Zdravicko,
mam dilemu pri vybere kondenzacneho kotla ale nakoniec som asi vybral Vaillant ecoTEC exclusiv VU 146/4-7 + zasobnik TUV VIH CK 70 + termostat calorMATIC 470.
Zostava pojde do novostavby:
- steny YTONG 38cm + 14cm zateplenie mineralna vata; 3-komorove plastove okna - vypocitane tepelne straty 8 kW (realne snad menej nakolko v projekte bola planovana 10cm izolacia)
- prizemie podlahovka + kupelka so sprchou a rebrikom -> spolu cca 90m2
- poschodie radiatory (3 izby) a kupelka s vanou (podlahovka a rebrik zo spiatocky) -> spolu tiez cca 90m2.
Myslite ze Vaillant ecoTEC exclusiv bude vhodna volba co sa tyka spolahlivosti a minimalizacie nakladov na plyn/elektriku? Mate tu niekto konkretne skusenosti s tymto kotlom?
Vopred Dakujem za rady
Peto
@johnnysk
Ja si myslim ze dobra volba vzhladom k nizkemu spodnemu vykonu. Dobry pomer, cena-vykon-komfort. 470tka sa dodava aj s externym ekvitermickym cidlom.
Velkost zasobnika vyhovuje ? maju aj 120 a 150 L kombinacie...
Aj ja nad ním rozmýšľam práve pre nízky spodný výkon, ale plánujem zvoliť 150 litrový zásobník, nakoľko ak Vám príde návšteva voda sa míňa rýchlo (pôvodne som zvažoval aj Solár, ale popravde ekonomická návratnosť je značne vzdialená).
Dakujem za odpovede..vzhladom na priestor a estetiku bolo vhodne riesenie VU 146/4-7 + zasobnik VLH CK70. Inak cital som na nemeckom fore o problemoch so senzorom CO2 - nema niekto nejake info k tejto teme? Dik vopred
Gratulujem super vyber. Najlepsie z najlepsieho.
Dnes nam ho namontovali.......technik ktory montuje aj ine tak si pochvaloval, ze vydarena novinka.
Pred rokom ked som zacal vyberat tak som chcel este z nizsim vykonom ale to bol uz len Geminox ale radsej mam nemca.
@stevosk ako casto mas doma navstevu ktora prespi t.j.sa sprchuje? zbytocne budes zohrievat vacsie mnozstvo vody. kotol ma prioriti aj pocas vykurovacej sezony ohrievat tuv tak by som sa nebal. 120lit = 10min.
Čo sa týka Vaillantu tak výborná voľba. Keďže je ale rada exclusiv novinka a ešte nemá vychytané všetky muchy ohľadom samonastvovacej plynovej ale aj spaľovacej armatúry tak bývajú troška problémy.
CO2 malo problémy už u 2-voch kotloch čo som predával. Vždy sa táto závada objavila ale pri spustení do 2 mesiacov, takže sa to vždy rieši v záruke ktorá je 3 roky.
Dobré a spoľahlivé kotly s nízskym výkonom sú ecoTEC plus 12kw v kombinácii so zásobníkom 70,120,150l
Ak by mal niekto ešte nejaké otázky tak kľudne na tel. čísle 0905571254 Ďuriak