Viessmann Vitodens 100-w

Dobry den Nevie niekto poradit vyhadzuje mi poruchu F4 v manuale som sa docital ze moze byt problem s plynom poruchu mi vyhodi len v noci inak cely den funguje ako ma Nestretol sa niekto s podobnym problem ? Dakujem
Odpovedať
@erik4219 chyba plynu.
Odpovedať
Ano docital som sa ze to bude problem plynom ale co to znamena nizky tlak alebo co?
Odpovedať
@erik4219 ano moze byt aj nizky. Moze byt problem s plynovou armaturou cez net to nespravime.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
ahojte kedze je tu uz tema ohladne takeho iste kotla ako ma moj kamos potreboval by som par rad... takze kamos ma v 80m2 byte podlahove kurenie kde je pouzity kotol Vitodens 100-w... vonku byva teraz okolo 11stupnov v byte ma nastavene kurenie na 21 stupnov ale kotol mu stale kuri spotreba za den je okolo 2.5m3 len pre kurenie co z mojho pohladu mi pride asi strasne vela..byt je zatepleny ... skusal dat aj 20 stupnov ale v byte je stale 22 a kotol si stale kuri ...este dodam ze je nastavena eqitermika... je to podla vas v poriadku alebo treba to riesit? neviem kolko je priemerna teplota na byt alebo dom ale ked vonku je 11 stupnov osobne si myslim ze 2.5m3 spotreba za den je vela...to si nechcem predstavit co bude ked pridu mraz...dakujem za kazdu radu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rumy:

ahojte kedze je tu uz tema ohladne takeho iste ko…
@rumy to že je byt zateplený, neznamená že tam nie sú iné teplené straty / okná, stropy, dvere , vetranie ... / 2,5m3 je dosť , to máme my v dome 220m2, na 22 st. a máme radiatory , KK pri podlahovke si bude "bublať" , idealne od jesene do jari na 28-32 st.
Odpovedať
Profilova fotka
@rumy Kotlov Vitodens 100-w je asi 10 typov, treba odfotit presne typovy stitok. Ak ma nejaku staru verziu s vysokym spodnym vykonom, tak hodinova spotreba plynu moze byt vysoka, otazka su tep.straty. Kotol ale urcite nema ist non-stop, to je primarny problem. Pri sucasnych teplotach postacuje 1-2h "jazdy" denne. Ak to ide non-stop, bud je to zle nastavene alebo tepelne straty su brutalne.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

@rumy Kotlov Vitodens 100-w je asi 10 typov, treb…
ked sa trosku viac ochladi pojdem s termo kamerou popozerat...ale v skratke vcera vypol kotol lebo proste v byte mal 22 stupnov ani dneeka ho nezapol a v byte ma stale 22 stupnov keby mal straty tak by qj teplota v byte rychlejsie klesala? prikladam foto...pripadne je mozne mi popisat daky strucny navod co by som mal na kotli skontrolovat v nastaveniach?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?