je raz ročne, pred vykurovacím obdobím. Aj teraz, mesiac naspäť dostal to čo mal, vyčistený..kontrola nastavení, test, meranie únikov cmuchadlom a termo mašinkou. Keď som chcel pustiť do podlahy kúrenie, tak začal vyhadzovať tu poruchu. Technik vymenil sondu a po jeho zásahu po pár hodinách opäť. Ma prísť pozrieť este horák, neviem vo znamená "pozriem horák" a že či neostala nejaká necistota na dosadacej ploche.. skrz ukostrenie horáku. No neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@brapene poslal som ti PDF postup, vsetko je v servisnom manuali, ten ti dat nemozem. Ak kotol pada do poruchy EE/EB len v rezime kurenie skusil by som aj: 1) vycistit filtre - skontrolovat ci je prietok v podlahovke, vycistit filtre, kontrola cerpadla (magneticky tester od viessmann alebo lepsie odber amperov pri cinnosti. Cyklovanie bez prietoku moze skoncit EB 2) kontrola senzora prietoku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@brapene poslal som ti PDF postup, vsetko je v se…
@mgx dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?