Odpoveď na príspevok od dusan72:
@matoztt nepojde dlhsie,lebo ju skor dosiane ako … @dusan72 ach...Odpoveď na príspevok od mgx:
@toky1 Rozdiel v spotrebe zemného plynu pri vyk… @mgx dík, toto presne som potreboval. Máš u mňa fľašu bourbonu. 😉Odpoveď na príspevok od mgx:
@toky1 skoda palenku nepijem. Max dobre vino ;) n… @mgx Daj mi do SS adresu, pošlem vínko aby padlo na úžitok :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
@rudy1973 OK, stále ma ale nič nepresvedčilo na t… @toky1 stále sa má kúriť len takým výkonom aké sú straty a tým je aj iná teplota vstupnej vody, ak by si kúril max výkonom na max teplotu vody , termostat v miestnosti síce vypne ale sú horúce radiátory a miestnosť sa vykuruje dalej a teplota stúpne nad požadovanú, následne dlho chladne voda vychladne a ked bude kúriť ešte stále chladne lebo je studená vodaOdpoveď na príspevok od mgx:
@toky1 Rozdiel v spotrebe zemného plynu pri vyk… @mgx Ahoj, mozem sa spytat kedze som v tomto laik. Moj stary otec ma klasicku nezateplenu kocku s plynovym kondenzacnym kotlom. Predtym mal obycajny nekondenzacny kotol 15 rokov. Vystupnu teplotu do radiatorov ma nastavenu na 40 stupnov a spominal, ze ten kondenzacny kotol mu zerie tolko isto plynu ako ten stary. Myslis, ze ta teplota je OK? Voda sa mu zraza statocne, cize tipujem ze kotol pracuje OK, ale preco ma potom spotrebu plynu rovnaku ako predtym?Odpoveď na príspevok od wheel:
@mgx Ahoj, mozem sa spytat kedze som v tomto laik… @wheel lebo kotol musí vyrobiť toľko tepla v kW resp. m3 , ako doteraz , ak sú tepelné straty napr. 12kW ,. tak zdroj KK či TČ ho musí vyrobiť , aby sa dosiahla teplota v dome , a keďže je nezateplený , tak si to teplo rýchlejšie nájde cestu úniku ... Vidím to na svojom dome , že po výmene okien a dverí, a doteplení pojdu , klesla spotreba plynu ešte o 10 % ....Odpoveď na príspevok od rudy1973:
@wheel lebo kotol musí vyrobiť toľko tepla v kW r… @rudy1973 Sak ale vymenil kotol za úcinnejsí,spotreba mala klesnut.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@rudy1973 Sak ale vymenil kotol za úcinnejsí,spot… @dusan72 neviem ake obdobie porovnaval, deň, mesiac?, ale objektivne treba celu vykurovaciu sezonu, alebo aspoň mesiace v roku, teraz napr. bola aj u mna vyššia september, oktober, ako posledne 2 rokyOdpoveď na príspevok od rudy1973:
@dusan72 neviem ake obdobie porovnaval, deň, mesi… @rudy1973 Asi keby si bol vedomý,ze sa zmenili podmienky voci predchadzajucim obdobiam,necudoval by sa,ze spotreba neklesla.