Odpoveď na príspevok od brapene:
... iba opäť skúšam... @brapene E8 - Ionizační proud není v platném rozsahu Zkontrolujte ionizační elektrodu a vedení. Stiskněte odblokovací tlačítko „R“Odpoveď na príspevok od yuri66:
@brapene E8 - Ionizační proud není v platném rozs… @yuri66 zdravím. Elektróda je vymenená. Menil technik, ja som ju nazval slengovo "ihla", a stav je nezmenený. Chyba je EB. Cez R riešim reset chyby, no nemôžem to riešiť takto. Keď sa potrebovali deti osprchovať, tak som resetol viac krat po sebe a zblblo to úplne. Zdvihol som teplotu požadovanej vody na 59stupňov a kotol po spustení plameňa osciloval medzi 52-45 stupňov. Jednoducho to nevytiahol ani nad hodnotu požadovanej teploty vody. A to by mal mat pri jeho účinnosti okolo 7 stupňov stratu... čiže by mal ťahať na 66 stupňov, no nedával to. Úplne som ho vypol na noc a ráno zapol (včera) a odvtedy je v režime len TUV a hreje na požadované. No nekurim...Odpoveď na príspevok od mgx:
@brapene chyba EB je opakovana strata plamena poc… @mgx zdravím.. kotol ma 7 rokov, dostava pravidelný servis s čistením telesa. Prvé 4 roky to bolo 2x ročne, vždy pred a po vykurovacom období, posledne to je raz ročne, pred vykurovacím obdobím. Aj teraz, mesiac naspäť dostal to čo mal, vyčistený..kontrola nastavení, test, meranie únikov cmuchadlom a termo mašinkou. Keď som chcel pustiť do podlahy kúrenie, tak začal vyhadzovať tu poruchu. Technik vymenil sondu a po jeho zásahu po pár hodinách opäť. Ma prísť pozrieť este horák, neviem vo znamená "pozriem horák" a že či neostala nejaká necistota na dosadacej ploche.. skrz ukostrenie horáku. No neviem.Odpoveď na príspevok od mgx:
@brapene poslal som ti PDF postup, vsetko je v se… @mgx dakujem